icon

Keď sa 40-ročná nevesta oblečie do bielych šiat, hoci má už veľké deti

2. júl 2025

Pride mi zvlastne, ked sa 40 rocna nevesta oblecie do bieleho a pritom ma uz velke deti

Viem, ze ma tu teraz budu bombardovat zeny, co take mali/maju tiez :D ale neda mi to. Mne to pride take smiesne, ked akakolvek ,,stara" nevesta sa navlecie do svadobnych siat a pritom zije uz roky s partnerom a maju uz aj velke dieta/deti. Ja chapem, ze je to velakrat chyba chlapa, lebo nebol schopny poziadat o ruku po par rokoch vztahu. Ale ja by som uz v takom vyssom veku mala radsej len taku mini svadbu o svedkoch. Viackrat som v nasom meste videla cez vikend take mladuchy pred kostolom, ked som bola s manželom na zmrzline a on tiez povedal, zeby sa hanbou prepadol, keby sa zenil ako stary cap. Teraz nepíšem o paroch, ktori sa Spoznali v neskorsom veku. Ale o tych, co sa beru po dlhej dobe s deckami na krku.

viestta
2. júl 2025
@zuzana76

@viestta nejako si s tou selenou odporujete, ta napísala, že to je módna vlna

@zuzana76 No a?

zuzana76
2. júl 2025
@sara07

@zuzana76 čiže už si napísala tmavej nie čiernej
pokrok 😂😂
biela košela u mužov nie je pravidlo 😂 už
a uprimne ružové nechty su potom v poriadku ? 😂

@sara07 uviedla som kriklavo ružovú, lebo ta je v protiklade s tmavými decentným farbami. Tak isto na pohovor do zamestnania si oblečieme niečo decentne, najčastejšie tmavomodrú, čiernu, sivú v kombinácii s bielou. Vyhneme sa červenej napríklad.

zuzana76
2. júl 2025
@viestta

@zuzana76 No a?

@viestta no a nič, kašli na to, nerozumieme si

zuzana76
2. júl 2025
@sara07

@zuzana76 čiže už si napísala tmavej nie čiernej
pokrok 😂😂
biela košela u mužov nie je pravidlo 😂 už
a uprimne ružové nechty su potom v poriadku ? 😂

@sara07 ružové nechty kde? Na pohrebe si ich asi nikto nevšimne pokiaľ to nie je priama rodina zosnulého. Nemusíme hneď bežať do nechtového studia. Biela a bleda ružová na nechtoch su úplne akceptovateľné, napr v súčasnosti obľúbená soap manikúra. Aj v kráľovskej rodine používajú odtiene bledej ružovej na nechtoch. Nesmú mať iné výrazne farby. Ale toto uz zase súvisí s etiketou. Áno, aj s etiketou sa nám spája oblečenie a farby.

sara07
2. júl 2025
@zuzana76

@sara07 ja som tam nepísala nič o čiernej, ja som napísala , že keď teda nerešpektuje vyznam farieb, nech ide na pohreb v kriklavo ružovej, tmavé farby su úplne akceptovateľné na pohreboch.

@zuzana76 tak potom akceptujeme akukolvek farbu šiat nevesty , za mna je to uplna blbost riešit farby a chobotiny tohto druhu
a ja bielu totálne nevnimam ako farbu nejakej čistoty , a čo je to čistota človeka potom ? alebo čo je čistota ženy teda ?

zuzana76
2. júl 2025
@sara07

@zuzana76 tak potom akceptujeme akukolvek farbu šiat nevesty , za mna je to uplna blbost riešit farby a chobotiny tohto druhu
a ja bielu totálne nevnimam ako farbu nejakej čistoty , a čo je to čistota človeka potom ? alebo čo je čistota ženy teda ?

@sara07 mne je úplne jedno, kto si da šaty akej farby.

beronsche
2. júl 2025

Mne príde skôr smiešne, že nevieš, prečo sú svadobné šaty biele.
Lebo napriek zaužívanemu omylu, že majú symbolizovať čistotu nevesty, ide skôr o módnu záležitosť, ktorú prvý krát predstavila kráľovná Viktória. Všeobecný ošiaľ , ktorý vyvolala, sa stal takým módnym hitom, že pretrval až do súčasnosti..
Takže síce sudite aj s mužom, len taký fukot, ale vlastne ani sami neviete prečo..
Áno, ako píšem, veeeelmi vtipné..

zuzana76
2. júl 2025
@viestta

@zuzana76 No a?

