icon

Hosť na svadbe v štýle 30. rokov

25. aug 2021

Ahojte, som pozvaná na svadbu. Má to byť celé ladené v štýle 30.-tych rokov. Čo by ste si obliekli? Ja vôbec netuším, s ničím podobným som sa nestretla.(než som sa dozvedela "tému svadby", som si chcela obliecť obyčajne šaty a že sa sama upravím,lebo mi zväčša makeup od profesionálov nepristane a vlasy si len natočil ale to padlo 😀) poraďte prosím.

Strana
z3
tajy
26. aug 2021

@vroni je to ich vec, my sa bavime len o tom, ze hostia to mozu pojat svojsky alebo nepochopit tuzbu nevesty. Ta potom moze skoncit s placom a mat pamiatku v podobe divnych fotografii, hostia sa zabavia tak ci tak 🙃.
Ked uz nieco take vymyslat, tak zabezpecit ten odev a pocitat s tym, ze nie kazdy tuzi vyzerat ako komparzista z filmu, tak prave preto nepride. Lebo vypalit to moze sklamanou nevestou.

suzitok
26. aug 2021

@evamarek77 presne tak...trape to bolo, ziadna uroven..ona si to v podstate hned aj uvedomila, ked to zbadala...niektori sa poprezliekali, ale vacsibna zostala tak, ako boli...neprijemne pre nevestu a rovnako aj pre hosti

eva112014
26. aug 2021

@majolenka11 Ja som sa tak z chuti zasmiala na tej foto až mi slzy vyšli. 👍👍👍
A ešte autorka, že si dá čelenku .... Tak som kukla fotky aj ja.
A hľa čo som našla.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
h2
26. aug 2021

@vroni No Ty si sa tiež dosť rozohnila. Čiže ak Ti taký štýl nevyhovuje, tak pozvanie odmietneš, ale čo ak je to Tvoj blízky? Brat, sestra, syn, dcéra...? Nepôjdeš kvôli šatám? A niečo iné je, keď si niekto určí podmienky, ale aj zabezpečí hosťom požadované oblečenie, ako ten Tvoj známy. Ale keď má niekto špeciálne požiadavky, ale ich splnenie nechá na ostatných, tak nemôže čakať, že všetci budú toho schopní.
Určite nikoho neodmietnu pustiť na svadbu, lebo nedodržal požadovaný dress code.

kubkovamama
26. aug 2021

Ja by som kukla fotky na nete a potom do sekáčov hľadať.Lebo za takýto styl šiat od krajcirky alebo specialized shop das majland a v živote uz to neoblecies.Nahodou,mne by sa pacilo mat par hodin take saty na sebe,celkom ma to obdobie zaujima.A druhu moznost obycajne puzdrove saty midi dĺžka a k tomu retro doplnky tej doby-lodicky pohladaj,tie opätky stamperlikove zozenies aj teraz,dlhe perly,maly klobucik so zavojom po nos apod.Ja bych sa vyblaznila v sekáčoch a antikvariatoch.Su aj vintage bazáre

vroni
26. aug 2021

@h2, no, to by záviselo od štýlu. Tridsiatke roky by mi nevadili. Ale svadbu v štýle labutie jazero - ženy v baletných suknickach - by som nedala. Lenže pripadá mi maximálne arogantne si tu rochnit, aká som ja úžasná, keď nebudem rešpektovať žiadosť pozývajúcich. Je to ich den, ich svadba a keď je ich túžbou v ten deň urobiť maškarný bal, môžem to akceptovať alebo sa nezúčastnit. A to aj v prípade, že je to moja sestra, matka, brat, ktokoľvek. Áno, myslím, že nikto nevylúči "nevhodne" oblečeného hosťa zo svadby. Ale to ukazuje na slušnú výchovu manželov a nie na to, že ten hosť ma pravdu. My sme mali (netematicku) svadbu na zámku. Bez dresscodu. A tiež tam natancovala jedna manželka chlapovho kolegu v teplákoch a spranom pulovri. Urobila nezabudnuteľný dojem. Dodnes ju spomínajú ako "upratovačku zo zámku" aj ľudia, ktorí ju videli raz v živote a ona len chúďatko chcela ukázať, aká je nad vecou (robí na slušnej pozícii, v skutočnosti nie je až také tela, ako sa tam spropagovala). Podobný dojem môžu vyvolať aj nevhodne zvolené šaty.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zuzanka.zuzu
26. aug 2021

však nech si dajú výzdobu v tom štýle, prípadne nech si nevesta oblečie šaty v tom štýle (aj tak bude ukazovať na profi fotkách len ju s mužom na sociálnych sieťach 😀 )

vroni
26. aug 2021

@evamarek7, je to ich svadba a ich vec. Môžeš sedieť doma a ešte aj za dar ušetris. Je to predsa tvoja voľba. 🤷‍♀️ Keď niekto chce takúto svadbu, má k tomu obvykle nejaký dôvod. Nepozýva ta preto, aby ta zosmiesnil alebo naopak, obdivoval, ale aby si oslávila jeho deň jeho spôsobom. Ak sa ti jeho spôsob prieči, nezúčastnís sa. Ale prijať pozvanie a neakceptovat jeho podmienky je arogantne. A nevychovane.

