icon

Koľko a aké darčeky dostanú vaše deti na Vianoce?

19. dec 2021

My deťom doprajeme len teda menej ako niekedy vidím. A dostanú to čo uznáme my za vhodné

annm81
20. dec 2021

@jahodova01 My máme z etsy.com od predajcu baymo3D. Je dosť možné, že zasielajú aj na Slovensko. Ale určite je tých predajcov viac,napr. TOY2.

jabuducanevesta
22. dec 2021

náš 8ročný si vždy pýta od Ježiška lego a knižky, minulý rok dostal veľké lego veľký vlak, tak si mala vidieť tú radosť ... a keď sa ma pýta, či aspoň knižky mu Ježiško kúpi, lebo nebol úplne dobrý každý deň, tak to svedčí o tom, že ich chce a hľadá pod stromčekom. Oblečenie mu nekupujem, dostávame po kamoškiných chalanoch, potom dávame ďalej.

autor
22. dec 2021

Vy ste vôbec nepochopili 🤦

gina17
22. dec 2021

To je tu bohužiaľ bežné.

minutka
22. dec 2021

Tvoj uvodny prispevok je riadne upraveny. Kde je cast o kabelkach pre maminy? A legu pre eko tyranske deti 🤣 takze tento x pochopili ale autorka necakala naklad.

annm81
22. dec 2021

Odhliadnuc od toho, že autorka mohutne zmenila svoj pôvodný text, musím s veľkou dávkou škodoradosť skonštatovať, že téma sa naozaj posunula niekam úplne inam, než zamýšľala 😂

nikus88
24. dec 2021

Pozeram na hracky,ktore dlho vydrzia..teda drevene a casom lego kedze je este malinky..pri dcerach to boli babiky,kociare ,nabytok pre babiky.. vsetko mam odlozene na povale pre moje vnucence...

jackie_1992
24. dec 2021

No, nám sa nerodil v októbri synator ❤️ ja taká spokojná si hovorím že bábätko ešte na Vianoce nepotrebuje nič, že bude skumat stromček, pozerať sa na svetielka, počúvať koledy... Potom mu začali tiecť slinky a všetko začalo kusat. Tak, hovorim so, jedno hryzadlo mu môžem kúpiť. Potom, popri kocikovani plakal a hovorím si, však jedna zvonkohra sa zíde. Tyzden pred vianocami ma mamka s babkou vola že pod sa pozrieť čo sme Filipkovi kúpili a tam plne tašky drevených skladaciek, hracích plysakov a ako bonus mega Veľká hracia podložka. Zalomim rukami s vďakou v očiach a píšem všetkým tetkam, sesterniciam, že nech im nenápadne dačo bábätku kupovať, že to nemáme kam dať a zatiaľ ma všetko. Dva dni pred vianocami u nás pristáli vianočné tašky s oblecenim od všetkých tiet a sesternic 😄😄😄 takže nakoniec bude mať Filipko necakane asi najviac darčekov zo všetkých 😀🙈🙏

leskovael
24. dec 2021

Kúpim tolko, na koľko mam každý rok chuť a koľko chcem... Neporovnavam sa a nezaujima ma kolko majú iné deti.. Tento rok dostane ale 9 a je mi úplne jedno ci to niekto povazuje za vela alebo málo. Fakt neviem ako sa niektoré musíte nudiť a koľko mat volného času, že vás zaujíma takéto niečo 🤦‍♀️

natalienka12
24. dec 2021

Moja dcera dostane okrem inych veci, ktore si priala, aj novy mobilny telefon za 1300 eur a tiez ma nezaujima, ci a kolko dostanu ine deti.

lacibo
24. dec 2021

Ja kupim detom co je potrebne a co.uznam za vhodne nielen na Vianoce ale pocas celeho roka,takisto aj s jedlom, my jeme dobre jedlo cely rok, na Vianoce nam nenarastu 2 zaludky a chystame toho s mierou.. aj potesim malym darcekom hocikedy..hocikoho..nevidim to ako problem..riadim sa aj financnymi moznostami, a tiez mi zalezi, ako dcera zaobchadza s hrackami a vecami..vedieme ju k tomu ze si ma veci vazit a aj nematerialne ako zdravie napriklad..rada obdarovava aj druhych, kedze vie, ze je to prijemny pocit..

autor
24. dec 2021

@natalienka12 keď nemáte kde dávať peniaze nech sa páči.
@annm81 kde som zmenila text? 🤨

lubigabrikova
24. dec 2021

Priznavam sa. U nas uplne hnusne nechutne materialisticke Vianoce.😂😂 Kupim detom to co chcu plus vzdy este nieco navyse.

