Koľko chodov jedla je ideálne na svadbe?
Ahojte, prosím Vás, koľko jedál ste mali na svadbe? Pozerám si inšpirácie a skoro všade je hlavné jedlo, medzitým torta a ďalšie jedlo po pol noci..Keď napríklad sa príde kostola o 16:30 q bude sa podávať hlavné jedlo s polievkou, nebudú hostia do pol noci hladný? Či stačia medzitým koláčiky a slané pečivo čo bude po stoloch? Alebo ste mali druhú večeru napr. o 21:00 a o pol noci ďalšie jedlo? Vlastne až 3 chody?
@lienka.7 Nie viacej druhov, šaláty. 🙂 Medzitým samozrejme to ovocie a syrové misy a budú 3 druhy slaného pečiva, buchtičky na stole a koláče v candy bare. 🙂 Ďakujem za tip, doplním. 😉
@bessie12 Myslíte, že veľa? Nechám si rada poradiť. 🙂 Tak potom neviem co "vyhodiť" z toho. Nie veľa, neboli by rauty, ale teple mise a z každého pár kúskov napr. po 10ks, nie vela. Myslela som, ze radsej pestre a pomenej..
@filipko_nelinka sviečková a guláš to sú dosť také sýte jedlá. Do toho ta kačica s loksami. Medzitým nejaké tie jednohubky a šaláty, rolády a to hneď niekoľko druhov. No fakt je toho veľa. Ešte keď k tomu pridáš tie koláče. Ale to je len môj názor na to. Je to na tebe ako to urobíš 🙂
@bessie12 Sviečková by bola ako hlavne jedlo cca 16:30 okolo 21:00 tie stoly...tak vypustim tie rezne, kačku a nechám len 3 šalátu: kurací, olivier asi, a grécky...a nechám rolady a pirohy? Lebo co som pozerala chafingy veľa mali na výber jedlo aj rebierka, opekané zemiaky atď. 🙂
@filipko_nelinka no takto by to mohlo byt.
Viem, že základom kazdej svadby je kopa dobrého jedla, ale netreba to preháňať 🙂 všetko s mierou, aby sa zbytočne veľa nevyhadzovalo.
Sama som zvedava aké jedlá majú v ponuke kde by sme chceli mať svadbu. Ale zatiaľ ešte máme času viac nez dosť ( necelých 11 mesiacov ) 🙂
@filipko_nelinka ja by som rezne práveže nechala, aj so šalátom. To je klasika. Ako kapustnica ci guláš. Za mna sú zbytočné rôzne misy. Ľudia budú piť, tak sa chcú normalne najesť 😁 A šalátov ti toľko netreba, radšej daj este inú prílohu, napr.ryzu. pirohy by som tiež vypustila.
@bessie12 Super, my 10 mesiacov. 🙂
@lienka.7 Ryza a opekané zemiaky bude klasika. 😉 A k tomu miešaný salat...a nie každý bude mať chuť na mäso, preto tie šaláty....véd z každého trochu som chcela, nie veľa...práveže tie rezne sú klasika a vypustila som to vyprážané rezne a majonéza, čo je také "tazke"...tie studene rolády, ovocie a syrové misy, šaláty môžem teda len 2 druhy...a tie pirohy by som nechala asi...potom už len guláš...
@filipko_nelinka koľko vás bude na svadbe? Je potrebné dávať až 3 chody? Po polnoci už zvyknú ľudia pomaly odchádzať, aby sa aj popolnocna kapustnica zjedla. Neviem, aké máte tradície u vás.
@zorkavero Bude nas 50. Pôvodne som chcela len 2 chody, hlavny a po pol noci, ale vraj je to neskoro q co som čítala, väčšinou dávajú 3 chody tak neviem tetqz. 🙈 Môžem sa spýtať ako ste to mali vy?
@filipko_nelinka nedavaj 3 chody... hlavny a potom uz len teply bufet. Fakt to bude vela jedla a hlavne vela odpadu
@guiseppinka Chcem ro podávať ako teple a studene misy, len som sa bála, že to bude potom studene, keďže v rautoch podávať nechceme. 🙂
Hlavne, večera a potom o pol noci švédske stoly
@filipko_nelinka my sme mali hlavný chod - predjedlo, polievku, hlavne jedlo. Na stoloch kolace, candy bar, syrové pagáčiky. A potom okolo 22 teplých a studený bufet. Nemali sme žiadnu tortu /ako krájanie torty/.
