Koľko alkoholu na svadbu pre 53 ľudí?
Ahojte 🙂
ZAchvilu mám svadbu a stále neviem koľko alkoholu na 53 ľudí 🙂 koľko približne ste mali vy pri takom počte ? Ďakujem 🙂
@sisulia Tak čo ja viem, čo je veľa🙂 Snažili sme sa kúpiť tak, aby to nejak vyšlo, aby nikto nezostal za stolom nasucho :D Ale akože nejak veľa druhov sme nekupovali, to by sa mi ani nechcelo premýšľať, že aké kto pije konkrétne, to sa ani nedá takto. Tí normálnejší sa prispôsobia, by som povedala :D Nejaké druhy na výber boli, keď tak si povymieňali, čo som si aj všimla, takže bol každý šťastný. :D
@fomelka tiez si myslim, ze na tych oslavach to netreba zrovna prehanat, neda sa proste zakazdym trafit uplne kazdemu do chuti, to je jasne. takze toto celkom aj obdivujem, ja keby mam organizovat nejaku oslavu, tak by som si s tym asi nevedela rady, popravde :D
@hacula1816 Ale tak zase to nie je nic narocne, staci ti z kazdeho druhu nakupit zopar flias, naidealnejsie asi biele, toho sa proste zakazdym podla mna viac vypije, to sa pije lahsie ako cervene :D Ale tak dala by som aj take aj take, aby bolo jednoducho z coho vyberat.
@fomelka no tak najlepsie sa to riesi vtedy, ked vies, co chces. zvolis si znacku, ides, kupis. my sme ani nevahali, kupovali sme od Eleska vtedy a kludne by som kupila znova. pocet flias vystacil, nezostalo, vsetko sa vypilo, tak som bola rada. ani som nedufala, ze sa mi podari vsetko takto na paradu vyratat :D
@hacula1816 a odkial ste kupovali? aj nam sa schyluje k oslave, ale teda kedze neviem absolutne aky alkohol kto pije, tak netusim, ako to vyriesime :D sama velmi alkohol nepijem, takze toto je pre mna v podstate spanielska dedina :D
@christina_petrikova Ja takisto nepijem, ale za to viem uplne presne, co si kto v nasej rodine lubit vypit :D Kedze sa stretavame fakt ze pravidelne a radi, tak uz to mam da sa povedat v malicku🙂
@sisulia No keď je taká rodina, ktorá nie je nejak extrémne početná, tak sa to istotne dá, ale keď máš riešiť niekoľko generácií a z každej strany ich je milión, tak akože dovi dopo :D My sme si normálne robili nákres, vypisovali sme si všetkých na papier, vyzeralo to jak taký malý rodokmeň :D
Zakaždým sa dá popýtať sa konkrétne tých ľudí, aký majú radi alkohol, to podľa mňa teda vôbec nie je problém. Nehovorím, že máš teraz obvolávať 80 ľudí alebo koľko, ale aspoň časť, niekoho predsalen poznáš, takže s nimi je to ok :D No a zvyšok si tipneš :D
akoze ja mam ako tak prehlad, problem v tomto nejaky velky nevidim, vsak ked tak kupim, co je a bude :D nech sa prisposobia, no nie? neda sa proste vyhoviet uplne kazdemu, cize budem to brat jednodoznacne s rezervou :D ak sa im nebude pacit, ze nech si prinesu vlastne pitie. :D
Ja si tiez myslim, ze taketo veci sa dost precenuju🙂 Kde su dobri ludia, tam je aj dobra zabava, viac ti netreba, ostatne je proste druhorade 🙂
Ak konkrétne víno, tak za mňa Elesko, nakoľko je to chuťovo dobré víno. Skúšali sme rôzne typy, druhy, značky a popravde, nechceli sme nejak extrémne investovať. Tak sme si povedali, že pôjdeme do niečoho cenovo dostupného a dobre sme spravili. Chutilo, nikto sa nesťažoval a zabavili sa všetci fajne.
