Kamarátka ako kstná mama
Ahojte, chcela by som sa spytat, aky mate nazor na to, ked za krsnu mamu pojde moja kamaratka. Manzelovi surodenci su o dost starsi od nas a radsej by sme niekoho s kym si budeme viacej sediet, a so surodencom z mojej strany sme sa nejak nepohodli s jeho polovickou. Takze uvazujeme nad kamaratkou. Len mam troska pochybnosti - rodina je predsa rodina. Dakujem za kazdy vas nazor
u nas ani nie je nejako zvykom blizka rodina. resp. vsetci, co mame krstnych, tak je to bud vzdialenejsia rodina alebo kamaratky nasich mam. a kedze sa nasi prestahovali po tom, ako som sa narodila, tak v podstate celu rodinu a aj krstnych sme vidavali a vidavame aj teraz tak raz za rok 🙂 vobec to neberiem nejako tragicky... a co sa tyka manzela, tak on ma tiez tak krstnych ako ja a tiez sa vidavaju raz za par rokov... akurat mame dilemu, ze v podstate koho dame aj my za krstnych. podmienka u mm je, aby sme sa s nimi stretli ASPON raz za polrok 😀 z blizkej rodiny nechcem davat, lebo aby sa niekto "neurazil", ze druhy je uprednostneny, takze to budeme riesit zrejme s kamaratmi, s ktorymi sa stretavame o nieco castejsie ako s rodinou, kedze su blizsie... inak si myslim, ze je to v podstate uplne jedno kto je krstny
My sme tiež dali ako krstných manželovho kamaráta s manželkou a sme veľmi spokojní. Navštevujeme sa, pomáhame si, keď som čakala druhé (dceru) a manžel bol na týždňovke a musela som ísť k doktorovi tak ma "kmotor" vozil, keď potrebujú oni, tak im vyzdvihne, postražime deti, a oni zase naše deti. Rodinu si človek nevyberá, ale priateľov áno. Je lepšie sa rozhodnúť podľa povahy a vzťahu k ľuďom, a nie na základe toho či sü z rodiny.
Mne sa paci ked je kamaratka ako krstna, lebo sa tym vlastne rozsiruje rodina o dalsieho cloveka 🙂 ja tiez chcem kamaratku

Ja som sa stala krstnou mamou dcere mojej najlepsej kamaratky v osemnastich rokoch (tiez ju viaceri odhovarali, ze to nie je dobry napad). O dalsich par rokov som sa stala jej svagrinou (kamaratkinou), nakolko som si vzala jej brata za manzela 🙂) takze nakoniec z toho rodina je. Podotykam, ze ak by mi vtedy niekto pri krste povedal, ze o par rokov budem v rodine tak ci tak, asi by som si zatukala na celo a povedala dotyncnemu, nech nevtipkuje ;) zivot je nevyspytatelny....