icon

Je 500 EUR dosť na krst pre 15 ľudí?

petra20200
11. sep 2024

Bude mi stačiť na krst cca 500 euro
Keď používam na krstiny cca 15 ľudí + niečo sa vypije + nejakú zákusok

Strana
z2
anjelicek26
11. sep 2024

Podla mna nie, trochu viac...teda zavisi iste od restiky, ale rataj tak 55e/osobu s pitim a zakuskami... plus oblecenie pre seba a maleho, krstova sviecka, kosielka, vyzdoba stola - kvety, ozdoby rataj dalsich 80e aspon. My sme krstili pred par dnami.

1mimka18
11. sep 2024

Podľa mňa je to málo

1mimka18
11. sep 2024

@anjelicek26 a ešte aj farárovi sa dáva do obálky

anjelicek26
11. sep 2024

@1mimka18 ano pravda muz poslal peniaze na faru, pastorke sme priamo nic nedavali, len kvety.

januska12323
11. sep 2024

Veď si obvolaj reštaurácie a budeš vedieť ak to myslíš len za jedlo a rezerváciu.

tenerifka
11. sep 2024

Toto velmi zavisi od regionu, restauracie a samotneho menu. Je rozdiel 5* v Ba a dedinska krcma niekde na vychode...

tenerifka
11. sep 2024

A ak doma na dvore, tak jasne, ze sa zmestis

ninusa221
11. sep 2024

Podľa mňa ak myslíš za jedlo len tak ano ale ak myslíš zo všetkým tak nie možno keby to robíš doma tak sa do 500€ spraceš

suzitok
11. sep 2024

doma ti bohate stačí, ak v reštaurácii tak nie

osky
11. sep 2024

V restauracii tazko.ved len napoje su ake drahe a co niekomu zakazes,aby si objednal pit?
Ak na to nemas,nerob to.
Nikto ti to nebude vycitat.
Urobte si krstiny len vy,prip.s rodicmi...
Doma v pohode..myslim,ze tam sa to da

vikusjk
11. sep 2024

@petra20200 asi zalezi, kde a teda co vsetko do toho pocitas. Ja som robila oslavu teraz v auguste na vychode a mali sme bufetove stoly (tri masove jedla a salatova misa) pre 20 ludi, s kavou a napojmi (alkohol sa ale nepil) ma to vyslo na 500. tortu som piekla sama, ine sladke (zakusky) sme nemali.
Ak ratas cele krstiny, tak este vydavky, ktore pisu baby vyssie by si mala pripocitat

jaskolka
11. sep 2024

@petra20200 záleží od toho kde a co všetko v tom máš zahrnuté. My sme dcérin krst oslávili na dedine v pohostinstve, je tam taka oddelená miestnosť (salónik). Mali sme objednaný pre rodinu obed a zákusky, potom obložene misy, keď prišli kamaráti. Alkohol a vody sme si doniesli sami, priebežne sa kupovali už predtým, tortu, košieľku, sviečku, to všetko priniesli krstni. Vyšlo nás to okolo 400 eur.

egonsk
11. sep 2024

@petra20200 ked pohostenie vlastnorucne urobis so zakladnych surovin, krabicove cuco prelejes do dzbanov aby ho hostia nerospoznali a nebudes si bookovat vychyrenu restiku, tak ti este aj ostane. 😉 ... nasi svokrovci, ktori si cez ex vydupali krstiny sa buchli po vacku az tak, ze aj pri beznej navsteve sme mavali lepsie pohostenie. Ale urobili si pekne fotecky, aby sa niekedy v buducnosti mohli chvalit, ze ako krstili 😁😁😁

nyphadora
11. sep 2024

@petra20200 prste tak nas vyšiel krst aj s tortou. Reštauracia v slovenskom raji, mali sme aj 15 osob, len polovica hosti nepila alkohol.

parvinka0001
11. sep 2024

@tenerifka áno na východe máme len dedinské krčmy 🤦V ktorých sa robia krstiny

vladi4444
11. sep 2024

To tak šli ceny hore? My sme mali normálne v reštike, prípitok, polievka, hlavne jedlo (torta upečená z domu), s tým, že každý si mohol objednať aj víno aj pivo, a účet bol 550 eur pre 20 ľudí pred 2 rokmi (menšie mesto, stredné Slovensko) normálna reštika na úrovni. A to bola najbližšia rodina, muž má veľa súrodencov. Teraz ideme robiť ďalšie krštiny, ma ani nestrašte, že mi to nevyjde z kočikovného :D

