Je možné krstiť dieťa bez pokrstených rodičov?
Ahojte, čakáme bábätko a manželova babka odkedy to vie tak sa teší na krstiny. Má takmer 80 rokov, je to veľmi milá žena, chcela by som jej spraviť tú radosť, avšak hoci manžel je pokrstený aj má všetky sviatosti, ja nie. Sú evanjelici. Mali ste niekto takúto situáciu? Dá sa to za nejaké všimné vybaviť? 🙈 Muž keďže od detstva do kostola nechodí, tak vôbec netuší aké sú pravidlá 😅 Ďakujem vopred
@prettywoman1212 to si celé tehotenstvo nebola schopná jej povedať,že dieťa nebudete krstiť? A krstiť ho chceš iba kvôli tešiacej sa babke??🙄
@amelie22 Ja som ateista, rodičia ma nikdy nedali na žiadne náboženstvo, takže je mi to viac menej jedno, ďakujem za info, aj muž hovoril že evanjelici sú v pohode 😁
@rozculena tak určite jej nič takto nasrdeno hovoriť nebudem 🙂 Je chorá po niekoľkých mozgových porážkach, myslím že toto je to najmenej čo môžeme spraviť ešte kým je medzi nami……
dorobiť konfirmáciu...
ako vždy všetko záleží od farára.
snúbenec mojej kolegyne si dorábal konf. pred sobášom.
kým deti chodia 2 roky na učenie každý týždeň, píšu písomky , sú skúšané tak on mal konf. vo vrecku behom dvoch sedení s pánom farárom...
takže aj takto sa dá narýchlo...
Takže chces použiť svoje dieťa a dať mu niečo,k čomu absolútne nemáš žiaden vzťah a záujem to udržiavať iba preto,aby si potešila starú babku? People pleasing jak sviňa.Otrasne
Krstili sme syna, ja som pokrstena (katolík) a manžel nie je. Syna nám pokrstili.
Dieťa sa nedáva krstiť pre to, aby si spravila niekomu radosť. Zvláštna pohnútka.
Pošli muža za farárom a nech povie skutočne dôvody prečo chcete dieťa krstiť a budete vedieť info z prvej ruky
@prettywoman1212 my tak mame...muž evanjelik, ja ateista...bez akýchkoľvek problémov nám malého pokrstili v evanjelickom kostole...ponúkli mi aj možnosť pokrstiť mňa aj uzavrieť nanzelstvo v jeden deň, ake odmietla som...
@prettywoman1212 ak si ateista a neveríš, aký to má zmysel? Krst je sviatosť. Pre nás veriacich dosť vážna vec. Nie je to tetovanie, zoskok padákom... či iné zábavky. Ak je babka ozajstná kresťanka, a o tvojom postoji vie, nesúhlasila by s tým. Pri krste spolu s krstnými rodičmi sľubujete, že dieťa budete viesť a vychovávať v kresťanskej viere. Je to duchovný úkon. Nie len nejaká pekná party s peknými fotkami na instagram 🫤
Normálny kňaz by nemal veľmi riešiť to, či sú rodičia zobratí alebo či sú rôznych konfesií, skôr sa zamerať na to, že chcú dieťa pokrstiť. Na druhej strane dieťa sa krstí kvôli tomu, aby bolo vychovávané vo viere, a zároveň aby rodiča i krstní rodičia mu boli príkladom v jeho raste či výchove.
@prettywoman1212 všetko je možné, väčšina farárov pokrstí každého bez ohľadu na dôvody. Tie dôvody by mali byť iné, než potešiť babku. Ale nie ste sami, podobných "veriacich" sú tisíce.
@prettywoman1212 samozrejme, daj dieťa pokrstiť, nech sa babka teší, a to je jedno v akom kostole. Ved to je pekná vec, nikomu tým neublížis.😊
@prettywoman1212 ahoj nam pokrstili, manzel tiez nema krst a ani sobas sme nemali v kostole.

@prettywoman1212 ahoj, zalezi ci chceš aby bol evanjelik ako jeho otec,.alebo katolik po tebe. Mali.sme.podobny prípad ibaže naopak - ja som evanjelicka - pokrstena, ale nič viac, žiadna konfirmacia atď,. muz katolík- ma všetky sviatosti, nie sme zobrali v kostole, krstni rodicia katolíci, ale ja som chcela aby dcéra bola evanjelicka. Mali.sme zlatého pána farára, absolútne ho nezaujímalo ci sme zobrali v kostole.alebo nie, kto je akého vierovyznania, iba jediná vec - ze bolo by dobre aby som ja mala konfirmaciu. Dcéru nám bez problémov pokrstil a ja som si o pol.roka na to dorobila konfirmaciu. Ale bol veľmi prekvapený, že som naozaj splnila slovo a prihlásila som sa 😃. Takže myslím ze to nie je problém, problém by bol,.keby si chcela u katolikov pokrstit. Evanjelici sú oveľa otvorenejsi