@joja101 ved my takisto sme kupovali uplne ze kadejake, lebo sme nevedeli, ale tak nikto sa nestazoval ani na navsteve u nas :D to by veru skusil :D a odkial ste ho kupovali?kde?
@christina_petrikova No tak kúpiš ho normálne v ktoromkoľvek obchode podľa mňa. Už som ho našla aj u maminy v obchodíku na dedine, takže s dostupnosťou fakt že problém nie je evidentne :D
To by som radšej vyriešila ako v Nairobi. Nech si fajčia doma, ale na verejnosti zakázané. Je to fakt skvelé, keď niekoho neduh ostatných neotravuje tým smradlavym nezdravým pachom
@bluka2 ako to myslis? my sme sa bavili o alkohole na oslavu, nie o fajceni pokial viem🙂 ci to si tak vseobecne myslela?
Tak keby celkom už si niekto napríklad nevedel dať rady s tým aký a koľko alkoholu zvoliť, myslím, že sú aj ľudia, čo sa tomuto venujú, nie? Akože čo organizujú oslavy, netuším, koľko si za to vedia vypýtať, to mi len tak napadlo, že proste nie každý má v sebe také tie organizačné schopnosti🙂
@joja101 no vsak tiez si myslim, ved tie ceny su v dnesnej dobe katastrofalne uplne za vsetko. uz nevedia ozaj, ze co by si za to pytali vlastne. najlepsie si to proste zariadit sam, zozenies hocikde, nakupis aj v obchode pekne a mas istotu, ze ta to financne nezruinuje jednoznacne :D
@jarinka33 no to je fakt, my uz sme aj nad touto moznostou uvazovali, popravde. no a dospeli sme k zaveru, ze ozaj to z obchodu (akehokolvek) vyjde proste lacnejsie. ked sa da usetrit, tak preco nie, nie som z tych, ktori sa mozu rozhadzovat :D
@christina_petrikova tak su istotne veci, do ktorych sa na taku oslavu oplati investovat viac🙂 ale zaroven, ked je clovek z takej rodiny, ktora nepije nic ine a proste si na to vino potrpi, tak treba vybrat dobre🙂
@hacula1816 No tie rodinné oslavy sa veľakrát podľa mňa aj podceňujú 🙂 Veď pre koho chceš prichystať to najlepšie ak nie pre svojich blízkych? My sme už dávno veru nemali žiadnu takúto veľkú slávnosť, čo je aj škoda, lebo to milujem. Keď sa proste všetci zídeme a bavíme sa ❤ Už len počkať, kým bude mať niekto nejaké to jubileum, lebo inak sa u nás ozaj nič nedeje.
len keby vsetko potrebne vybavoval niekto iny, ze? 😀 v takom pripade by som sa mozno aj zabavila 😀 najlepsie je, ked sa zodpovednost rozdeli medzi viacerych, lebo pre jedneho je to tak trosku aj celkom zahul 😀
@christina_petrikova tak neviem si predstavit, ze by toto vsetko vybavoval jeden clovek 🙂 ved predsa rodina je velka 😀 v prvom rade ano, mal by to vybavovat oslavenec, ked som oslavovala ja, pravdaze mi muz so vsetkym pomohol, takze jednoznacne by to nemalo zostat vsetko na tebe. je totiz kopu veci, ktore treba.
@zdenusa4 Ja si tiez myslim, hlavne proste aby bolo co pit. Alko, nealko, jedlo sa uz dako zabezpeci 😀 Kazdy ma ine poziadavky, to je jasne, ale podla mna sa neda uplne kazdemu jednemu vyhoviet. My sme kupovali naposledy od Eleska, maju viacero druhov na vyber, tak sme proste nevymyslali s inymi znackami, nekombinovali sme to a bolo dobre.
@marcelik88 Nedá sa každému, to máš pravdu. Ale tak predstav si, že máš kupovať pre každého iný druh, a to veru neviem, kto má chuť až takto do detailov riešiť 🙂 A to ste kde kupovali?

No ani my sme to popravde predtým nevedeli, na ich stránku sme natrafili čírou náhodou. Tak sme neváhali, jednoznačne je to veľká pomoc.