icon

Keď sa 40-ročná nevesta oblečie do bielych šiat, hoci má už veľké deti

2. júl 2025

Pride mi zvlastne, ked sa 40 rocna nevesta oblecie do bieleho a pritom ma uz velke deti

Viem, ze ma tu teraz budu bombardovat zeny, co take mali/maju tiez :D ale neda mi to. Mne to pride take smiesne, ked akakolvek ,,stara" nevesta sa navlecie do svadobnych siat a pritom zije uz roky s partnerom a maju uz aj velke dieta/deti. Ja chapem, ze je to velakrat chyba chlapa, lebo nebol schopny poziadat o ruku po par rokoch vztahu. Ale ja by som uz v takom vyssom veku mala radsej len taku mini svadbu o svedkoch. Viackrat som v nasom meste videla cez vikend take mladuchy pred kostolom, ked som bola s manželom na zmrzline a on tiez povedal, zeby sa hanbou prepadol, keby sa zenil ako stary cap. Teraz nepíšem o paroch, ktori sa Spoznali v neskorsom veku. Ale o tych, co sa beru po dlhej dobe s deckami na krku.

selena_luna
2. júl 2025
@zuzana76

@selena_luna ano, aj zavoj s tym suvisi a kolke ho maju, ale biela farba je farba nevinnosti

@zuzana76 je to uplna blbost a pomylene vysvetlovanie tradicie... trochu etnografie, trochu historie a budes mat jasno.

zuzana76
2. júl 2025
@selena_luna

@zuzana76 je to uplna blbost a pomylene vysvetlovanie tradicie... trochu etnografie, trochu historie a budes mat jasno.

@selena_luna v com? ze zavoj suvisi s panenstvom? ved preco teda nevestu odcepcuju?

selena_luna
2. júl 2025
@zuzana76

@selena_luna v com? ze zavoj suvisi s panenstvom? ved preco teda nevestu odcepcuju?

@zuzana76 ze biela je farba nevinnosti a preto su z nej svadobne saty.

zuzana76
2. júl 2025
@selena_luna

@selena_luna a v sucasnosti vladne myslienka, ze biela je nevinnost, ved tradicie sa menia, preto je dnes farba siat biela, nie kvoli kralovnej, ta to sice zaviedla, ale zvysok sa uz prisposobil

zuzana76
2. júl 2025
@selena_luna

@zuzana76 ze biela je farba nevinnosti a preto su z nej svadobne saty.

@selena_luna nemyslim si, ze dnes kopirujeme kralovnu, jednoducho sa uchytila ta myslienka, ze biela farba je farba cistoty, medzi beznymi ludmi, ved aj tato tema je o tom. Vacsina to tak vnima.

bessie12
2. júl 2025

Vydávala som sa ako 31 ročná. Aj keď deti este nemáme, ale poznáme sa dlhodobo a z toho niekoľko rokov spolu žijeme. Mala som klasické svadobné saty. Ja neviem co riešiš??? Hlavné je, že dotyčná nevesta je šťastná. Keby sa radšej každý staral o seba, tak by bolo o všetkých postarané a svet by bol hneď krajší 🤦‍♀️

veklipo
2. júl 2025

Bola som na takej svadbe a nevesta bola nadherna. Vzhladom prekonala aj ovela mladsie baby. Ale saty boli skor minimalisticke, ziadne v style tureckej telenovely.

elzu
2. júl 2025

Pozdravy od „skoro“ 40 leté nevěsty v bílém, matky tří děcek, kterou vedl k „oltáři“ 90 letý dědeček 🤍

viestta
2. júl 2025

Biele svadobne saty vobec nevyjadruju nevinnost. Keby si mala trosku vseobecneho prehladu, tak by si edela, ze biele svadobne saty su celkom novinka Prva si ich obliekla kralovna Viktoria, po jej sobasi sa to stalo modnym trendom v lepsej spolocnosti a postupne sa rozsirili do inych krajin a spolocenskych vrstiev. Dovtedy boli svadobne saty roznych farieb, aj ludove svadobne kroje boli tiez pestrych farieb. Symbolom nevinnosti bol zavoj, v nasich koncinach aj svadobna parta alebo vienok.
Tak ci tak, tebe to moze byt uplne jedno co si nevesta oblecie, aj keby dosla v monterkach, tebe to moze byt jedno. Teda jedno ti to nie, ale to len ukazuje aka si ty, nehovori to vobec nic o tych nevestach.

