icon

Keď sa 40-ročná nevesta oblečie do bielych šiat, hoci má už veľké deti

2. júl 2025

Pride mi zvlastne, ked sa 40 rocna nevesta oblecie do bieleho a pritom ma uz velke deti

Viem, ze ma tu teraz budu bombardovat zeny, co take mali/maju tiez :D ale neda mi to. Mne to pride take smiesne, ked akakolvek ,,stara" nevesta sa navlecie do svadobnych siat a pritom zije uz roky s partnerom a maju uz aj velke dieta/deti. Ja chapem, ze je to velakrat chyba chlapa, lebo nebol schopny poziadat o ruku po par rokoch vztahu. Ale ja by som uz v takom vyssom veku mala radsej len taku mini svadbu o svedkoch. Viackrat som v nasom meste videla cez vikend take mladuchy pred kostolom, ked som bola s manželom na zmrzline a on tiez povedal, zeby sa hanbou prepadol, keby sa zenil ako stary cap. Teraz nepíšem o paroch, ktori sa Spoznali v neskorsom veku. Ale o tych, co sa beru po dlhej dobe s deckami na krku.

alchemilkazltozelena
2. júl 2025

Úplný gól je keď ma nevesta obrovské brucho, také že porodí možno do týždňa, a na hlave obrovský závoj že je akoze panna 😅

bielasovicka
2. júl 2025

Tiež by som sa nenechala vysmiať ze by som si ako 40+rocna,a ešte s deťmi, obliekla biele svadobné šaty. Nikdy.

sara07
2. júl 2025
@deti95060810

takmer každá 20 r vyzerá lepšie ako 40 ...
ten rozdiel tam vidno už len na tej pleti... 😉

@deti95060810 tak to moja nevidno , nevidno ak sa o seba stará a nemusi sa vôbec pichat botoxom su aj iné laser ošetrenia, kys . hylar. oživenie a podobne ...

sara07
2. júl 2025
@zuzana76

@selena_luna ja sa ti zase snazim vysvetlit, ze sice ta moda vznikla za kralovnej Viktorie, ale v sucasnosti sa tato farba preferuje z dovodu vyznamu bielej farby. Aj to je vseobecny prehlad - symbolika farieb, ked uz sme pri tom.

@zuzana76 symbolika farieb , prosím ta
biela je niekde farba smutku ked už tak

sara07
2. júl 2025
@zuzana76

Biele svadobné šaty sú vo väčšine západných kultúr symbolom čistoty, nevinnosti a nového začiatku. Tradične vyjadrujú sviežosť, radosť a panenskosť nevesty. Aj keď pôvodne biela farba nebola štandardom, dnes ju mnohé nevesty vnímajú ako symbol dokonalosti, svetla a dobra.
Symbolika bielej farby:
Čistota a nevinnosť:
Biela farba je všeobecne spojená s čistotou a nevinnosťou, čo ju robí ideálnou voľbou pre svadobný deň.
Nový začiatok:
Svadba je novým začiatkom pre dvoch ľudí a biela farba šiat symbolizuje tento nový začiatok a nový život, ktorý si spolu vytvárajú.
Radosť a svetlo:
Biela farba je spojená so svetlom a radosťou, a preto vyjadruje pocit šťastia a optimizmu, ktoré sú spojené so svadobným dňom.
Tradičný symbol:
Hoci biela farba svadobných šiat sa stala štandardom až neskôr, dnes je už pevne zakorenená v tradícii a vnímaná ako symbol nevesty.

tolkoto odpoved od AI

@zuzana76 ai netreba brat doslovne, dost často sa myli , alebo popiše bludy a hlavne zaleží na tom ako sa spýtaš takže toto neberiem a máš to aj tak nepresné

mimikarol
2. júl 2025

Mne príde trápne zakladať o tom tému.

gribka1
2. júl 2025
@alchemilkazltozelena

Úplný gól je keď ma nevesta obrovské brucho, také že porodí možno do týždňa, a na hlave obrovský závoj že je akoze panna 😅

@alchemilkazltozelena Ale teba to skutočne netrápi však 😂.

ivanakal
2. júl 2025

Mne sa svadba automaticky viaze s bielou farbou siat. Nech ma nevesta 20, 40 alebo 90 rokov, slobodna, rozvedena, vdova, s 0, 1, alebo 5 detmi. Mne prides smiesna a trapna ty.

gribka1
2. júl 2025
@bielasovicka

Tiež by som sa nenechala vysmiať ze by som si ako 40+rocna,a ešte s deťmi, obliekla biele svadobné šaty. Nikdy.

