Koľko darčekov je na Vianoce už priveľa?
Začínam nakupovať darčeky na Vianoce a zase rozmýšľam, koľko toho vlastne deťom kúpiť. Ja im rada doprajem, ale potom prídu darčeky od starých rodičov, krstných a ďalšej rodiny a nakoniec majú pod stromčekom kopu vecí.
Minulý rok som už naznačila, že by toho mohlo byť menej, ale veľmi to nepomohlo. Nechcem nikomu diktovať, čo má deťom kúpiť, no zároveň už nechcem. Máte nejakú dohodu v rodine? Dá sa to nejako nastaviť? Ďakujem.
U nás doma dostava syn 3 darčeky
u mojej mami minuly rok asi 12 akože skoro ma porazilo ked som to videla a to som jej povedala že max 4
nerozumie že chceme aby bol syn skromný na darčeky a vážil si ich
žiadny dohovor nepomohol teraz mal narodky a bum zase kopa darčekov
dohodu máme ale okrem svokry to nedodržiava nikto 🙄
@anonym_autor u nás sme zaviedli: babka 1 - ty kúp toto (pošlem link), babka 2 - ty kúp toto (pošlem link) a my kúpime 1 vec pre každú.
Musím priznať, že svokra to statočne kazí a pošle krabicu doslova "nezmyslov" (máme doma uz asi 4 desiatové boxy - reklamné! 🤦🏼♀️😠) , ale to je do týždňa nenápadne v koši (prípadne použiteľné veci na charitu)
dostavali od babiek po 1 darceku takze toho nebolo vela. kupovala dom to ja.
ak mate vela darcekov od rodiny kuptr vy iba 1 darcek a radsej daj tie peniaze do zazitkov, letenky, zabavny park, predlzeny vikend ma chate v hotely....
@anonym_autor u nás sme zaviedli: babka 1 - ty kúp toto (pošlem link), babka 2 - ty kúp toto (pošlem link) a my kúpime 1 vec pre každú.
Musím priznať, že svokra to statočne kazí a pošle krabicu doslova "nezmyslov" (máme doma uz asi 4 desiatové boxy - reklamné! 🤦🏼♀️😠) , ale to je do týždňa nenápadne v koši (prípadne použiteľné veci na charitu)
@anonym_07b055 tie reklamne desiatové boxy skús ponúknuť nejakému chlapovi na šrouby, klince, vrtáky a pod. Ak ich nechcete vy používať.
@anonym_autor sme traja súrodenci a dostávali sme každý 3 darčeky, vždy tam bolo oblečenie, kniha a hračka. Od rodiny sa dohodnite len na jednom darčeku pre dieťa.
Ja kúpim radšej 3 veci ktoré dieťa chce alebo proste niečo poriadne a nemusí byť drahé ako 10 hlúposti čo skončia v koši pri najbližšom upratovaní. Moja mama sa vždy opýta čo kúpiť. Zvyšok rodiny sa nepýta potom mame doma okrem iného blbosti ktoré darujeme. Starší syn chce značkové oblečenie radšej kúpim 1 tričko, knihu lebo veľa číta a album na 0 bankovky lebo to chce ako kúpiť to, čo uznam za vhodne ja
syn dostava od nas nieco co chce (zvacsa velke lego alebo playmobil), nieco co potrebuje (bike), nieco na oblecenie (nie biele ponozky, skor nejaka cool mikina) a nieco na citanie.
Jedna cast rodiny sa vzdy poradi, tam rozhodime veci co potrebuje (helma, ruksak), ale aj hracky po ktorych tuzi (napr nasi lego duplo vlak a sestra doplnkove kolajnice). Pripadne puzzle, knihy, neter kupuje casto a rada oblecenie. Cast rodiny sa poradi malokedy a zvacsa kupi nekvalitne kraviny ktore su do mesiaca pokazene v kosi. Neriesim, ich peniaze 🤷♀️ a rodinni priatelia, s ktorymi tiez travime vianoce, zvacsa spolocensku hru, tomu sa vzdy tesim.
Ale tesim sa ked podrastie a budem mu moct davat poukazy na zazitky a vylety 😍 teraz by ho to asi pod stromcekom nepotesilo.
Ja kúpim radšej 3 veci ktoré dieťa chce alebo proste niečo poriadne a nemusí byť drahé ako 10 hlúposti čo skončia v koši pri najbližšom upratovaní. Moja mama sa vždy opýta čo kúpiť. Zvyšok rodiny sa nepýta potom mame doma okrem iného blbosti ktoré darujeme. Starší syn chce značkové oblečenie radšej kúpim 1 tričko, knihu lebo veľa číta a album na 0 bankovky lebo to chce ako kúpiť to, čo uznam za vhodne ja
@blackcat8885 No, ja som kúpila vnukovi presne tričká, ktoré chcel, a keď ich rozbalil, vykrútil ústa a že už sa mu nepáčia...Keď rozbalil 5ty darček u mňa, tak sa opýtal - to je všetko ? A to už dostal darčeky od rodičov, druhej babky aj krstných. Takže tento rok 2 malé darčeky a vybavené.
ty mas 15 rokov??? ved otvor ai papulu a povedz im to na rovinu tak su to tvoje deti alebo ich??? to zase dalsia vychova zbytocne existencie
@blackcat8885 No, ja som kúpila vnukovi presne tričká, ktoré chcel, a keď ich rozbalil, vykrútil ústa a že už sa mu nepáčia...Keď rozbalil 5ty darček u mňa, tak sa opýtal - to je všetko ? A to už dostal darčeky od rodičov, druhej babky aj krstných. Takže tento rok 2 malé darčeky a vybavené.
@anonym_522920 Nehnevaj sa, ale máš teda nevďačného vnuka.

My ideme kupovať VRko na PS5. Len čakám či náhodou nezlacnie aj keď sa mi nechce veriť ale čo už.
U nás ide v poslednej dobe LEGO tak aj to dostane možno a určite nejaké blbosti ešte. Má 11 ale malovátka a tak ju netrápia 😁