gribka1
2. júl 2025

Už by mali mať čierne svadobné šaty, stareny akési s deťmi pobehujúcimi okolo. Aspoň by ulahodili ľuďom, ktorým sa bridí inakosť. A do ústavy s tým.

zuzanockamt
2. júl 2025

Autorka
Je to tvoj problém, že sa ti to zdá divné. Mne sa to zdá úplne normálne. Nech si každá nevesta zvolí šaty, aké chce. A je jedno, koľko má rokov. Kľudne aj v 70-ke na piatej svadbe v bielych šatách. Názory tetiek Betiek by ma vôbec netrápili.

oceanahory
2. júl 2025

A autorka, este k tomu, ci riesim alebo nierism inych ludi. Hej riesim, ludi ako si ty a ako velmi som z nich znechutena...ci veris, ci nie, naozaj existuju ludia, ktori nepohrdaju inymi kvoli tomu, ako, kedy a v com sa rozhodnu vydavat 🤦🤷. Mrzi ma hlavne, ze si myslis, ze tvoje uvazovanie je v poriadku...ver mi nie je!

anjelicek26
2. júl 2025

Akej farby si tie saty podla teba teda mala obliect, co by si jej odporucila?

selena_luna
2. júl 2025
@zuzana76

@selena_luna nemyslim si, ze dnes kopirujeme kralovnu, jednoducho sa uchytila ta myslienka, ze biela farba je farba cistoty, medzi beznymi ludmi, ved aj tato tema je o tom. Vacsina to tak vnima.

@zuzana76 ako pise @viesta, staci mat vseobecny prehlad. Ze ty si myslis lebo babky na dedine si to uz roky mylne vykladaju je vec druha.

martul
2. júl 2025

Zvláštna a smiešna si akurát tak ty s tvojim príspevkom. Chuderka, čo rieši iných namiesto seba?!
Biele šaty neznamenajú nevinnosť. Mimochodom, aké si mala ty? Bola si nevinna?

oblecenie99
2. júl 2025

Och, tie nevinné, nepoškvrnené dvadsiatničky, tridsiatnicky v bielych svadobných šatách.... 😂

Čiže ak má niekto dieťa, nesmie sa vydať v svadobných šatách? A čo tehotné? Myslím tie, o ktorých to vie zatiaľ len gynekológ a ešte to nevidno.. napriklad.

Ja som mala pudrovoruzove, lebo také som chcela... Pritom som formálne splnila všetky podmienky vzniku nároku na snehobiele (kritériá podľa teba): mala som tesne pred tridsiatkou, vydávala som za prvého chlapa, nebola som tehotná, nemali sme deti, ani rozvedení sme neboli.. materiálne a obsahovo by som to už ale možno neustála 🫣😅 Ktovie, aké reči a posmešne poznámky boli vtedy na moju adresu? 😁 🤔

marryliese
2. júl 2025

No a čo? Tak ako mi je jedno či si nevesta oblečie červené šaty tak mi je jedno či sa 50 ročná mama troch detí oblečie do bieleho. Vy neviete prečo majú svadbu v takom veku, aj keby,je to ich vec. Tá dáma v bielom ešte nebola a ďalšiu možnosť obliecť si biele svadobné šaty už asi mať nebude. Biela k svadbe patrí roky, tak si to chcú dodržať a niečo to pre tú nevestu znamená. Ja by som sa usmiala na nich a išla ďalej.

kvietok1233
2. júl 2025

Každý nech sa vydáva v čom chce. Hlavne je aby bola spokojná nevesta, nie ty okoloidúca 😃

zuzana76
2. júl 2025
@selena_luna

@zuzana76 ako pise @viesta, staci mat vseobecny prehlad. Ze ty si myslis lebo babky na dedine si to uz roky mylne vykladaju je vec druha.

