icon

Kedy chlap dozrie na zásnuby?

15. jún 2020

Baby viem, že mojho chlapa nepoznáte a každý máme iný osud. Strašne by som chcela náš vzťah posunuť ďalej. Chodíme spolu 3,5 roka (ja mam 26 a on 29) už rok čakam na zásnuby a nič 😟😔. Bývame rok a pol spolu, žijeme si šťastne, máme dobrý vzťah a naďstandardné platy.
Aj sme sa o tom bavili a povedal že “raz”.. potom videl, že som smutná tak som si myslela že ne obmakčený :D ..
Hlavne, že deti sem tam spomenie (pritom moj nazor pozna, že deti pred svadbou nie..)
Kolko mal váš muž keď ste sa zasnubili ?? 👩‍❤️‍👨
Len som sa potrebovala vyrozpravať 😘

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
brita7777
15. jún 2020

tak kozorožci su od prirody rozvazni a potrebuju cas (ten muz co si zobral svoju zenu po 13rokov bol kozorozec tiez 🙂, oni ozaj potrebuju dlhy cas na ro dozriet, ale ked dozreju, stoji to za to a myslia to vazne, ver tomu, ze radsej dlhsie cakat ako cakat kratko rychlo sa zobrat a potom lutovat.

evinqua
15. jún 2020

Boli sme spolu 5 rokov a mali sme 27 a 30 ked boli zasnuby a o pol roka svadba. Ja som tych 5 rokov nasho vztahu v podstate skoro cely cas studovala, a vedel, ze svadba a deti az potom, tak sa neponahlal, inak myslim, ze sme uz po 2 rokoch vedeli, ze svadba raz bude. Sme manzelmi 8 rokov aktualne

sofiia87
15. jún 2020

Keby ta chcel poziadat o ruku tak to spravi. A kedze to neurobil, bud caka na “spravny moment” alebo jednoducho nechce. Samozrejme mozes hrat urazenu princeznu a drankat prsten vsemoznymi sposobmi, ale uz si sama musis zodpovedat ci je to co chces. Lebo ja by som sa hanbila sama pred sebou, ae je vela zien u ktorych je to bezna prax 🤷‍♀️

matkahelka
15. jún 2020

@queen_mary skoro??? my sme sa brali po roku, spolu sme vobec nebyvali. a sme spolu 11 rokov - stastni a zamilovani ako v den svadby.

mata1001
15. jún 2020

Po 3 mesiacoch chodenia - jan.2006- (ja 26, on 25) sme sa zasnubili...Požiadala som ho ja v aute na dialnici z Nitry...svadbu sme mali v okt. 2007
Nevidim na tom nič zle, kazdy nech robi ako uzna za vhodne...mozno toho tvojho treba len "nakopnut"

snowflake07
15. jún 2020

Ja som trosku netradicny pripad,ale po pol roku sme sa zasnubili a po roku bola svadba.Sme spolu desat rokov a ani raz sme nemali ani malu hadku.Milujem ho viacej ako vcera a menej ako zajtra...Vzdy sa vieme zasmiat a celych desat rokov nezaspavame bez pusy.Keby mi dcera povedala,ze sa po roku ide vydavat,tak skolabujem.Neviem cim to je.Bud to vyjde,alebo nie...Aj Kvetka Horvathova sa tusim do roka vydavala a su spolu dodnes.

janinah
15. jún 2020

@queen_mary 3,5 roka je rýchlokvaska? my sme sa brali po 9 mes. chodenia a t.r. 27 výročie....ak stretneš toho pravého/pravú tak niet za čím čakať...."pravosť" je aj v tom,že obaja chcete od života to isté,napr. deti čím skôr a po svadbe....

