Je hanba prísť nenamaľovaná na svadbu?
Ahojte.. zaujima ma, ako to mate vy, ak idete niekam na ples/svadbu/oslavu, davate sa niekomu malovat, robit si uces, upravujete sa same alebo je tu aj zienka, ktora chodi nenamalovana s minimalne upravenymi vlasmi? Len cisto zo zvedavosti, prip. je to podla vas hanba prist nenalicena bez ucesu od kadernicky na taku svadbu?
Nemusi to byt zo salona, ale trochu podomacky vyfiknut by sa patrilo
nie.
aspoň sa učeš, nech to nejako vyzerá…
Nemusi to byt zo salona, ale trochu podomacky vyfiknut by sa patrilo
@kitycat A ak sa žena vôbec nelíči? Prečo by sa mala nejakým tetkám Betkám a ich dcerám prispôsobovať?
Nie je to hanba, neriešila by som to na druhej žene vôbec 🙂 ja som síce rada pekne učesaná a nezvládnem to sama doma, ale čo sa týka líčenia, mávam len trošku tiene/linku, mascaru a rúž. Žiadny kompletný mejkap.
Vacsinou sa objednam na uces ku kadernicke a licim sa sama. Nemusi byt profi uces a makeup, ale aspon doma by som sa patricne upravila. Mne osobne sa "no make up look" k slavnostnej prilezitosti nehodi.
Nemusíš mat účes a make up od nejakej top vizážistky, ale je to slávnostná udalosť tak by sa hodilo byt trosku upravena
Ale sú ženy ktoré proste make up nenosia vôbec a každý to prežije
Asi velmi zalezi ci sa bezne licis. Ja nie, ani take veci nevlastnim, takze nevirm si prrdstavit ist namalovana na cudziu (a ani svoju) svadbu alebo inu oslavu. Ale ak sa bezne malujes do prace a na ine akcie, tak sa priprav na to, ze ludia budu mat reci, ze si si ani nedala namahu. Ale nikdy sa nezavdacis vsetkym 😉
Ahoj. Urcite to nie je hanba a popravde velmi malokedy namaluju tie vyzazistky pekne aspon mne sa vzdy tie zeny pacili viac nenamalovane alebo ked sa namalovali same. U mna detto zo salona katastrofa aj uces aj make up na vlastnu svatbu ma licila kamoska a vyzeralo to pekne prirodzene. Takze zalezi od vkusu 🤷♀️ ale hanba je len prist neupraveny podla mna a nie ked sa niekto nenamaluje a nema super zlozity uces
Nie kazda zena sa bezne upravuje doma a nosi full makeup kazdy jeden den v roku. Ak sa nevies namalovat sama a zalezi Ti na tom, tak vyhladaj niekoho, kto Ta nalici a tiez ucese. Ja nemam ziadne komplikovane ucesy, mam dlhe rovne vlasy a vacsinou sa len ucesem do hladka a dam si nejaku spolocensku celenku. Licim sa mierne, iba fakt malicko, to zvladam sama. Ale neriesim, ci ma niekto ful makeup od vizazistky za 300 EUR a uces zo salona za 100 EUR, alebo sa ucesal doma v kupelni. A to, co si o mne kto mysli je mi srdecne jedno. A tiez nie kazda zena ma na toto financie.
Ja som mala hladký COp , a tiež sa nemaľujem, som veľmi vyrazny typ
Urcite to nie je hanba.Avsak treba si vzdy uvedomit aj to,ze tym,ako sa upravis na takuto udalost vyjadrujes aj uctu hostitelovi.
Žena aj muž majú prísť na slávnostnú udalosť patrične upravený, ale neviem prečo by to malo znamenať zrovna úpravu u vizážistky a kaderníčky.
Urcite to nie je hanba.Avsak treba si vzdy uvedomit aj to,ze tym,ako sa upravis na takuto udalost vyjadrujes aj uctu hostitelovi.
@maminkadeticiek A ked sa zmachli, vyjadruje co? Myslim tym vulgarny a neprimerany make up.
@maminkadeticiek Žena môže prísť upravená predsa aj bez make upu. Poznám také, ktoré sa nelíčia vôbec. Bolo by to neprirodzené.
Davno som nebola na svadbe, ale bezne sa nemalujem a nepaci sa mi to na mne, takze by som isla nenamalovana. Ale mala by som urcite velmi esteticke saty/outfit vhodne na danu prilezitost. Nenamalovana zena nemusi byt skaredsia, ako tie namalovane, resp. nemusi to znamenat neupravenost.