Na východe mame o polnoci redovy tanec v kroji a potom už ľudia pomaly odchádzajú domov /takže guláš alebo kapustnica/ by sa už zvytočne dávala.
@filipko_nelinka a aj tak sa nám vela jedla zvýšilo a dávali sme to ešte v nedeľu /my máme v nedeľu "vyžierky"/ prichádza ešte blízka rodina na posedenie a zjedenie jedál zo švédskych stolov.
@filipko_nelinka skúste to urobiť tak, ako sa to u vás v rodine zvykne robit 😊
Ja som sa ešte s 3 chodmi na svadbe nestretla. A aj tak bolo vždy všetkého dosť.
@filipko_nelinka my sme mali polievku a hlavne jedlo a ptm ešte asi tri chody medzitým do polnoci...nie každý jedol, ale nikto nemohol povedať, že nemal...bola som uz na svadbach kde bolo len hlavné jedlo s polievkou po obrade a jedlo až o polnoci a teda na jednej svadbe sme reálne uvažovali že ideme do mesta na bagetu lebo sme boli hladní ako cenkovej deti ... Na ďalšej táto možnosť nebola, tak sme len zhladuvali kedy kto prinesie aké jedlo 😂🤣 a teda nešlo len o mňa ale vždy sme boli väčšia skupina s týmto problémom 🤷 to že sa nikto nesťažuje že je hladný, čo sa teda na svadbe nepatrí, neznamená že je všetko ok ✌️
@cecilia29 Tskto som to mala ppdobne a ze veľa.. tak niečo povyberam a po polnoci jedlo zruším...bude roho dosť...zabijackove menu som aj ja rozmýšľala, ale nevedela som ci sa to na svadbu hodí. 🙂 A mali ste to v šafingoch co a tackach? Nemali ste to zachvilku studene?
@zorkavero Takto chcem aj akurat nie predjedlo ešte, už by toho bolo veľa keďže je aj polievka. Misy chcem aj ja aj slane..aj syrovo ovocné. 🙂
@cecilia29 A nemali ste toho poostavaného? Keďže až 3 chody ste mali. 🙂
@filipko_nelinka fúú, ja už neviem v com bolo, ale nebolo určite studené. Pojedlo sa pekne . O polnoci je redovs, všetko sa vyznačuje. Inak ja som chcela tiež len 2 jedla. Mama mi zatrhla.
@cecilia29 Ďakujem, tak nechám aj ja tak teply a studený budete, šaláty plus tie syrové a ovocné misy. 🙂 Ďakujem pekne aj za menu. 😉
@filipko_nelinka počas školy som brigádovala ako pomocníčka v kuchyni na svadbách. Prevažne na nóbl svadbách v kaštieli. Tam sa mi marí ze boli 2 chody, že sme druhu večeru nedávali a švédske stoly boli skôr. Zase bolo navyše predjedlo . Ide o to asi akú svadbu máš. Nam sa pekne pojedlo. Ale u nás na východe sú aj vyžierky na druhy deň aby hostia v nedeľu nevarili tak sa vlastne všetci zase stretneme na obede v nedeľu :D veľa sa tancuje , pije, ostáva sa dlho. Taka ra dedinská svadba. Ja som vypomahala na svadbách bohatších ľudí, jedlá luxusnejšie. Oni menej tancujú, sú menšie. Na druhý deň sa nestretavaju, lepšie im je zjesť aby sa nezvysalo. My sme museli jedla naplánovať toľko aby na druhý deň bolo čo ponúkať. Neviem akú svadbu máš v pláne ty a ako to u vás chodí.
@cecilia29 Super. 🙂 Ja tak pre cca 40 ľudí z toho 12 deti plus k tomu. 🙂 A na ďalší deň sa takto isto u nás robí, že sa dôjde vypiť a pojest...ale my redovy akurát nemáme, viem ze to sú zvyky na východe 😉 Tak super pridám niečo do toho bufetu a ten guláš zruším, aspoň o starosť menej. ;-D
Mozem sa spytat aku mate stravnu jednotku? Len veeelmi cca 🙂 dakujem
@nika3136 My 50 ľudí a z toho 12 detí. 🙂
@filipko_nelinka ale aku mate stravnu jedbotku 🙂 cize kolko € na dosp.osobu?
@nika3136 Aha, tak to som vôbec nepočítali, my si nakúpime suroviny a známy nám varia, čo robia v reštike. 🙂

@filipko_nelinka nie je tých jedál príliš veľa? 🤔 pre mňa osobne, keď si to všetko predstavím, tak mi to príde až prehnane veľa.