Keď sa 40-ročná nevesta oblečie do bielych šiat, hoci má už veľké deti
Pride mi zvlastne, ked sa 40 rocna nevesta oblecie do bieleho a pritom ma uz velke deti
Viem, ze ma tu teraz budu bombardovat zeny, co take mali/maju tiez :D ale neda mi to. Mne to pride take smiesne, ked akakolvek ,,stara" nevesta sa navlecie do svadobnych siat a pritom zije uz roky s partnerom a maju uz aj velke dieta/deti. Ja chapem, ze je to velakrat chyba chlapa, lebo nebol schopny poziadat o ruku po par rokoch vztahu. Ale ja by som uz v takom vyssom veku mala radsej len taku mini svadbu o svedkoch. Viackrat som v nasom meste videla cez vikend take mladuchy pred kostolom, ked som bola s manželom na zmrzline a on tiez povedal, zeby sa hanbou prepadol, keby sa zenil ako stary cap. Teraz nepíšem o paroch, ktori sa Spoznali v neskorsom veku. Ale o tych, co sa beru po dlhej dobe s deckami na krku.
A co z nasich komentarov sa dotklo teba? Ci nic, presumelo okolo teba a potvrdila si si, ze ty si TA spravna?
@zuzana76 citujem ťa: "nie je rozdiel, ci sa vydava v bielych stach 23-rocna s dietatom, ci 40- rocna, v oboch pripadoch by to podla spravnosti nemalo byt".
A zrazu píšeš, že nech si každý robí ako chce.
Za mňa rozhodne nech si ľudia nosia to, čo chcú.
@letfenixa áno, ak berieme, teda podľa môjho vnímania a vnímania autorky, že biela symbolizuje čistotu - pretože aj autorka vníma bielu ako farbu čistoty. Ako som písala, polovica ľudí bielu ako farbu čistoty vníma. Ale mne je naozaj jedno, kto si čo oblečie a či si stará da bielu, alebo nepanna.
@zuzana76 reagujem na tvoj oslovsky komentar ze do detailov, nikto kto nie je panna, sa nema vydavat v bielej. Teraz tuto chujovinu zakryvas symbolikou farieb a dejinami umenia.
Btw 200 rocna modna vlna je uz zjavne tradicia. To ze ty mas opat v hlavicke len fast fashion ako meritko, je zas vec druha a ja s viestou si neodporujeme.
@selena_luna aká fast fashion prosím ta, veď ja prvá som písala o tradícii, to ty si to zvrtla na módnu vlnu. A prepac, že niektoré bielu vnímame ako farbu čistoty, čo už s nami.
@zuzana76 reagujem na tvoj oslovsky komentar ze do detailov, nikto kto nie je panna, sa nema vydavat v bielej. Teraz tuto chujovinu zakryvas symbolikou farieb a dejinami umenia.
Btw 200 rocna modna vlna je uz zjavne tradicia. To ze ty mas opat v hlavicke len fast fashion ako meritko, je zas vec druha a ja s viestou si neodporujeme.
@selena_luna a prepac nie, bola to viesta, ktorá to nazvala módnym trendom
Mne by teda vôbec nevadilo že v bielych šatách, ja zase moc nechápem prečo sa ľudia čo majú spolu det nezoberú skôr, kým ich nemajú, alebo sú len malé. Neviem či vypočítavosť? Lebo viac financií tečie do rozpočtu. Iný doved mi nenapadá
@mooonika1975 Akych viac financii tecie do rozpoctu, ked nie sme zobrati?? 🤣🤣 Poraaad, aj ja chcem viac financii do rozpoctu za to, ze nie sme manzelia . Co mam robit, co a kam napisat? 😁 Naopak, oberame sa o pripadny vdovsky ci vdovecky dochodok.
Baby ti už odpovedali, tak nejdem opakovať, ale mňa by zaujímalo, že keď mám 52 a chcem si vziať muža, s ktorým nemám spoločné deti, čo by bolo pre mňa vhodné ako svadobné šaty?
Podotýkam, že som vysoká a štíhla, obrad budeme mať na lúke a miesto našich detí budú okolo nás behať moje vnúčatá 😀
Chcela som nejaké boho šaty s etno prvkami, ale teraz váham, čo by si na to so svojím manželom povedala 😉
@selena_luna znova, ak si si prečítala, tak ja som písala, že podľa autorky, by sa teda nikto, kto nie je panna nemal vydávať v bielej farbe. Rozumieš? Ona ju chápe ako farbu nevinnosti ale zasadila do to reálií staršej štyridsiatnicky, ale podľa jej logiky by to nemala byt ani mladá s dieťaťom. (Ja bielu síce chápem ako farbu čistoty, ale je mi rozhodne jedno, kto si čo na seba oblečie. Či biele, ružové alebo čierne svadobné šaty. )
@selena_luna ja sa ti zase snazim vysvetlit, ze sice ta moda vznikla za kralovnej Viktorie, ale v sucasnosti sa tato farba preferuje z dovodu vyznamu bielej farby. Aj to je vseobecny prehlad - symbolika farieb, ked uz sme pri tom.