1mimka18
11. sep 2024

@vladi4444 pred 2rokmi možno teraz by si nezaplatila 550e za 20ludi 😀

zuzubb007
11. sep 2024

Podľa mňa stačí, ak nejdete do nóbl restiky ale bežnej, to ti vychádza 33 eur na osobu, 15 euro obed + polievka 3, koláč keď ratas 5, káva, pitie ostáva ti na hlavu 10 euro, ak tam nejdete žúrovať a jesť do nemoty pol dna v pohode aj menej to vyjde, ak teda nemáte v rodine alkoholikov ktorý nevydržia bez tvrdeho vtedy není šanca sa dostať do tej sumy

simca06022011
11. sep 2024

Robila dom síce iný druh "oslavy" cca 30 ľudí. Urobilo sa to formou švédskych stolov, v prenajatom priestore = prenájom pár eur. Polievka, misy s jedlom ( šalát, zemiakový šalát, kopa vyprazaneho, plnená kapusta ) a štrúdľa a bolo to pár stovák... a ešte aj kope jedla išla domov. Čiže mysis si sama zistiť konkrétne co stoji to co chceš...A z kade to budeš brat. Krstiny sa v rodine už 2x oslavovali na záhrade s gulasom a kolacmi a nik sa nesťažoval 😂
S cenou svadby na hlavu by som to neporovnavala.

lilope
11. sep 2024

@vladi4444 my sme mali pred rokom pre takmer 30 ľudí a boli sme prekvapení, platili sme len okolo 700€. Tiež sme mali to isté čo vy.
@autorka podľa mňa to stačí, ale závisí kam idete a aké sú tam ceny. Choď do reštiky a nech ti to orientačne nacenia.

huginko
11. sep 2024

@anjelicek26 55 eur/osoba v reštike? ale no, trochu prehnane....

veronka1996
11. sep 2024

Ak to budete mať v krčme 4.cenovej skupiny a bude sa podávať Corgoň, borovička a utopenec, potom to bude stačiť.

lilope
11. sep 2024

@veronka1996 riadna blbosť. Keď nemáš skúsenosť, tak nepíš.

simca06022011
11. sep 2024

@veronka1996 neviem ale ja keď chodím.do " drahých reštaurácii" nikdy som za bežne jedlo neplatila 50eur na osobu. Ak.aj stalo jedlo 20, tak k tomu káva, voda, prípitok = max.10eur ďalších. Pre.viac ľudí sa to dohaduje dokonca úplne inak... A bežne klasické menu pre 20 ľudí nestojí ani tých 20.

kristinapetronela
11. sep 2024

Malo .

huginko
11. sep 2024

autorka nepíše, že chce mať obed/večeru v nobl reštike. Závisí v ktorom meste by to malo byť. Podľa mňa sa zmestíš. Vo väčšine ti povolia priniesť vlastný alkohol, tortu, prípadne koláče, korbáče na stôl. Prípitok, káva, nealko by mali byť v reštike objednané. Za prenájom miestnosti si podľa mojich skúseností neúčtujú, ozdoba je v cene.....

11bodka11
11. sep 2024

V restauracii? To nie. Ak doma budes varit tak ano.

huginko
11. sep 2024

@11bodka11 podľa mňa áno, vychádza to 33 eur na osobu, predpokladám, že tam budú aj deti, takže vždy to detské menu stojí menej.....

domiklik
11. sep 2024

@petra20200 rok dozadu... Krstiny, 14 ľudí... Jednotné menu, slepačí vývar, kačica loksa kapusta, prípitok, voda v dzbanoch na stole, nejaká káva, pivo, cóla, zákusky vlastne, hodina a pol a hajde domov, niečo vyše 400 plus tringelt.

maryetta
11. sep 2024

Mali sme nedavno. 12dospelych. 6deti.
Za jedlo cca 300€
A kolace 100€.
Tortu kupovali krstni rodicia. Ak by nie tak dalsia 100€. Takze tych 500€ (zalezi kde) to je taka asi hranica.

Strana
z2