Popravde vobec netusim, kto bol a nebol na mojej ci inej svadbe naliceny, vycesany. Ja to napriklad velmi nemusim a ak by som sa este raz mohla rozhodnut, nejdem sa ku kozmeticke licit ani na vlastnu svadbu, lebo ked sa pozeram na fotky, ani to nie som ja.
@maminkadeticiek A ked sa zmachli, vyjadruje co? Myslim tym vulgarny a neprimerany make up.
@adri266 Odpovedz si sama.
@maminkadeticiek Žena môže prísť upravená predsa aj bez make upu. Poznám také, ktoré sa nelíčia vôbec. Bolo by to neprirodzené.
@adri266
@zuzanockamt Joj zeny,citajte s porozumenim kym zareagujete.
@adri266
@zuzanockamt Joj zeny,citajte s porozumenim kym zareagujete.
@maminkadeticiek V ANJ je prislovie: The beauty is in the eye of the beholder.
Krasa je v oku toho, co sa pozera.
co je pre teba neupravene, je pre niekoho krasne. co pre pre Teba primerane upravene, je pre niekoho vulgarne.
Inak, mna dost zaraza, v kolkych inych diskusiach sa pise, ze nech sa clovek stara o seba, vsak botasky na stuzkovu ci svadbu su ok, nech neposudzuje druheho podla vzhladu, co na tom, ze ma ustocka ako jedno zvieratko, a pritom v inych diskusiach to presne tie iste baby robia.
Nerobila som si vlasy ani sa nemalovala, boli sme na vela svadbach. Vobec ma to netrapilo, ide snad o nevestu a zenicha 🙂
Ja sa nikdy nemaľujem,ja zas osobne nechapem čo vedie ľudí maľovať sa
nemalovala som sa a nerobila si účes ani na svojej svadbe 😂😂😂
Nie je hanba prísť na svadbu bez makeupu a ucesu zo salóna. Ale upraviť by sa patrilo. Ono zas to netrvá dve hodiny urobiť zo seba dámičku. Úplne v pohode stačí zakryť nedokonalosti, troksu tieňa do zahybu, pod oko a riasenku, vykresliť obočie dať lička a máš. Teraz sa aj tak viac nosia prirodzene looky. A vlasy stačí uhladiť fenom, žehličkou pripadne navlnit. Alebo urobiť taky nejaký ulízaný cop, drdol záleží aj od šiat či rozpustené alebo skôr stiahnuté vlasy. Reálne je toto všetko otázka max 45 minút.
Ako každého vec samozrejme, nech každý chodi ako chce. Ale tak ako asi neprídeš v teplákoch lebo to nie je vhodne tak nie je podľa mňa úplne vhodne prísť úplne neupravená.
Ja sa tiež nenalujem, teraz sme mali v rodine prijímanie, aj som rozmýšľala, že sa trochu primalujem, ale potom si hovorím, že by som to nebola ja.
Nie je hanba prísť na svadbu bez makeupu a ucesu zo salóna. Ale upraviť by sa patrilo. Ono zas to netrvá dve hodiny urobiť zo seba dámičku. Úplne v pohode stačí zakryť nedokonalosti, troksu tieňa do zahybu, pod oko a riasenku, vykresliť obočie dať lička a máš. Teraz sa aj tak viac nosia prirodzene looky. A vlasy stačí uhladiť fenom, žehličkou pripadne navlnit. Alebo urobiť taky nejaký ulízaný cop, drdol záleží aj od šiat či rozpustené alebo skôr stiahnuté vlasy. Reálne je toto všetko otázka max 45 minút.
Ako každého vec samozrejme, nech každý chodi ako chce. Ale tak ako asi neprídeš v teplákoch lebo to nie je vhodne tak nie je podľa mňa úplne vhodne prísť úplne neupravená.
@lavender94 ale veď nenamalovana nemusí znamenať neupravená, či? Veď sa pekne oblečie, ucese, akurát sa nenamaluje...

Nie je to hanba. Sú ženy, ktoré preferujú úplne prirodzený vzhľad, nemaľujú sa, neupravujú sa nijako špeciálne. Sú ženy, ktoré sa upravujú samé. Nič nie je hanba. Pokiaľ si ty s tým stotožnená. Ja by som toto na druhom vôbec neriešila. Ale určite sú ľudia, väčšinou ženy, čo to riešia.