Koľko darčekov dostanú vaše 2-ročné deti?
Mame pre syna magneticku stavebnicu a plysaka. Rozmyslam ci estw nieco dokupit, tu stavebnicu uz jednu doma ma, chceme mu ju rozsirit. Od jednej aj druhej babky dostane knihu a drobnost.
vedieme syna k tomu aby nebol materialista takže dostáva 3 darčeky jeden velky , stredný a malý 3r
taktiež dostane syn 2 darčeky doma, od babky a starkej po jednom darčeku a ešte dostane od krsnej mamy jeden darček..
@anonym_autor úplne stačí a chcela by som to aj u nás tak zaviesť a je pekne,že aj širšia rodina ste sa takto dohodli
U nás babky plne koše,igelitky jak blaaazni
A povedať si nevedia do riti
@anonym_autor prečo ta zaujíma koľko dostanú iné deti? Ak ste vy spokojní s tým ze dostane 2 tak by vás nemali zaujímať iné domácnosti.
Niekto dostane 10, niekto 20. A? Niekto len 2....Niekto možno 1.
O co ide v tejto diskusii?
@anonym_autor prečo ta zaujíma koľko dostanú iné deti? Ak ste vy spokojní s tým ze dostane 2 tak by vás nemali zaujímať iné domácnosti.
Niekto dostane 10, niekto 20. A? Niekto len 2....Niekto možno 1.
O co ide v tejto diskusii?
@simona20201309 o nic, len ma to zaujima 🤷🏼♀️ lebo si viem predstavit mu dokupit jeden bager kedze sa s nimi rad hra, ale nechcem to zase prehanat
Tak moji dostanu po cca 8 kusov doma, u dedkovcov zvyknu po 2-3 kusy. Ale su starsi, 12 a 5 rokov 🤷♀️
@anonym_autor este by som dala lego duplo,
Dostane 2 väčšie darčeky (tiež magnetickú na rozšírenie) a obchod, keďže rada nakupuje. A potom mám pre ňu ešte knižky a pracovné zošity. To som jej do jednej tašky nachystala, takže vlastne bude mať pod stromčekom 3 balíčky 😄
Jeden vacsi darcek, mensi a knizku. A hned za mesiac ma narodeniny takze rovnaky princip….a potom pride rodina a donesie polku hrackarstva lebo nerozumeju po slovensky…
4ks. Za mňa akurát, ale dostane k tomu ešte milión veci od rodiny ako ich poznám...
Maly je trosku starší, dostane bycikel od nas(bazarovy) jedna švagriná deku, druhá centrálu labkova patrola, jedna starká náradie a druha asi len nejaku drobnosť. Od môjho brata neviem. Rozmýšľam ze ja mu este nejaku drobnosť kúpim.
Tento rok doma kazdy presne 1 darcek. Minuly rok 1darcek+1spolocne duplo.
S darcekmi od rodiny to bude cca 6-7darcekov - vsetci sa pytali, takze vsetko dostane veci, ktore chceme/potrebujeme/pacia sa nam. Ziadne blbosti.
Syn má 2, dostane okolo 15 darčekov, možno viac. Nerátala som to presne.
@anonym_autor akosi mi unika zmysel tejto diskusie...proste kazdy da co si moze dovolit,co chce a co uzna za vhodne. Na co ti je info ako to maju ini rodicia?
Mám 2 malých 2, 5 a skoro 4… spolu dostanú 11 darčekov , ale niektoré sú take drobnosti že by som im to kúpila aj mimo Vianoc , napr fixky , dcére detske laky na nechty , ďalekohľady z temu … ale už keď idu Vianoce tak to nechám pod stromček nech sa tešia … veď to je pre mna najkrajší moment Vianoc ta radosť v detských očiach .. ale o rok o dva keď to budú viac vnímať už , by som chcela zaviesť pravidlo 1 čo chcú , 1 čo potrbuju/ uznám za vhodne a 1 knižku 😆
A u rodiny - väčšinou po 1 na ktorom sme sa dohodli
Keďže my ešte detičky nemáme ale máme 2 krsniatka a tým ideme ale iba po jednom darčeku kupovať. Deti majú toho strašne veľa a keďže hračku kupujeme aj na mikuláša, tak sme sa dohodli, že jeden darček bohate stačí
Môj má 21 mesiacov, starší 3,5roka, dostanú 1-1knihu a spoločne magnetickú stavebníc. Okrem toho dostanú ešte darčeky od starkích, od tety, od krstných rodičov, čiže je to viac než dosť.
