icon

Koľko chodov jedla je ideálne na svadbe?

filipko_nelinka
21. júl 2024

Ahojte, prosím Vás, koľko jedál ste mali na svadbe? Pozerám si inšpirácie a skoro všade je hlavné jedlo, medzitým torta a ďalšie jedlo po pol noci..Keď napríklad sa príde kostola o 16:30 q bude sa podávať hlavné jedlo s polievkou, nebudú hostia do pol noci hladný? Či stačia medzitým koláčiky a slané pečivo čo bude po stoloch? Alebo ste mali druhú večeru napr. o 21:00 a o pol noci ďalšie jedlo? Vlastne až 3 chody?

Strana
z3
bessie12
24. júl 2024

@filipko_nelinka tak to je lepšie pre vás. Možno vás to vyjde lacnejšie.
My počítame okolo 60€ / osoba + korkovne.
Inak ten redovy tanec nebudeme mat ani my. Som síce z východu, ale nechcem to. Ani čepčenie.

filipko_nelinka
autor
24. júl 2024

@bessie12 Sviečkovú a vývar chce môj priateľ, aby som varila výhradne ja, tak neviem ako to spraviť. Vývar budem musieť deň pred a svieckovi neviem. 😀

bessie12
24. júl 2024

@filipko_nelinka ty máš variť ??? Taku ešte nehrali. U mňa by to neprešlo. Ak máte na to ludi, tak nech to oni navaria. Svadbu a prípravy na to si máš užiť a nie ešte stáť pri sporáku kvôli tomu 🙄

filipko_nelinka
autor
24. júl 2024

@bessie12 Tak my máme všetko zariadené v podstate, nemám žiadne stresy z toho. No len on to chce presne podľa mňa dochutene... 🙈 ale tiež som rozmýšľala, ze im dám recept ako to robím, len nemu o o to dochutenie jedál ide. 😂😂

bessie12
24. júl 2024

@filipko_nelinka môžeš to ísť ochutnať a dochutiť podľa seba. Ale variť?? To v žiadnom prípade. By som mu otrieskala hrniec o hlavu. Takže u nás take niečo našťastie nehrozí 😂

filipko_nelinka
autor
24. júl 2024

@bessie12 😂😂😂 To ma napadlo inak tiež, len ci bude na to čas, ale tak spolieham sa všetko nachystám, kuchynka je tam veľká, takže to bude ôk, deň pred svadbou si myslím, že je dôležité dobre sa vyspať. Aj keď ci to bude možné, keďže psychika a blížiaci stres robí svoje potom. ;-D

bessie12
24. júl 2024

@filipko_nelinka držím palce, aby to všetko dopadlo na 1*. Ja uz teraz viem, že tu noc pred svadbou nebudem spať. Desim sa toho dna, lebo budem unavená a podráždená 🙈 a potom o tyzden neskor na Slovensku to isté 🙄
Inak čo všetko už máte vybavene ? 🙂

filipko_nelinka
autor
24. júl 2024

@bessie12 Ked aj nieco nebude podla predstav, nevadi, myslim, ze kazda svadba neni uplne dokonala a nieco sa pokazi. 😀 Mame kameramana zaplatenú zálohu, fotografku aj živu hudbu, starejšiu... vybavený kostol aj kulturak...mame už aj vytlačené pozvánky a vyzdobu...a potom pred koncom už len stretnutie s nimi a doladiť posledné detaily...mame napísaný už aj príhovor a odprosovanie(neviem ci bude,môj to chce 🙈) pre istotu to mame aj folklórny súbor na odcepcenie....tortu svadobnú vybranú aj kolace, víno....insie ma už nenapadá. 😉 Aj šaty mam už doma, ale sú schovane u rodičov aj závoj, topanky, popolnocne šaty a topanky...

bessie12
24. júl 2024

@filipko_nelinka wau 😳 v podstate už všetko máte. Tak to je super 👍👍👍
My máme vybavené - v NL: miesto, DJ, jedlo a pitie (alko a nealko) - záloha zaplatená, foto a video ( zatiaľ čakáme na odpoveď).
SVK: fotograf, miesto (záloha zaplatená), koláče a torta ( som s nimi v kontakte. Ešte musím zaplatiť zálohu ), DJ, v kvetinárstve som už bola ohľadom kvetinovej výzdoby, ale to ma ešte čas.
Z doplnkov mam doma tiaru, slnečník, topánky a kabelku. Aj pre maminu som kupila kabelku a aj látkovú vreckovku s nápisom.
Obrúčky už tiež máme. Dodacia doba je 4-5 týždňov. Pôvodne sme chceli len pozrieťale nakoniec sme kúpili 🙈
Máme dohodu, že v NL vybavuje on a ja na Slovensku 😀

filipko_nelinka
autor
5. aug 2024

@bessie12 Super, potom tiež už vsetko mate vybavené. Podľa mňa je to takto lepšie dopredu a vždy niečo kúpiť, zajedno, zaplatiť jak vsetko naraz platiť je toho potom veľmi veľa naraz a takto snáď aspoň na nič nezabudneme. 🙂 Snáď už len chudnúť. 😂😂

Strana
z3