ivangeline
15. jún 2020

Uh, asi po skoro 4 rokoch a do roka svadba. Ako už som začínala byť z toho nervózna, že on mal takéto rodinné plány (ja som nikdy neuvažovala nad svadbou, deťmi a pod), ja som sa na to pripravovala, a po tak dlhom čase žiaden prsteň. XD Potom som sa dozvedela, že ho mal už viac ako rok kúpeny a jeho rodičia vedeli..Tiež kozorožec je... A tiež som do neho rypala..že kedy...a čo sa deje..a čo..a už chcem.. Od začiatku vzťahu sme si spolu šetrili na svadbu! Takže cháp má, už som bola dosť nervózna, či sa niečo v ňom nedeje, že či niečo nie je zle..pretože som sa už cítila pripravená až až, aj na svadbu, aj deti. 🙃

matus7030
15. jún 2020

Podla mna buď v kľude. Treba si užívať to čo je a neriešit. Ja viem, ze sme už raz take, máme svoj vysnívany deň stále v hlave, ale muži podľa mňa potrebujú viac času. My sme sa brali po 8 rokoch a nemám pocit, že som niečo stratila. Bývať sme spolu začali až po 5 rokoch (ale tak bola som mladšia a chodila na výšku, intrak). Teraz mám 29, sme spolu 11 rokov (3 roky manzelia) a poviem ti pravdu, svadba u nás nič nezmenila. Ľúbime sa stále rovnako.

katarinka89
15. jún 2020

Priateľovi by som nebola ochotná porodiť dieta- ale manželovi áno 😉

zelenejablcko
15. jún 2020

Niektori muzi su taki ze im treba viackrat veci povedat, aby sa rozhybali. Obcas daj podnet na temu, ale nepresyt ho tym. Len nech pochopi, ze je to pre teba dolezite. Suhlasim vsak, ze by to nemal vnimat ako natlak, skor ako verziu, ze sa on sam rozhodol, lebo vie, ze aj ty to tak chces 🙂

autor
15. jún 2020

@katarinka89 Velkyyyy suhlas 🙏, skoda ze neviem dat lajk 😊😅

0kristina0
15. jún 2020

Este jednu vec ti napisem, nevravim, ze vsetci chlapi su rovnaki ale keby mame na vsetko cakat na chlapa tak zosedivieme. U mna to tiez tak bolo. Cim dlhsie sme spolu boli tym viac moj muz spohodlnel a zacal mu taky zivot vyhovovat, tak som sa ho narovinu opytala, ci ide do svadby (kedze sme chceli dieta a mali sme aj spolocnu hypo), povedal, ze ano a tak som to vybavila len my dvaja a svedkovia. S dietatom to bolo horsie, keby mam na neho cakat, nemam ho dodnes a to ma dcera uz 4 roky. Niektorych chlapov musis podstrcit.

eliska13
15. jún 2020

Čo, keď bol on vedený a učený, že k rodine a spoločnému bývaniu papier netreba?ty píšeš, že takto si bola vedená on môže mať iný názor.Asi by som nechodila okolo horúcej kaše a povedala mu to rovno aké máš predstavy a pod...Chlap také veci príliš neprežíva detto plánovanie deti radšej sa o tom porozprávajte, aby si nebola prekvapena, keď povie, ze deti tak najskôr o 5 rokov

ivka185
15. jún 2020

My sme spolu chodili asi pol roka a sme sa brali, sme spolu uz 30 rokov a v juli robime svadbu dcere, takze nie je vsetko o dlhom chodeni a spolocnom byvani, my sme pred svadbou nebyvali spolu ani jeden den.

dajana1983
15. jún 2020

@0kristina0 😀 to máš pravdu ale na druhej strane možno nie pohodlní ale spokojní☺️tak načo to meniť.Ako pubertiacka som aj ja snívala o bielych šatách atď ale postupne sa to menilo,prišla som na dôležitejšie veci,máme vytúžené dieťa,povedali sme si ,že raz sa možno aj vezmeme😀

