Je správny čas na svadbu a deti?
Ahojte, chcem sa vás spýtať na radu… S priateľom sme spolu už 4 roky… bývame spolu od začiatku vzťahu… ja mám 25r priateľ 34… a strašne ma trápi jedna vec..mojim snom je mať svadbu, deti… moja naj kamoška si našla priateľa ktoŕý ju po roku požiadal o ruku…mali svadbu a už je aj tehotná… máme veľa kamošov, ktorým sme boli na svadbách…každý sa iba pýta kedy bude tá naša svadba…mne už je to blbe… ja by som veľmi chcela ale on sa do toho mám pocit že nemá…rozprávali sme sa o tom už a povedal že chce svadbu aj deti… teraz poslednú dobu sme mali veľa svadieb bol na neho vyvíjaný vacsí natlak tak kebyze kľane vyzeralo by to že to bolo z donútenia…tak neviem dokedy čakať mám… niekedy mám pocit že nemám toho pravého… 😞 uz 3,5 roka sa mu o všetko starám…uz sa poznáme velmmi dobre nato aby sme sa niekde posunuli.. aký mate nazor na to vy? Už má na to adekvátny vek…ja som si povedala pre seba že ak do konca roka nekľakne tak naše cesty sa rozídu lebo to nemá zmysel ďalej naťahovať…niekedy mám pocit ze keby to chcel urobi to už… uz si neviem čo myslieť… inak máme perfektný vzťah…ale už by som sa chcela niekde posunúť😔
No tak si mysli, ze on ma na starosti pranie a skladanie bielizne, a ty upratujes v kuchyni. Tak si to nejako rozdelte a nehadajte sa kvoli blbinam
Myslí to s tebou vážne? Naozaj chce s tebou založiť rodinu alebo zvyknutý na určitý servis, potrebuje ťa na to, aby si sa o neho starala? Roky letia veľmi rýchlo a žena ťahá za kratší koniec. Alebo je tu aj iná príčina ako choroba, dedičná choroba v rodine, resp. nemôže mať deti. Aj za takých predpokladov oddiaľujú svadbu. Vlastné bývanie môže byť len zámienka. Veď nie každý si ho dokáže hneď kvôli svadbe zabezpečiť. Len aby to vlastné bývanie sa nepodarilo až keď budete s paličkami tipkať. Toto je situácia skutočne na nervy a preto ho treba posadiť a dať priamu otázku, či to náhodou s tebou nie je iba zneužívanie. Mať niekoho rád je jedna vec, no byť obeťou zneužívania s láskou nemá nič spoločné. Preto si to vykonzultuj priamo a bez okolkov. Škoda každého dňa s "láskou", ktorá sa s tebou iba zahráva.
Myslim, ze je cas odist k rodicom po druhe😅... Pred rokom nasluboval hory doly a nato hladko vklzol do svojho zabyvaneho pohodlicka a pred oltar, ci na maleho skrekluna z neho ho z jeho komfortnej zony nevytiahnes... Ty si mlada, neprepasni tuto vyhodu s vyzitym, darebnym chlapom, ktoremu je prednejsie jeho pohodlie ako vidina rodiny s tebou.
iba výhovorky
My sme sa brali po necelych dvoch rokoch a vecna skoda, mohla som ho lepsie prekuknut. Ty si este mlada ano mas najlepsie roky zivota ale ked ho milujes a vies ze chces byt s nim a len s nim aj napriek tym chybam (lebo on sa nezmeni) tak kludne pockaj a ja mam v okoli aj vela parov kt mali najprv deti a az potom svadbu. Ak ti ale uz teraz na nom cosi nesedi tak sa rozid a najvacsia blbost je chciet svadbu preto lebo sa to tak patri a uz su vsetky tvoje kamosky vydate to ozaj nebude dobre
Urobila si rovnakú chybu ako všetky ostatné ženy čo sa nasťahujú ku chlapovi pred svadbou robia mu slúžku upratovačku kuchárku a rohožku. Naozaj ma ten chlap dôvod urobit z teba manželku a dať ti polovicu svojho majetku keď to robis aj bez prsteňa a zadarmo,?
Ahoj autorka. Žila som v Tvojej situácii 5 rokov. Nechcem tu písať všetko, lebo by to bol veľmi dlhý príspevok, preto ak chceš, napíš mi súkromnú správu.
Poradím Ti len- utrieď si, čo je pre Teba dôležité v živote. Tam dostaneš odpoveď, či s ním zostať, ale myslím si, že skôr nie.
Poviem len jednu dôležitú vec- "vďaka" tomu, že som čakala, verila, dúfala, že sa veci raz zázračne zmenia, som teraz po dvoch neúspešných IVF a o 5000 € ľahšia s partnerom, ktorý si deti praje rovnako, ako ja. A ani nie je isté, že sa ich dočkáme. Možno keby som nestratila tých 5 rokov čakaním, lebo "chcel cestovať", pričom sme za celé tie roky cestovali do práce, z práce a do Lidla, mala by som väčšiu šancu mať vlastné deti...Porozmýšľaj nad tým.
Ja by som na tvojom mieste rozmýšľala či toto je správny výber otca pre tvoje deti ..bude ti /vám oporou? Ty ho poznáš najlepšie. Splní čo sľúbi? Či len výhovorky...ak nespĺňa tvoje predstavy načo s ním chces svatbu.
