icon

Je 500 EUR dosť na krst pre 15 ľudí?

petra20200
11. sep 2024

Bude mi stačiť na krst cca 500 euro
Keď používam na krstiny cca 15 ľudí + niečo sa vypije + nejakú zákusok

Strana
z2
lilope
11. sep 2024

@simca06022011 neviem kde tu chodia na tie sumy. Ale ako som písala, v normálnej reštaurácii, nie nejaký nadštandard, to výjde. Nás bolo asi 27, z toho asi 5 detí, účet bol okolo 700€. Mali sme polievku, hlavné jedlo, prípitok (deti malinovku), kávu a nápoje na požiadanie a pár ľudí si objednalo víno, tvrdý alkohol nechcel nikto. Tortu som mala vlastnú. A nie, nebol to pajzel zo 4. cenovej, ale reštautácia v 3* penzióne Kamélia v Žiline, uzavretá spoločnosť a čašníci behali ako fretky. Samozrejne, že pri akciách je iná suma za obed ako keď sa idú ľudia najesť vo dvojici.

tenerifka
11. sep 2024

@parvinka0001 nemyslela som to tak, ako to asi vyznelo, ale chcela som porovnat 2 extremy, kde by boli ceny naozaj diametralne rozdielne

11bodka11
11. sep 2024

@huginko ak mysli len restiku tak hej. Ale este torty, zakusky, slane....

daja07
11. sep 2024

@petra20200 napis vybranym podnikom, nech ti poslu cenove ponuky, resp. menu na akcie a si spocitaj priblizne. Moj muz mal predstavu ze tak 200€ bude dost na 11 dospelych a 5 deti. Platili sme necelych 500€ v restauracii. Kolace a tortu sme kupovali pomimo. Ale tak posielala som emaily a volala asi do 6-7 podnikov, nech mi daju ponuky a ci maju na nas termin volne kapacity. a velky rozdiel to teda nebol. niekde lacnejsie pripitky, ale drahsie polievky, alebo lacnejsie polievka a drahsie druhe jedlo a pod.
no a zalezi, kde to budes organizovat. Ak niekde na dedine, isto to bude lacnejsie. My sme boli v okrajovej casti Kosic a teda v meste boli ceny podobne.
A teda, neviem co vsetko si pod pojmom krstiny predstavujes, ze chces zaplatit. Ci tu hostinu, alebo aj kolace, pripadne tortu, sviecku, kosielku, farara, oblecenie pre dieta a pre vas ako rodinu. Ak to vsetko tak to bude znova ina suma.

wokokoza
11. sep 2024

Pokiaľ to nechceš robiť v nejakej reštaurácii, kde je draho, tak by to teoreticky stačiť aj mohlo, ale keď si predstavím tie ceny všade, tak asi skôr nie a rátala by som viac na osobu.

jamimo
11. sep 2024

@petra20200 ja som sa raz zúčastnila takých krstín, že z kostola smer do najbližšej kaviarne, káva+ koláč. Za mňa fajn, takže v takomto prípade áno 500 € stačí 😉

slavomira236
11. sep 2024

@petra20200 dcera teraz robi krstiny vychod v restauracii 40 ludu ale netusim kolko platiA. Napoje mozu si doniest aj alkohol z domu od nich pripitok jedlo kava.

30katrusa40
11. sep 2024

@petra20200 mali sme prijímanie dali sme si navariť doniesli nám to domov pre 20 ľudí vyšlo to na 180€ plus koláče vyšli na 60€ alkohol sa moc nepil niečo slané cca 300€ to vyšlo a oslava bola doma v altánku. Takže vždy záleží aj od miesta.

leiladomi
14. sep 2024

@petra20200 Krstiny sme mali v máji 16 ludi ( z toho 5 deti) a obed v reštauracii nas vysiel skoro presne 500 eur (boli sme ale len 2 hodinky).Takže ak myslíš len obed tak ti to môže vyjst. Ak celkovo krst,tak to je + torta (nas vysla 100 eur, šaty,sviečka,košielka a na faru

margotka17
20. sep 2024

@anjelicek26 u nás je zvykom, že sviečku, košieľku a celé oblečenie na krst donesie krstná mama, vrátane torty a koláčov aj nejakú fľašku. Ak by mali predjedlo, polievku a hlavne jedlo + ☕, mohlo by stačiť na osobu cca 30 €. V kostole je u nás tak, že kto koľko dá, tak si myslím, že cca 50 € by stačilo. Myslím si, že ešte takých 150 - 200 € by sa zišlo pridať. Ešte je u nás zvykom, že krstný otec zdvihne tanier a položí peniaze, ten tanier koluje a každý prikladá, tak sa malému vyzbiera na výbavičku.

Strana
z2