Keď sa 40-ročná nevesta oblečie do bielych šiat, hoci má už veľké deti
Pride mi zvlastne, ked sa 40 rocna nevesta oblecie do bieleho a pritom ma uz velke deti
Viem, ze ma tu teraz budu bombardovat zeny, co take mali/maju tiez :D ale neda mi to. Mne to pride take smiesne, ked akakolvek ,,stara" nevesta sa navlecie do svadobnych siat a pritom zije uz roky s partnerom a maju uz aj velke dieta/deti. Ja chapem, ze je to velakrat chyba chlapa, lebo nebol schopny poziadat o ruku po par rokoch vztahu. Ale ja by som uz v takom vyssom veku mala radsej len taku mini svadbu o svedkoch. Viackrat som v nasom meste videla cez vikend take mladuchy pred kostolom, ked som bola s manželom na zmrzline a on tiez povedal, zeby sa hanbou prepadol, keby sa zenil ako stary cap. Teraz nepíšem o paroch, ktori sa Spoznali v neskorsom veku. Ale o tych, co sa beru po dlhej dobe s deckami na krku.
Tiež by som sa nenechala vysmiať ze by som si ako 40+rocna,a ešte s deťmi, obliekla biele svadobné šaty. Nikdy.
takmer každá 20 r vyzerá lepšie ako 40 ...
ten rozdiel tam vidno už len na tej pleti... 😉
@deti95060810 tak to moja nevidno , nevidno ak sa o seba stará a nemusi sa vôbec pichat botoxom su aj iné laser ošetrenia, kys . hylar. oživenie a podobne ...
@selena_luna ja sa ti zase snazim vysvetlit, ze sice ta moda vznikla za kralovnej Viktorie, ale v sucasnosti sa tato farba preferuje z dovodu vyznamu bielej farby. Aj to je vseobecny prehlad - symbolika farieb, ked uz sme pri tom.
@zuzana76 symbolika farieb , prosím ta
biela je niekde farba smutku ked už tak
Biele svadobné šaty sú vo väčšine západných kultúr symbolom čistoty, nevinnosti a nového začiatku. Tradične vyjadrujú sviežosť, radosť a panenskosť nevesty. Aj keď pôvodne biela farba nebola štandardom, dnes ju mnohé nevesty vnímajú ako symbol dokonalosti, svetla a dobra.
Symbolika bielej farby:
Čistota a nevinnosť:
Biela farba je všeobecne spojená s čistotou a nevinnosťou, čo ju robí ideálnou voľbou pre svadobný deň.
Nový začiatok:
Svadba je novým začiatkom pre dvoch ľudí a biela farba šiat symbolizuje tento nový začiatok a nový život, ktorý si spolu vytvárajú.
Radosť a svetlo:
Biela farba je spojená so svetlom a radosťou, a preto vyjadruje pocit šťastia a optimizmu, ktoré sú spojené so svadobným dňom.
Tradičný symbol:
Hoci biela farba svadobných šiat sa stala štandardom až neskôr, dnes je už pevne zakorenená v tradícii a vnímaná ako symbol nevesty.
tolkoto odpoved od AI
@zuzana76 ai netreba brat doslovne, dost často sa myli , alebo popiše bludy a hlavne zaleží na tom ako sa spýtaš takže toto neberiem a máš to aj tak nepresné
Mne príde trápne zakladať o tom tému.
Úplný gól je keď ma nevesta obrovské brucho, také že porodí možno do týždňa, a na hlave obrovský závoj že je akoze panna 😅
@alchemilkazltozelena Ale teba to skutočne netrápi však 😂.
Mne sa svadba automaticky viaze s bielou farbou siat. Nech ma nevesta 20, 40 alebo 90 rokov, slobodna, rozvedena, vdova, s 0, 1, alebo 5 detmi. Mne prides smiesna a trapna ty.
Tiež by som sa nenechala vysmiať ze by som si ako 40+rocna,a ešte s deťmi, obliekla biele svadobné šaty. Nikdy.
@bielasovicka Slobodná voľba pre každého, úcta všetkým.
Ja len dúfam, že ste s manželom len také dva exempláry a ďalej sa nerozmnozujete
A co je na tom? A v com sa ma vydavat?? V kostyme?? A klobuciku? No ako... To sa radsej vydavat nebudem.
Ty a tvoj manzel ste sa hladali, az ste sa nasli 😀 Hrozne povahy.
autorka si ma dojala, zo zahraničia som videla bielovlaseé 60+ vek fakt neodhadujem v bielych sa vydávat a ako im to seklo a prečo nie ? je na to nejaký predpis alebo zákon alebo čo vlastne porušuje tým ????
netahaj symboliku farieb alebo nejaké krestanské hodnoty a podobne
nech si oblečie šaty aké chce a urobí svadbu aku chce
ži a nechaj žit ti asi nič nevraví
40+ r baba nie je stará , moja mám viac energie ako v 20 a vybehnem na 4 poschodie tak že beriem dva schody naraz ... je to o životnom štyle
a vôbec nemám naladu o 15 rokov si dat fertušku, nátačky na hlavu a drbat pred vchodom 😂😂
si zatrpknuta , jedovata už teraz čo s teba bude v 50 , budeš plut a chrlit lávu na baby ktoré majú zrovna teraz tvoj vek sa spamätaj ....