@selena_luna ja sa ti zase snazim vysvetlit, ze sice ta moda vznikla za kralovnej Viktorie, ale v sucasnosti sa tato farba preferuje z dovodu vyznamu bielej farby. Aj to je vseobecny prehlad - symbolika farieb, ked uz sme pri tom.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
2. júl 2025

Biele svadobné šaty sú vo väčšine západných kultúr symbolom čistoty, nevinnosti a nového začiatku. Tradične vyjadrujú sviežosť, radosť a panenskosť nevesty. Aj keď pôvodne biela farba nebola štandardom, dnes ju mnohé nevesty vnímajú ako symbol dokonalosti, svetla a dobra.
Symbolika bielej farby:
Čistota a nevinnosť:
Biela farba je všeobecne spojená s čistotou a nevinnosťou, čo ju robí ideálnou voľbou pre svadobný deň.
Nový začiatok:
Svadba je novým začiatkom pre dvoch ľudí a biela farba šiat symbolizuje tento nový začiatok a nový život, ktorý si spolu vytvárajú.
Radosť a svetlo:
Biela farba je spojená so svetlom a radosťou, a preto vyjadruje pocit šťastia a optimizmu, ktoré sú spojené so svadobným dňom.
Tradičný symbol:
Hoci biela farba svadobných šiat sa stala štandardom až neskôr, dnes je už pevne zakorenená v tradícii a vnímaná ako symbol nevesty.

tolkoto odpoved od AI

zuzana76
2. júl 2025
@selena_luna

@selena_luna to co popisujes ty, je historia vzniku a inspiracia, to co popisujem ja, je uz pokracovanie, preco su aj dnes svadobne saty biele.

sense
2. júl 2025

Biela symbolizuje nevinnosť, to by aj tie dnešné 20r už nemali mať biele šaty , nakoľko len mizive percento je "ešte nevinných" nech si robí každý ako chce . S kľudne môže mať aj 40r biele, čo si má dať čierne alebo fialové?

ndrag
2. júl 2025

Ja normalne verim a som predvedcena s pravdepodobnostou rovnajucej sa istote, ze tuto autorka sa na druhej strane poburuje aj z nekonvencne oblecenych neviest - rozumej nie v bielom :D :D :D

julia_romeo
2. júl 2025

nech si kazdy aj rit otoci naopak ked sa mu to paci a chce to. prd je kazdeho po tom co a ako... 🙂

tinqua
2. júl 2025

Nabudúce namiesto komentára skús len ticho závidieť. Bude to aspoň dôstojnejšie.

minenkaa
2. júl 2025

Autorka a podľa teba ,by ta zena mala mať aké šaty?

pribinak
2. júl 2025

Biele šaty symbolizujú nevinnosť ….to znamená že by mala byt panna ….

Však to by bols v bielom 1 zo 150 neviest.

Nech si oblečie čo chce. Hlavne nech su štastni….

rejka7
2. júl 2025

Veľmi primitívny príspevok, ozaj.

nikaeli
2. júl 2025

Idem sa nad sebou zamyslieť.. vydávala som sa v 41 v bielych šatách (v kombinácii s červenou folklórnou stuhou) s dvomi deťmi vedľa seba.. síce neboli krajkové, ani vlečku nemali a nemala som ani závoj, ale bola som v bielom.. a čo viac, aj hostí sme mali..

Nesúď. Lebo budeš súdená.
Alebo - až si obuješ moje topánky a prejdeš moju životnú cestu, potom sa môžeš vyjadriť k téme, o ktorej vlastne nič nevieš 🤷🏻‍♀️