@viestta cely čas píšem o tradícii, nie o módnej vlne, o tom, že prečo sa ustálila biela farba ako farba svadobných šiat, áno možno o pár desiatok či storočí sa to zase zmení. Vy dve tu do mňa hucite, že to je kvôli kráľovnej victorii a ja píšem, že ona bola inšpiráciou ale s pokračovaním nemá už veľa do činenia. Určite si dnešné ženy neobliekaju biele šaty s vedomím na pamiatku kráľovnej Viktorie.

zuzana76
2. júl 2025
@beronsche

Mne príde skôr smiešne, že nevieš, prečo sú svadobné šaty biele.
Lebo napriek zaužívanemu omylu, že majú symbolizovať čistotu nevesty, ide skôr o módnu záležitosť, ktorú prvý krát predstavila kráľovná Viktória. Všeobecný ošiaľ , ktorý vyvolala, sa stal takým módnym hitom, že pretrval až do súčasnosti..
Takže síce sudite aj s mužom, len taký fukot, ale vlastne ani sami neviete prečo..
Áno, ako píšem, veeeelmi vtipné..

@beronsche tak ten omyl sa akosi stal tradíciou

beronsche
2. júl 2025
@zuzana76

@beronsche tak ten omyl sa akosi stal tradíciou

@zuzana76 ak myslíš bielu farbu, tak áno, jednoznačne sa tradíciou stala.
Ak myslíš symbol čistoty, tak to ťažko.
Toto ma každý inak. A tí, čo si myslia, že to symbol čistoty je, nech sa podľa toho správajú, ale nech nechajú iných, ktorí si to nemyslia, nech sa zariadia podľa seba.
Je hlúpe iným natlačať vlastne presvedcenia.

Podľa mňa je väčší "prúser" sa povýšenecky pohorsovat nad cudzími ľuďmi na základe vlastných predsudkov, ako si dať v zrelomv veku biele svadobne šaty..

zuzana76
2. júl 2025
@beronsche

@zuzana76 ak myslíš bielu farbu, tak áno, jednoznačne sa tradíciou stala.
Ak myslíš symbol čistoty, tak to ťažko.
Toto ma každý inak. A tí, čo si myslia, že to symbol čistoty je, nech sa podľa toho správajú, ale nech nechajú iných, ktorí si to nemyslia, nech sa zariadia podľa seba.
Je hlúpe iným natlačať vlastne presvedcenia.

Podľa mňa je väčší "prúser" sa povýšenecky pohorsovat nad cudzími ľuďmi na základe vlastných predsudkov, ako si dať v zrelomv veku biele svadobne šaty..

@beronsche nikomu nenatlacam nič, vysvetľovala som, že aj farby majú svoj vyznam a svoje použitie v určitých situáciách.

beronsche
2. júl 2025
@zuzana76

@beronsche nikomu nenatlacam nič, vysvetľovala som, že aj farby majú svoj vyznam a svoje použitie v určitých situáciách.

@zuzana76 ten vyznam majú možno pre teba. Nemôžeš to zovšeobecňovať na celú populáciu, pretože to nie je všeobecne platne. Len toľko som chcela

sulejmanka
2. júl 2025

Niekto má biele šaty, niekto len bielu závisť. Ale chápem, nie každá žena sa zmieri s tým, že iné vyzerajú šťastne aj po štyridsiatke.

zuzana76
2. júl 2025
@beronsche

@zuzana76 ten vyznam majú možno pre teba. Nemôžeš to zovšeobecňovať na celú populáciu, pretože to nie je všeobecne platne. Len toľko som chcela

@beronsche aj tu reagovalo dosť veľa dievčat, že biela pre nich symbolizuje čistotu, je to možno 50 na 50, polovica to tak vníma a druha nie. A je to vlastne jedno kvoli čomu si oblecieme práve biele.

ahhola
2. júl 2025

Ono, ked si to neodzila v 20.,tak sa natasi do" mladych" siat v 40.tke. Poznam taku, zozadu by jej po 40.tke nikto nepovedal. Splnila si sen a snad nikomu neublizila, len nejakej jemostpani😅

viestta
2. júl 2025
@zuzana76

@zuzana76 aj ten "vyznam" farieb je len tradicia. Tak ako kvetomluva. Mozno v heraldike ma nejaky vyznam a pravidla, ale vykladat, ze zlta znamena ziarlivost, biela nevinnost, cervena vasen?

katarinaschober
2. júl 2025

Ty zijes v ktorej dobe primitivnej

zuzana76
2. júl 2025
@viestta

@zuzana76 aj ten "vyznam" farieb je len tradicia. Tak ako kvetomluva. Mozno v heraldike ma nejaky vyznam a pravidla, ale vykladat, ze zlta znamena ziarlivost, biela nevinnost, cervena vasen?