@bielasovicka Slobodná voľba pre každého, úcta všetkým.

lucia13022023
2. júl 2025

Ja len dúfam, že ste s manželom len také dva exempláry a ďalej sa nerozmnozujete

siska53
2. júl 2025

A co je na tom? A v com sa ma vydavat?? V kostyme?? A klobuciku? No ako... To sa radsej vydavat nebudem.

alica110
2. júl 2025

Ty a tvoj manzel ste sa hladali, az ste sa nasli 😀 Hrozne povahy.

sara07
2. júl 2025

autorka si ma dojala, zo zahraničia som videla bielovlaseé 60+ vek fakt neodhadujem v bielych sa vydávat a ako im to seklo a prečo nie ? je na to nejaký predpis alebo zákon alebo čo vlastne porušuje tým ????
netahaj symboliku farieb alebo nejaké krestanské hodnoty a podobne
nech si oblečie šaty aké chce a urobí svadbu aku chce
ži a nechaj žit ti asi nič nevraví
40+ r baba nie je stará , moja mám viac energie ako v 20 a vybehnem na 4 poschodie tak že beriem dva schody naraz ... je to o životnom štyle
a vôbec nemám naladu o 15 rokov si dat fertušku, nátačky na hlavu a drbat pred vchodom 😂😂
si zatrpknuta , jedovata už teraz čo s teba bude v 50 , budeš plut a chrlit lávu na baby ktoré majú zrovna teraz tvoj vek sa spamätaj ....

zuzana76
2. júl 2025
@sara07

@zuzana76 symbolika farieb , prosím ta
biela je niekde farba smutku ked už tak

@sara07 symbolika farieb môže vyť psychologicka alebo duchovna a závisí od kultúry samozrejme, tam je písané, že v západných kultúrach. Študovala som dejiny umenia a estetiku (mali sme aj seminár o psychologickom význame umenia, farby sa bežne spájajú s nejakou symbolikou), takže o farbách co to viem. Čo konkrétne tam je nepresne?

doriiis
2. júl 2025

Ja sa práveže nechystám vydať skôr,ako budem mať 40.A aby ťa porantalo autorka tak moje deti budú vtedy mať 20 a 14 rokov a s muzom budeme spolu 24 rokov.A kľudne si o mne/ nás myslí čo chces.Mam ťa úplne u zadnice ako každá iná nevesta

simca06022011
2. júl 2025

ale vsak urob si ako chces a nestaraj sa do inych.. a rovnako svoj nazor na toto si mozes nechat, istotne to nejaku zenu zaujima, ktora sa chce v bielom vydavat a robit si svadbu po 40tke:D

zuzana76
2. júl 2025
@sara07

autorka si ma dojala, zo zahraničia som videla bielovlaseé 60+ vek fakt neodhadujem v bielych sa vydávat a ako im to seklo a prečo nie ? je na to nejaký predpis alebo zákon alebo čo vlastne porušuje tým ????
netahaj symboliku farieb alebo nejaké krestanské hodnoty a podobne
nech si oblečie šaty aké chce a urobí svadbu aku chce
ži a nechaj žit ti asi nič nevraví
40+ r baba nie je stará , moja mám viac energie ako v 20 a vybehnem na 4 poschodie tak že beriem dva schody naraz ... je to o životnom štyle
a vôbec nemám naladu o 15 rokov si dat fertušku, nátačky na hlavu a drbat pred vchodom 😂😂
si zatrpknuta , jedovata už teraz čo s teba bude v 50 , budeš plut a chrlit lávu na baby ktoré majú zrovna teraz tvoj vek sa spamätaj ....