jana_eyre_2
24. dec 2021

Inak myslím, že na Vianoce mohli na titulnú stranu vybrať aj menej provokujúcu tému o vianociach 😉

autor
24. dec 2021

@jana_eyre_2 prečo? Veď je to téma ako každá iná

ziarifka
24. dec 2021

@annm81 ten text proti legu, plastom,babikam...je až ďalej v komentároch autorky

annm81
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
24. dec 2021

@autorka lebo aspoň na Vianoce by bolo pekné keby sa tu nepodporovali témy kde sa porovnáva, rieši kto čo má a kto čo nemá, ako čo robiť má a nemá a kto to robí lepšie a kto horšie.. presne tak totiž táto téma na mňa pôsobí..

a áno, táto téma je presne taká istá ako iné - bohužiaľ tých tém je tu veľmi veľa..

annm81
24. dec 2021

Podľa mňa bol ten úvodný text omnoho dlhší. Mýlim sa? Ak áno, ospravedlňujem sa a beriem späť.

oktobermimi
24. dec 2021

@annm81 🤣bol, oveľa oveľa 🤣

cajomila
24. dec 2021

@reni1512 Veľmi pekne, súhlasím.
V dcerinej ZŠ majú krásnu tradíciu...deti si losuju spolužiačka, ktorému majú darovať nejakú drobnosť (a nie vždy si vylosujes toho obľubeneho spolužiačka) + k tomu ešte škola obdaruje deti zo socialne znevýhodnených rodín, deti samoživiteľov...
Tak ma to dohalo, keď mi to dcéra rozprávala.

+ Aj ja zvyknem pomôcť takýmto rodinám...nákupom konkrétne veci, potraviny, drogériu, kozmetiku...donesiem.

abbey1
24. dec 2021

Posledné 3 noci som balila darčeky a musím uznať, že som to asi trošku prehnala. ;)
Ale nevadí. Čokoľvek urobí radosť, stojí za tie peniaze, čas, snahu. Práca ma baví, každý cent si ja i manžel zarobíme poctivou prácou, a keď tie peniaze minieme na niečo, čo nám urobí radosť, je to v poriadku. Či už je to dobré jedlo, kniha, cestovanie, darčeky pre milovaných.
Šťastné a pokojné sviatky v kruhu blízkych prajeme všetkým.

cajomila
24. dec 2021

Darčeky sme sa snažili dať také, ktoré si deti priali.
Pre nás nesplniteľné alebo nevhodné dary sme samozrejme obišli...t.j. živý kôň, tablet.
Ale napr. Smart hodinky, detský tablet na kreslenie...to dostanú.
A každá knižky.
Staršia dcéra miluje knihy, takže ich dostane naozaj požehnane.
A ešte nejaké veci ktoré potrebujú...kruzidlo, kalkulačku, kreatívne sady na ručné výtvory, budík...
Každá má toho za väčšiu tašku...za mňa úplne stačí.
Verím, že budú mať radosť.

sharpay
24. dec 2021

LOL...téma, ktorá bola pokusom o to aby sa autorka vyšvihla v tom, že ona je netuctová a nekúpi "trapne" lego, ale edukatívne hračky ( však má odporúčania od " x mamičiek z insta"). Fakt " mamičky z insta" sú mi teda vzorka na určovanie indexu kvality hocičoho. Neskutočne sa smejem....😂

gina17
24. dec 2021

A je to dôležité čo a koľko kto dá? Každý kúpi podľa svojho uváženia, podľa svojich finančných možností.

annamalaga
24. dec 2021

@natalienka12 Juj to si tu nemala písať , bo autorku trafí. 🤣

autor
24. dec 2021

@cajomila ja mám kupovať niečo cudziemu decku? 🤨🤨🤨

annamalaga
24. dec 2021

Ja si myslím , že kto nato ma, nech kúpi dieťaťu darček aký chce, koľko veľa darčekov deti pozostávajú , je to super, tá detská radosť. Na nezaplatenie.

lululilien
24. dec 2021

@annm81 tie adaptéry sú super! 😍👍 Aj som si hovorila že by bola sranda, ak by sa to dao prepojiť. Ja mám veľkú krabicu dupla a veľkú krabicu drevených koľajníc a striedam ich. Teraz majú deti vytiahnuté koľajnice. Dakujem za info 😘

aurorastone
24. dec 2021

Tento rok nic ešte keďže je malinky, keď bude väčší aj darčeky prídu 😁