0kristina0
15. jún 2020

@dajana1983 ja zase opacne, svadbu som nechcela, povedala som si naco mi je papier, zit mozeme aj bez neho a potom to zrazu akosi prislo, tuzba byt partnermi aj na papieri, chcela som mat rovnake priezvisko ako moje dieta a xy dalsich veci

queen_mary
15. jún 2020

@janinah tak toto mi nepripada, ze chcu to iste. Ona sa chce vydavat, a on to neriesi.

ajka0207
15. jún 2020

@queen_mary tak my sme do roka mali svadbu a rozvod do.troch rokov uz nestihneme :D

heidy222
15. jún 2020

@snowflake07 presne Tak aj u mna, Pol roka sme sa poznali pri zasnubach a to som uz Bola tehotna 😱. Tiez keby toto dcera spravi odpadnem asi. Lebo u Nas to vyslo perfektne, uz Mame 2 deti a lubime sa ako kone ale mala som riadne stastie, Ked citam tu na mk, aki su chlapi niektori. Ale na druhej strane som chodila s exfrajermi 3 roky a 4 roky a nebola som si taka ista ako s manzelom Po mesiaci.

dajana1983
15. jún 2020

@0kristina0 to je možné že to proste príde z ničoho nič,to je prirodzenejšie, než plánovať od puberty a držať sa toho a vidieť v tom jediný zmysel života...alé ľudia sú rôzny aj názory .Nič však nie je zárukou na stastny zivot, len dvaja ľudia aj bez potvrdení☺️

ajka0207
15. jún 2020

@nikca_123 pre mna je to iny druh zavazku ze som manzelka, prakticke vyhody to moc nema ale proste beriem to inak vo svojom vnutri. Nestacilo by mi byt priatelka.

777januska777
15. jún 2020

@evittam nechce sa mi to zas vypisovať (už som to vo viacerých témach písala) tak tu si to prečítaj: https://www.rodinka.sk/vazne-veci/stat-pre-rodi...

777januska777
Autor odpoveď zmazal
alexk12
15. jún 2020

Možno nikdy 😉

annamivo
15. jún 2020

U nás hneď na začiatku vzťahu prebehli debaty o tom čo chceme a ako to chceme - deti, bývanie, svadba, financie. Svadbu sme chceli obaja, takže som to nechala na neho, prsteň sme kúpili spolu a už som to viac neriešila. vedela som že keď ho uZ má tak mi ho raz dá. Dodnes si pamätám aký bol nervózny 😂 Po 1,5 roku sme sa zasnúbili a presne na 3 výročie sme sa vzali. Sme spolu 8 rokov, staviame si 🏠, máme 2 deti.

mischelin89
15. jún 2020

Ja som na druhom rande povedala svoj postoj k manzelstvu - ze sa vydat chcem. Moj muz sa vyjadril jasne - prenho je to zdrap, zenit sa nebude. Tak som mu povedala, ved dobre, porozpravame sa inokedy :D za 2 mes sme sa k tomu dostali znova. On ze nevidi zmysel v tom. Ja: pre mna je to dolezite, pre teba to je nic, tak to vlastne pre mna mozes urobit, ked ma mas rad. A on ze mas pravdu :D za dalsie 2 mes sme si kupili byt, za sest dalsich sa vzali. Mali sme obaja 27, zajtra mame vyrocie svadby tretie. Mimochodom mi ani nehovori menom ale manzelka a prsten nosi nonstop narozdiel odo mna...sa mu to zapacilo :D

zenazaba
15. jún 2020

Poziadal ma po desiatich rokoch. Mal 31.

nenne9
16. jún 2020

@queen_mary 3.5 roka rychlokvasovky?a kolko sa majú vláčiť spolu?a spolu bývať?ja som s muzom chodila pol roka ptm sme rok mali vztah na diaľku ( ZVS, zahraničie) rok sme spolu bývali.ptm sme sa zobrali.sme spolu 20 rokov.podobne vacsina nasich kamaratov z výšky...po 2-3 rokoch sa zobrali a založili si rodinu.a nie, nie su rozvedení.nechapem co je na tom rýchle.asi som mimo😂😂