@viestta tak psychologicky ta červená je agresívna farba, nedala by som si ju na pohovor, ani na pohreb, skôr na rande, lebo mi pristane. A pristane mi aj červený ruz, nevyzeram v ňom vulgárne. A predsa ju bežne nenosím.

letfenixa
2. júl 2025
@zuzana76

@viestta tak psychologicky ta červená je agresívna farba, nedala by som si ju na pohovor, ani na pohreb, skôr na rande, lebo mi pristane. A pristane mi aj červený ruz, nevyzeram v ňom vulgárne. A predsa ju bežne nenosím.

@zuzana76 biele farba svadobných šiat naozaj nemá nič s tebou spomínanou nevinnostou.

zuzana76
2. júl 2025
@letfenixa

@zuzana76 biele farba svadobných šiat naozaj nemá nič s tebou spomínanou nevinnostou.

@letfenixa ok podľa teba a asi polovice ľudí

zuzana76
2. júl 2025
@letfenixa

@letfenixa druha polovica to tak vnímame, a tým nevravim, že nevesta musí mať biele šaty a musí byt panna, to je každého vec ako sa rozhodne

veselo_neveselo
2. júl 2025

Jasne, autorka, lebo vsetky mlade dvacky sa vydavaju "nevinne". Haha

letfenixa
2. júl 2025
@zuzana76

nie je rozdiel, ci sa vydava v bielych stach 23-rocna s dietatom, ci 40- rocna, v oboch pripadoch by to podla spravnosti nemalo byt, tak isto podla tvojej logiky by mala byt smiesna aj mlada s dietatom, ci mlada, co uz mala sex

@zuzana76 citujem ťa: "nie je rozdiel, ci sa vydava v bielych stach 23-rocna s dietatom, ci 40- rocna, v oboch pripadoch by to podla spravnosti nemalo byt".
A zrazu píšeš, že nech si každý robí ako chce.
Za mňa rozhodne nech si ľudia nosia to, čo chcú.

autor
2. júl 2025

Boze, boze, ste sa tu riadne opustili 😂 esteze svet bude v rovnovahe, ked je tu tolko uzasne tolerantnych zien, ktore nikdy nikoho neriesili, dokonca sa o druhych ani nerozprávali :D vaau :D ale potom nechapem, ze preco sa vas tak dotkne nejaka diskusia na MK 🤔 a nejaky manzelsky par, ktoremu proste pride smiesne, ked sa niekto berie v neskorsom veku po 15rokoch chodenia s dvoma detmi :D no booooze, upalte nas na hranici :D skor sa treba zamysloet, ktora rana vas zabolela, ked ste tu niektoré takto podráždene ;)

darina910
2. júl 2025

Mám 41 a vydávala som sa pred dvomi týždňami 🤣. Dcéra bude mať čoskoro 20 a s manželom sme spolu 11 rokov

marca12
2. júl 2025

Ja by som sa hanbila za muza,ktory ma taketo nazory a opacne aj za zenu,ktora sudi inych ludi. Aky bordel musi mat clovek v hlave aj srdci,ked dokaze taketo nieco vypustit?

selena_luna
2. júl 2025
@zuzana76

@selena_luna čiže ty popieraš vyznam symbolu bielej farby. Ok, aj tak sa da. Tak na najbližší pohreb, ktorý pôjdeš, chod v krikľavo ružovej napríklad.

@zuzana76 reagujem na tvoj oslovsky komentar ze do detailov, nikto kto nie je panna, sa nema vydavat v bielej. Teraz tuto chujovinu zakryvas symbolikou farieb a dejinami umenia.
Btw 200 rocna modna vlna je uz zjavne tradicia. To ze ty mas opat v hlavicke len fast fashion ako meritko, je zas vec druha a ja s viestou si neodporujeme.

sara07
2. júl 2025

hlavne že ty si baletka 😂😂😂

minenkaa
2. júl 2025

Autorka ,ale neboj ja veľmi rada ohováram ,ale len s mužom a nezakladáme temu o tom

mooonika1975
2. júl 2025

Mne by teda vôbec nevadilo že v bielych šatách, ja zase moc nechápem prečo sa ľudia čo majú spolu det nezoberú skôr, kým ich nemajú, alebo sú len malé. Neviem či vypočítavosť? Lebo viac financií tečie do rozpočtu. Iný doved mi nenapadá