@zuzana76 "Prva si ich obliekla kralovna Viktoria, po jej sobasi sa to stalo modnym trendom v lepsej spolocnosti a postupne sa rozsirili do inych krajin a spolocenskych vrstiev" v TEJ dobe sa to stalo modnym trendom, necelych 200 rokov dozadu. Dnes uz je to tradicia
Baby ti už odpovedali, tak nejdem opakovať, ale mňa by zaujímalo, že keď mám 52 a chcem si vziať muža, s ktorým nemám spoločné deti, čo by bolo pre mňa vhodné ako svadobné šaty?
Podotýkam, že som vysoká a štíhla, obrad budeme mať na lúke a miesto našich detí budú okolo nás behať moje vnúčatá 😀
Chcela som nejaké boho šaty s etno prvkami, ale teraz váham, čo by si na to so svojím manželom povedala 😉
@lina169 len nie biele!!!
@lina169 boho šaty su super a lúka sa mi tiež paci. A do vlasov nejaký veniec z kvetov.
@mooonika1975 Akych viac financii tecie do rozpoctu, ked nie sme zobrati?? 🤣🤣 Poraaad, aj ja chcem viac financii do rozpoctu za to, ze nie sme manzelia . Co mam robit, co a kam napisat? 😁 Naopak, oberame sa o pripadny vdovsky ci vdovecky dochodok.
@siska53 akože keď je slobodná matka s dvomi deťmi nedostáva nič?
@siska53 akože keď je slobodná matka s dvomi deťmi nedostáva nič?
@mooonika1975 dostava presne to ako vydata zena, plat, rodinne pridavky a moze si uplatnit DB ak jej vychadza
@alchemilkazltozelena Ale teba to skutočne netrápi však 😂.
@gribka1 je to trapne jak voda v koši 😅
A mladá, povedzme 25 ročná nevesta v bielych svadobných šatách s ročným dieťaťom je podľa tvojho divného merítka v poriadku?
A o pôsobení a symbolike farieb boli napísané aj mnohé publikácie, čiže autori si zjavne vymýšľajú podľa mnohých.
@zuzana76 oukey. Keby si ale viktoria obliekla smaragdovozelene, tak teraz by sme sa tu bavili o tom, ze by si hajila zelene nevesty ako symbol zivota a plodnosti.
Si strasne trapna
Niekto má biele šaty, niekto len bielu závisť. Ale chápem, nie každá žena sa zmieri s tým, že iné vyzerajú šťastne aj po štyridsiatke.
@sulejmanka 👏
@lina169 žiadne, už ste s mužom totálne trápni a smiešni... na staré kolená svadba, to hádam nemyslíš vážne!!
.. dovolila som si odhadnúť autorkinu odpoveď..
A teraz vážne, vezmi si také šaty, v akých sa cítiš dobre.. pokojne aj bielu róbu, hlavne si to uzite. 🙂
@gribka1 je to trapne jak voda v koši 😅
@alchemilkazltozelena Čo konkrétne?
@zuzana76 oukey. Keby si ale viktoria obliekla smaragdovozelene, tak teraz by sme sa tu bavili o tom, ze by si hajila zelene nevesty ako symbol zivota a plodnosti.
@selena_luna ano, ako symbol zivota, mozno noveho zaciatku, noveho zivota, ano, hajila by som vyznam tej farby, symboliku, nic viac nic menej
@sulejmanka 👏
@selena_luna ale teraz citam, ze Viktoria nebola prva, ktora sa vydavala v bielych satach
@alchemilkazltozelena Čo konkrétne?
@gribka1 to čo som napisala...nebudem sa opakovať
@gribka1 to čo som napisala...nebudem sa opakovať
@alchemilkazltozelena Myslíš, že je trápne mať tie biele šaty? Či neviem na ktorý môj koment to bolo. Trápne to nie je, trápne je sa starať do druhých pohľadom zo svojho mikrosveta.
@selena_luna ale teraz citam, ze Viktoria nebola prva, ktora sa vydavala v bielych satach
@zuzana76 ale ona to odstartovala, mala najvacsi vplyv. Nejde o prvenstvo.
@zuzana76 ale ona to odstartovala, mala najvacsi vplyv. Nejde o prvenstvo.
@selena_luna áno, tradíciu ona

@autorka kolko % neviest je "nevinnych"? No som zvedava, ci to vies. Mozno ma ta 40-ka na krku menej partnerov ako ta 20 rocna 🤣. Ze nevinnost v dnesnej dobe...😅