@sara07 ak si čítala presne tak tam bolo písané v západných kultúrach

dankabg
2. júl 2025

Ja som sa vydávala v bielom s veľkým tehotenským bruchom 🤭🤭🫣 tak autorka, môžeš ma za to ukamenovat. ( Mňa aj ďalších xyz žien, ktoré sa vydávali tarchave- keď už teda zabrdame do tej histórie 😄)

sara07
2. júl 2025
@zuzana76

@sara07 ak si čítala presne tak tam bolo písané v západných kultúrach

@zuzana76 aj tak je to nepresné ked videla si vlastne kroj alebo v čom sa vydavalo u nás ???? ked ideme sa tu riešit, odporučam ist do Martina do muzea

sara07
2. júl 2025

mna uplne fascinuje že autorka to napíše anonymne , proste nema gule ani len stat si za svojim divnym názorom 😂😂

sara07
2. júl 2025
@zuzana76

@sara07 symbolika farieb môže vyť psychologicka alebo duchovna a závisí od kultúry samozrejme, tam je písané, že v západných kultúrach. Študovala som dejiny umenia a estetiku (mali sme aj seminár o psychologickom význame umenia, farby sa bežne spájajú s nejakou symbolikou), takže o farbách co to viem. Čo konkrétne tam je nepresne?

@zuzana76 mám v paži duchovno celé a hádam netreba prečo ... duchovno už chápem 🙈 ešte mi napíš že slovensku je v znameni raka a má archajela svojo a je to jasné na čom frčíš

selena_luna
2. júl 2025
@zuzana76

@selena_luna to co popisujes ty, je historia vzniku a inspiracia, to co popisujem ja, je uz pokracovanie, preco su aj dnes svadobne saty biele.

@zuzana76 AI :D ozaj kvalita.

januska12323
2. júl 2025

Vidíš a mne sú zase divné šaty na štýl plačkovej ala kozy ven. Biele šaty sú u nás symbolom nevesty nie panny až do svadobnej noci.

zuzana76
2. júl 2025
@sara07

@zuzana76 mám v paži duchovno celé a hádam netreba prečo ... duchovno už chápem 🙈 ešte mi napíš že slovensku je v znameni raka a má archajela svojo a je to jasné na čom frčíš

@sara07 vieš čo, naštuduj si semiotiku a vyznam farieb. Duchovno nie je náboženstvo. Ty múdra, budeme teda popierať aj to, že červená farba je agresívna, že čierna je elegantná a farba smútku (v našej kultúre) atd….

viestta
2. júl 2025
@zuzana76

@zuzana76 historicky bola farbou nevinnosti bledomodra, preto je Panna Maria tak casto zobrazena v bledoodrom ruchu

sara07
2. júl 2025
@zuzana76

@sara07 vieš čo, naštuduj si semiotiku a vyznam farieb. Duchovno nie je náboženstvo. Ty múdra, budeme teda popierať aj to, že červená farba je agresívna, že čierna je elegantná a farba smútku (v našej kultúre) atd….

@zuzana76 tak to nahrad inym slovom aby to malo to čo píšeš , ten vyznam aky to má mat

hellwant
2. júl 2025

Tak tu sa ako chlap vynimocne pripojim k zenskej teme. Viesta to uz napisala, ja chcem len doplnit, ze symbolika - biela=nevinnios zludovela kvôli krestanskej tradicii, nenarazam na pannu Mariu, ale vseobecne- zbielili si satstvo v barankovej krvi, ale tot vsjo.Ziaden zamer a x storocna tradicia v biela=nevinnost nie je. A teraz ma ukombajnujte ( ukamenujte) 😃

zuzana76
2. júl 2025
@selena_luna

@zuzana76 AI :D ozaj kvalita.

@selena_luna to nie je len AI, odporúčam štúdium semiotiky - vedná disciplina, ktorá sa zaoberá štúdiom symbolov a znakov

zuzana76
2. júl 2025
@viestta

@zuzana76 historicky bola farbou nevinnosti bledomodra, preto je Panna Maria tak casto zobrazena v bledoodrom ruchu

@viestta áno, ale vidíš, to sa neujalo, z nejakého dôvodu teraz vnímame ako farbu čistoty bielu

sara07
2. júl 2025
@zuzana76

@viestta áno, ale vidíš, to sa neujalo, z nejakého dôvodu teraz vnímame ako farbu čistoty bielu

@zuzana76 a je nejaké pravidlo alebo čo sa porušuje vlastne ked sa nedodržuje symbolika farieb? prečo by sme sa ich mali držat ? k čomu je to dobré ?
načo sa riadit vkuse niešim , stačí že nám vlada a jej zakony strpčuju život