h2
26. aug 2021

@vroni A tu si niekto rochní v tom, aká je úžasná, že nebude akceptovať želanie novomanželov? Nie každý je schopný splniť požiadavky. A keď píšem schopný, nemyslím ochotný. A podľa mňa je skôr arogantné pozvať ľudí na svadbu, ale určovať im podmienky. Čo keby boli nastávajúci manželia nudisti a chceli by svadbu na pláži, všetci nahí? Ja viem, toto je extrém. Ale pre niekoho môžu byť neuskutočniteľné aj tie 30-te roky.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
h2
26. aug 2021

Tak my ideme na svadbu teraz v sobotu. Šaty mám kúpené už 4 mesiace. Nebola by som nadšená, keby mi pred mesiacom oznámili, že si mám dať namiesto toho nejaký karnevalový kostým, ktorý by som si ešte aj mala prácne zháňať.

vroni
26. aug 2021

@h2, stále je to o tom, že podmienky určujú novomanzelia. Môžu byt chcieť na svadbe nahi, brat sa na vrchole Mount Everestu ci chcieť, aby mali všetci hostia červené topánky. Ci sú tie podmienky vhodné a splnítelne, to už je o inom. Ale to už je vec dohody s pozývanym. Ako blízka rodina alebo niekto podstatný na svadbe môžem predniesť svoje námietky. V tomto prípade je ale autorka (asi) v pozícii + partner. Takže môže len podmienky akceptovať alebo na svadbu neísť.

vroni
26. aug 2021

@evamarek7, rozmýšľam, či mi vlastne nemáš platiť za poradenstvo 😇🤣🤣🤣🤣

vroni
26. aug 2021

@h2, tak takéto veci sa snáď oznamujú zároveň s pozvaním a nie mesiac vopred! 😲😲😲

h2
26. aug 2021

@vroni Autorka píše, že predtým, ako sa dozvedela tému svadby, chcela si dať obyčajné šaty. Z toho som vychádzala pri domnienke, že tému svadby oznámili neskôr.
Novomanželia si, samozrejme, môžu diktovať podmienky. Potom sa ale nemôžu diviť, keď im tam ľudia neprídu, lebo nie sú schopní ich splniť.

choco6
26. aug 2021

Ja som videla temu svadby v štýle Harry Potter, vyzdoba, torta, casnici mali nakreslene jazvy a okuliare a podobne ale pochybujem ze by od niekoho vyzadovali aby prisiel v habite s kuzelnou palickou 🙈🤣

mareka49
26. aug 2021

Ľudia už nevedia co od dobroty.
Paci sa mi nejaký štýl?
OK.
Dám si výzdobu pohostenie tortu alebo x veci v mojej réžii podľa seba.
Ale prečo by mne ako hosťovi mal niekto určovať..
No nič.
Áno je to deň nevesty a ženícha ale zas odtiaľ potial

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
vroni
26. aug 2021

@h2, vidíš, ja som z toho usúdila, že je pozvaná cez partnera 🤔. Ale iste, oznámiť to dodatočne pripadá aj mne nepatricne. A áno, tematikou svadbou riskujem, že niektorí hostia neprídu, to je fakt.

vroni
26. aug 2021

@evamarek7, robím si srandu, nemyslím si, že by si potrebovala moju radu. Pozri, je spústa svadieb, na ktoré by som nešla. Práve z toho dôvodu, že to nie je moja šálka kávy. Ale beriem to ako fakt, nie ako osobnú urážku. Mne by napríklad viac vadila veganska svadba ako štýl 30. rokov, ale nebudem ju kvôli tomu vyhlasovať za trapnu, frasku ci čokoľvek podobne.

h2
26. aug 2021

@choco6 😃 Na takú by som išla veľmi rada. Ináč, ani autorka vlastne nikde nepíše, že hostia majú prísť oblečení ako z 30-tych rokov. Len, že svadba bude v tom štýle. Možno sa tu o tom na 3 stranách bavíme úplne zbytočne.
@vroni Sú svadby, na ktoré sa dá v pohode neísť a ospravedlniť sa (kolegom, kamarátom, susedom...) Ale sú aj také, kam sa ísť "musí", lebo je to blízka rodina.

oblecenie99
26. aug 2021

@choco6 Toto som videla už aj ja, tuším to bolo v jednom hoteli pri Ružíne, ale ja som to vtedy pochopila tak, že výzdoba je Harry Potter, ale hostia budú oblečení ako muklovia :D

vroni
26. aug 2021

@h2, no, v blízkej rodine (sem rátam rodičov, súrodencov a deti, nikoho iného) zase mam šancu si vyhandlovat zvláštne podmienky z titulu blízkeho príbuzenstva. Jednostranne "musím" ja nemusím. Som rodený rebel a slovo morálna povinnosť sa mi obvykle v hlave prekladá na "do útoku!!!" 🤣🤣🤣 Ale to už je mimo témy...

Strana
z3