@zuzana76 symbolika farieb , prosím ta
biela je niekde farba smutku ked už tak
@sara07 symbolika farieb môže vyť psychologicka alebo duchovna a závisí od kultúry samozrejme, tam je písané, že v západných kultúrach. Študovala som dejiny umenia a estetiku (mali sme aj seminár o psychologickom význame umenia, farby sa bežne spájajú s nejakou symbolikou), takže o farbách co to viem. Čo konkrétne tam je nepresne?
Ja sa práveže nechystám vydať skôr,ako budem mať 40.A aby ťa porantalo autorka tak moje deti budú vtedy mať 20 a 14 rokov a s muzom budeme spolu 24 rokov.A kľudne si o mne/ nás myslí čo chces.Mam ťa úplne u zadnice ako každá iná nevesta
ale vsak urob si ako chces a nestaraj sa do inych.. a rovnako svoj nazor na toto si mozes nechat, istotne to nejaku zenu zaujima, ktora sa chce v bielom vydavat a robit si svadbu po 40tke:D
autorka si ma dojala, zo zahraničia som videla bielovlaseé 60+ vek fakt neodhadujem v bielych sa vydávat a ako im to seklo a prečo nie ? je na to nejaký predpis alebo zákon alebo čo vlastne porušuje tým ????
netahaj symboliku farieb alebo nejaké krestanské hodnoty a podobne
nech si oblečie šaty aké chce a urobí svadbu aku chce
ži a nechaj žit ti asi nič nevraví
40+ r baba nie je stará , moja mám viac energie ako v 20 a vybehnem na 4 poschodie tak že beriem dva schody naraz ... je to o životnom štyle
a vôbec nemám naladu o 15 rokov si dat fertušku, nátačky na hlavu a drbat pred vchodom 😂😂
si zatrpknuta , jedovata už teraz čo s teba bude v 50 , budeš plut a chrlit lávu na baby ktoré majú zrovna teraz tvoj vek sa spamätaj ....
@sara07 ak si čítala presne tak tam bolo písané v západných kultúrach
Ja som sa vydávala v bielom s veľkým tehotenským bruchom 🤭🤭🫣 tak autorka, môžeš ma za to ukamenovat. ( Mňa aj ďalších xyz žien, ktoré sa vydávali tarchave- keď už teda zabrdame do tej histórie 😄)
mna uplne fascinuje že autorka to napíše anonymne , proste nema gule ani len stat si za svojim divnym názorom 😂😂
@sara07 symbolika farieb môže vyť psychologicka alebo duchovna a závisí od kultúry samozrejme, tam je písané, že v západných kultúrach. Študovala som dejiny umenia a estetiku (mali sme aj seminár o psychologickom význame umenia, farby sa bežne spájajú s nejakou symbolikou), takže o farbách co to viem. Čo konkrétne tam je nepresne?
@zuzana76 mám v paži duchovno celé a hádam netreba prečo ... duchovno už chápem 🙈 ešte mi napíš že slovensku je v znameni raka a má archajela svojo a je to jasné na čom frčíš
@selena_luna to co popisujes ty, je historia vzniku a inspiracia, to co popisujem ja, je uz pokracovanie, preco su aj dnes svadobne saty biele.
@zuzana76 AI :D ozaj kvalita.
Vidíš a mne sú zase divné šaty na štýl plačkovej ala kozy ven. Biele šaty sú u nás symbolom nevesty nie panny až do svadobnej noci.
@zuzana76 mám v paži duchovno celé a hádam netreba prečo ... duchovno už chápem 🙈 ešte mi napíš že slovensku je v znameni raka a má archajela svojo a je to jasné na čom frčíš
@sara07 vieš čo, naštuduj si semiotiku a vyznam farieb. Duchovno nie je náboženstvo. Ty múdra, budeme teda popierať aj to, že červená farba je agresívna, že čierna je elegantná a farba smútku (v našej kultúre) atd….
@zuzana76 historicky bola farbou nevinnosti bledomodra, preto je Panna Maria tak casto zobrazena v bledoodrom ruchu
@sara07 vieš čo, naštuduj si semiotiku a vyznam farieb. Duchovno nie je náboženstvo. Ty múdra, budeme teda popierať aj to, že červená farba je agresívna, že čierna je elegantná a farba smútku (v našej kultúre) atd….
@zuzana76 tak to nahrad inym slovom aby to malo to čo píšeš , ten vyznam aky to má mat
Tak tu sa ako chlap vynimocne pripojim k zenskej teme. Viesta to uz napisala, ja chcem len doplnit, ze symbolika - biela=nevinnios zludovela kvôli krestanskej tradicii, nenarazam na pannu Mariu, ale vseobecne- zbielili si satstvo v barankovej krvi, ale tot vsjo.Ziaden zamer a x storocna tradicia v biela=nevinnost nie je. A teraz ma ukombajnujte ( ukamenujte) 😃
@zuzana76 AI :D ozaj kvalita.
@selena_luna to nie je len AI, odporúčam štúdium semiotiky - vedná disciplina, ktorá sa zaoberá štúdiom symbolov a znakov
@viestta áno, ale vidíš, to sa neujalo, z nejakého dôvodu teraz vnímame ako farbu čistoty bielu
@zuzana76 a je nejaké pravidlo alebo čo sa porušuje vlastne ked sa nedodržuje symbolika farieb? prečo by sme sa ich mali držat ? k čomu je to dobré ?
načo sa riadit vkuse niešim , stačí že nám vlada a jej zakony strpčuju život

Úplný gól je keď ma nevesta obrovské brucho, také že porodí možno do týždňa, a na hlave obrovský závoj že je akoze panna 😅