Nakoniec budeš sklamaná .
Hľadaj zodpovedného , láskavého muža ktorý bude držať slovo a mať úctu k ženám. Ktorý nie je lenivý a nebojí sa záväzkov.
Svadba ako svatba, dôležité čo sa bude diať po nej.
Chces aby on bol otec vašich detí?!? Ak más pochybnosti radšej sa rozid.
Je od teba hodne starší a stále má zatiahnutu ručnú brzdu. Neviem neviem....
"Kolko ja po tebe pratam" 😂 Asi bude chlapec z exitu co?
Dve rady od chalana: Prva - najprv sa ty rozhodni ci ho naozaj chces. Povaha, buducnost, co ked pride starostlivost o deti. Ste na to kompatibilny, date to spolu bez velkych hadok? S detmi pridu to ovela zlozitejsie situacie ako teraz, to si treba uvedomit dopredu. K tym domacim pracam, vyzera to ze tebe nevadia, to je super. Na mna napriklad, by kocka tymto velmi zaposobila, mam rad ked sa o mna stara, a to urcite niesom maznacik 😄 som z domu uz od 15tich, a urcite by som ju nebral ako upratovacku, sluzku ako tu pisu niektore baby. Takze podla mna v tomto nerobis chybu, na to vies chytit (aj) dobreho chalana. Na druhej strane, tiez by som urcite nepovedal "co si to nespratala" a ani by som jednorazovo nevypuliroval byt aby som ta zlakal naspet. Takze nebudeme rovnaky. No, nepoznam ho, pokial mi s nim nedohodnes pivo, musis zvazit ty 😉
Druha etapa ak ho teda chces - To ultimatum nedavaj sebe, ale jemu. Ale nie natvrdo, nahnevane v hadke. Normalne pekne sa porozpravajte, povedz mu ze sa dovtedy a dovtedy musi rozhodnut. Ze ho chces, ale potrebujes to posunut dalej. Ak nie, bude lepsie ked pojdete od seba, ze ta to bude mrziet, ale bude to tak lepsie. A daj mu prosim aspon par mesiacov, idealne pol roka, ak ti stoji za to, aj rok - nie je to lahke rozhodnutie. A uvidis. 😉
@hopsas presne 👌
Treba sa s nim o tom zase porozpravat ... a niekedy veru aj tie ultimata treba dat ... aby si nedopadla ako ja ze po 12 rokoch vztahu ostanes v 35 sama ... a to som sa ja furt prisposobovala a nakoniec si vsetko sama riesit musim ... nestazujem sa, okrem partnera mi nic nechyba, su aj horsie na tom ludia/zeny ale tiez som mala ine plany a ine predstavy o tom aky budem "mat zivot" ale bola som ohladlluplna az moc ... niekedy proste treba byt aj sebec trocha
Pôjdem proti prúdu- za mňa je autorka neskutočne toxická osoba.
Je v poriadku chcieť svadbu a deti, ale nie je v poriadku tá mentalita "chcem svadbu lebo aj kamoška sa vydala beee beeee, dokonca po roku beeee beee".
No, byť ten chlap, just si ťa s takýmto postojom nevezmem! By som mala pocit, že nechceš mňa konkrétne ale len nejakého "ženícha', aby si sa mohla predvádzať pred kamoškami 🤦♀️
@petracandle Načo potom by s ňou bol. Držal by sa jej? Pravdepodobne by ju už nechal, či?
@gribka1 a prečo by s ňou nebol keď má full servis. A navyše ju kľudne môže aj ľúbiť. Len taký strašný tlak od nej nemusí zvládnuť ani on ani ona
@petracandle Tak to už sú potom také vzťahy s určitými výhodami. Že aj keď nemám toto, ale mám aspoň toto. No tento vzťah nebude mať šťastný koniec,a keď sa musia použiť ultimáta, tak už vôbec nie.
@1ryba veď vyjadriť jednoznačne. To patrí do základu vážneho vzťahu si ujasniť svadbu/deti/dom/financie. Ale nie tlačiť do svadby lebo "kamarátky už sú vydaté".
Autorka a prosim ta zamysli sa, na co by si ta bral? Vsak spolu zijete, ty ako vidim vsetko robis, este aj veci do domacnosti pokupujes. Ked si odisla sekal dobrotu, ale zasa vsetko robis ty, pravda? Nuz hodi sa mu to tak ako to je, tak naco by to menil.
najviac ma bavia tie výhovorky, že nedá sa všetko naraz, aj bývanie, aj svadba... svadba stojí veľa peňazí... keď si raz chlap chce ženu vziať, dovlečie ju na úrad v džínsoch a tričku, s dvoma svedkami a ožení sa s ňou a potom idú na pivo - vybavené, bez veľkých investícií... keď nechce, hľadá výhovorky, veľkú, drahú svadbu chcú väčšinou ženy, nie chlapi
Upratujem, varím, periem, lebo ho ľúbim? Prepáč, to je vtipné 😃😃
Ja poznám X prípadov, keď boli páry spolu roky rokúce, žena snívala o svadbe a deťoch. Chlap dal max. prsteň, tzv. "držhubné", ale svadba stále v nedohľadne... Až raz BUM, rozchod, a on sa do roka stihol aj oženiť, aj dieťa čakať. Samozrejme s inou. Keď chlap chce, ide to rýchlospádom.

@katica06 to nie je mantra ale doporučenie.