Hľadám inšpirácie na vianočné darčeky
Ahojte. Na začiatok chcem napísať. Mám 15 rokov. Áno, viem ,že by som tu moc byť nemala ale preto je to aj anonýmne. Pochádzam z dobrej rodiny. No ak tak chodím brigádovať kde momentálne (ak sa neráta škola) trávim 90% svojho voľného času. No idem k pointe:
Blížia sa Vianoce. Snažím sa zarobiť si viac. Aby som svoju rodinu mohla aj ja potešiť. Som rada keď ich vidím ako sa tešia z darčekov. Môj limit na tento rok budem rada keď bude 100€... limit na osobu je cca 25€ (mohol byť aj väčší limit len ja sa snažím platiť si viac vecí sama, keď už brigádujem)
Nemáte iba nejaké čisto typy čo kúpiť?
Mám 30 ročnú sestru, býva sama v rodinnom dome no má iný vkus a netrúfam si kupovať jej tam veci
Brat má 28
Mamke a otcovi som rozmýšľala nejaký wellness nech si odýchnu
Potrebujem len čisto inšpiráciu a možno aj radu. Veľmi by som to ocenila. Veľmi pekne Vám ďakujem a želám pekný deň 🙂
@kittykat22 neurážaj, že moje dieťa je “teľa” ak nebeha na brigády po víkendoch. Ja som jej brigadovanie do 18 zakázala. Ona chcela, ale povedala som jej, že tolko peňazí ešte mame, aby sme sa postarali o vlastne decko.
@lauriinkaa prváci nesmú brigádovať, nemajú ukončenú školskú dochádzku, je to nelegálne.
Mňa doslova iritujú tieto nicky...že anonym.
Preco si sa tuto vec nemohla spytat normalne?
@hettinka ja som pisala na margo toho, ze ucis na strednej a neschvalujes to. Mohla by si sa hodit do kludu, lebo po precitani tvojich prispevkov, mam pocit, ze si zrela na lieky na tlak. A mozes sa aj roztrhnut na 3 casti, ale pravdou zostane, ze dieta ktore brigaduje popri skole ma lepsi start vo firmach, a je aj viac cenene. Totiz ono ziadneho zamestnavatela, znamky na maturitnom vysvedceni nezaujimaju. A aby som ta trosku stiahla na zem - tak deti nebrigaduju preto aby zasobovali rodicov peniazmi, ale aby si mohli viest zabavnejsi zivot.
@hettinka títo ju ukončenú majú 🙃 napr. Stredná škola, neskôr konzervatórium? ☺️
@fkata 15 naozaj mám. Vyrastala som však s mojími staršími súrodencami a bratrancami/sesternicami čo sa na mne očividne podpísalo (hovoria to aj moji rodičia)
@korunka1 ,že nicky. A toto je vyjadrovanie typujem dospelej osoby kvôli tomu ,že niekto dal anonymne fórum. Nechcem aby ste vedeli môj nick kvôli menu ;)
@hettinka toto urcite nepise 15r decko 🙈
Na tému brigády popri strednej škole sme mali nedávno s gymnazistami. Naozaj väčšina nebrigaduje, ale len z lenivosti a dostatku dotácií od rodičov. Vôbec nie kvôli študijným povinnostiam. Väčšinou brigaduju ti poctiví žiaci, ktorí si uvedomujú, že škola i práca je len o nich, o ich schopnostiach. Brigáda ešte si žiadneho zodpovedného žiaka neurobila flakaca. Tie brigadujuce deti nedotuju rodičov. Pracujú pre peniaze pre seba, a pre pocit, že niečo dokážu. Za mňa je to obrovské plus do života.
Ach jaj...akyže hrdina sa nám tu zjavil. A niečo sa na tebe očividne podpisalo 🤐😜😆
Ja keď som mala 15, tiež som navštevovala jedno fórum a bežne som si na svoju osobu prečítala "ona určite nemá x rokov" "prečo klameš, že máš x rokov?" 😀 úplne som sa vrátila do minulosti 😀 lebo 15 roční musia asi taqto pysat a štylizovať text tak aby ho bolo treba lúštiť.. 😀 inak určite ten človek nemá -násť... 😀
Tiež nerozumiem, čo je zlé na tom, že brigáduje. Bežne 15 roční chodia na brigády, pamätám si to aj z doby keď som chodila ja na SŠ. Ak nezanedbáva školu, tak je to len plus. Zarobí si na určité výdavky sama (skoro každý mladý už chce aj svoje peniaze, to neznamená, že by sa rodičia nestarali,.. to znamená, že postupne sa z pubertiaka stáva dospelý a má potrebu si určité veci už financovať sám, hoc aj tie darčeky), nadobudne prax, vybuduje si pracovné návyky... To sú predsa dôležité veci do života, nie? 😉 .. Ak by tu napísala, že čo robiť, mám 15 a nemám z čoho kúpiť darčeky, tak si viem predstaviť, že kopec by jej tu napísalo, že existujú aj brigády a spravili by tu z nej lenivú pubertiačku, ktorá ešte aj na darčeky pre rodičov chce peniaze od rodičov atď 😉 ani tak dobre, ani tak...