@anonym_autor môj 2,5 r. od nás dostane tiež plyšáka, detský klavír a 2 knihy. Cca 7 ďalších darčekov bude od rodiny (babky, krstní, tety a ujovia - máme veľkú rodinu :D), no bývajú to skôr drobnosti, knihy, oblečenie alebo malé autíčko a podobne. Aj tak je toho podľa mňa až priveľa.
Naši dostanú viac ks. Jeden je taký väčší a potom nejaké drobnosti a knižka.
Moja ma 3,5r a dostane 2darceky, plus od starych rodicov. Za mna aj keby nedostala, tak ma vsetko.
Dostane jeden.🤔🤔Oblecenie neberem ako vianocny darcek -kupujem priebezne, podla toho ako deti rastu a potrebuju.
Objednali sme 5 hraciek,za 100eur z 1 stranky.Auticka,drahu,stol s naradim,macku na baterky,lietadla.Je najmensi tak sme sa vyhrali.
Ale aj starsi si vybrali,jeden chcel telefon,dalsi sluchadka s hodinami,dalsia chcela korcule,veci na malovanie,dalsi chcel drahy parfum.
Do 1000cky sa zmestime.
2 uuuuplne stačí.po týždni aj tak je v rohu
@anonym_autor moja takmer 3 ročná dostane doma 4 darčeky, u babky tiež 4 a u svokrovcov pravdepodobne 1.
@anonym_autor Moja vnučka takú kopu ,keďže nevesta sú veľká rodina, že nemajú už kam dávať hračky a hlavne nie je už čo kúpiť .Ona má všetko ,dokonca hračky čoby mali byť pre 3-4 ročné. Ale ja sa nestarám.Kúpim to čo mi nevesta nakáže.
Moji dostávajú 5 darčekov doma, u starých rodičov majú po 2 darčeky.
Veľa. Nemám to zrátané ale cca 10 od nás + od starkých, krstného. A nie nepríde mi to prehnane. Jeho radosť a nadšenie keď to nájde a rozbaľuje stoja za to 🤩
U nas toho bolo minuly rok viac, tento rok som povedala, ze 2/3 si mozu vybrat. Ten 5 rocny chce uz dlhsiu dobu par veci na hranie, tie si aj vybral. U 2 rocneho - ten dostane asi velky zeriav a mozno duplo.A mozno ho zoberiem do hrackarne, nech si vyberie 😁. Uvazujem nad velkym autom na ovladanie alebo 2 mensimi.
A objednala som 3x mystery box s hrackami podla vekz 🫣 - tak uvidim co tam bude 😁.
Este kazdy knihu a rada by som nejaku hru. Oblecenie tiez kedze starsi vyrastol dost.
Ale autorka, 2/3 darceky pre 2 ricneho su uplne ok. Ten bager vrelo odporucam, hlavne ak sa s nim rad hra! My ich mame asi 6 roznych od velkeho po mino do dlane, zboznuje vsetky. Aj ten z lego duplo.
Vies, ono ked je toho privela, su tie deti presytene. Ked dostanu 2 darceky, ah si to zapamataju 🙂, hlavne v tych dvoch rokoch.
Takze kludne tie 3 a za mna - uznam za vhodne co Jeziski donesie este naviac 🙂

moje deti od mala dostávali od nás rodičov po 2 darčeky. Aj teraz dostanú po 2 darčeky.
môžeš ešte oblečenie napr.