A k pôvodnej téme... Myslím, že nech kúpiš čokoľvek, potešia sa 🙂)) Ale klasika.. kozmetika, hrubé ponožky, šál, rukavice, pre ženu kabelka, či nejaký náramok, náušnice, pre muža niečo do auta (pomôcka na prezúvanie gúm, škrabka na okno aj s takou rukavicou, "voňačka" do auta,..), peňaženka, kniha, parfém, poukážka na nákup do obľúbeného obchodu, poukážka do kina alebo divadla, vytvoriť fotoknihu s fotkami celej rodinky + tam možno dať nejaké trefné popisky, pre brata možno kvalitnejšie slúchadlá na počúvanie hudby, USB v nejakom vtipnom tvare,.....a wellness je tiež super nápad 🙂
@drobcek53 myslis, ze 15r decko by oslovilo dospelu zenu "zlata moja..."??
@veronikaszabova myslím, že kľudne. to ako oslovujeme je vecou povahy, charakteru, príp. drzosti 😉 nie veku... a fakt je ten, že na internete si všetci dovolíme viac ako v realite. Veď aj dospelé ženy si tu niekedy dovolia všeličo, hoc aj k žene ktorá je od nich o 20-30 r staršia. Či to je niečo iné? Keby tu 25 ročná napíše "zlatá moja" 50 ročnej, tak by si ju tiež obvinila, že ty určite nemáš 25 rokov keď si si dovolila takto osloviť?
@drobcek53 mysli si, co chces. Moj nazor nezmenis.
@veronikaszabova nemám potrebu tvoj názor zmeniť 🙂
EŠte raz ďakujem za všetky nápady ku Vianočným darčekom. Veľa z Vás si myslí ,že nemám 15 rokov. Neviem či to usudzujete z chovania mojich rovesníkov aka Vašich podarených tínedžerov ,ktorý chodia v piatky von ani neviete s kým. Nemám potrebu sa tu hrať na 15 kebyže mi je 20 nie? stačí zapojiť logické myslenie. Je absúrdne aby som sa hrala na mladšiu keď by som s tým nič nedosiahla, akurát komenty ako ste Vy tu predviedli. Slušne som si išla po radu. Napísala som Vám ,že brigádujem a chcem potešiť rodičov. Ak ste mi nechceli pomôcť stačilo odísť a nevyjadrovať sa. Očividne ste to väčšina z Vás dámy komentovali lebo ste nemali čo iné na práci. Taktiež brigádovanie je moje vec a vec mojich rodičov. Neviete ČO vlastne robím. Viete len ,že brigádujem v kaviarni. Nadarmo by som Vám písala ,že som na gymnáziu a mám 1 lebo by ste sa do mňa pustili ,že nemám 15 tak ako doteraz. Ja si myslím ,že rodičia ma vychovali výborne. Ako Vy komentujete ,že moje vyjadrovanie nieje na úrovni 15 decka. Ak môžem citovať. Viem sa lepšie vyjadriť ako 80% dospelých očividne. Ani sa nemusíte pozastavovať nad mojou drzosťou. Aké ste Vy ku mne budem aj ja k Vám. Úprimne. Vy ste ku mne boli nepríčetné od začiatku. Hneď ste si rýpli. Riešte svoje nevybúrené egá prosím niekde inde ako na fóre 15 ročného dievčaťa ,ktoré chcelo normálne typy a nápady na darčeky. Ani ma nepoznáte a neviete o mne nič. Avšak rýpnem si lebo som si dnes do nikoho nerýpla a moje deti nebrigádujú :D
ženám a dámam ,ktoré mi dali zopár typov veľmi pekne ďakujem. Vážim si to. Už mám ako takú vidinu čo by som im kúpila. Prajem pekný deň
Za mna odporucam:
- manikurovy kabelkovy set (predavaju na Shell pumpe v krasnych designoch)
- vesele ponozky (fusakle, alebo H&M)
Aj ja som brigadovala od 15tich, napriek tomu ze som na to nemusela byt odkazana, lebo som CHCELA!
ja som tiez brigadovala a človek si aspoň uvedomi hodnotu vecí,keď si kúpim niečo za svoje zarobené,vážim si to podstatne viac ako keď niečo dostanem 😁 a tiež som nechcela na vsetko pýtať peniaze od rodicov,aj keď mi vždy dali,koľko som si vypytala

A ešte doplním, je naozaj krásne, ak chce dieťa potešiť svojich najbližších. Vidno, že máš k rodičom dobrý vzťah a to sa mi napzaj páči. Ale verím, že tvoju mamu a otca potešia úplne maličkosti za pár EUR, alebo niečo handmade. Namaluj napríklad obraz, urob mame nejaký šperk. Alebo kalendár s fotkami, niečo osobne. Alebo knižka, CD.