icon

Koľko darčekov kupujete deťom na Vianoce?

24. okt 2023

Otázka je jasná, my vždy veľa a tento rok už nevieme čo ... Zasa nechcem len pár darčekov,keďže je to nanič podľa mňa ... Ale ozaj už nemáme šajnu že čo 🫣 vek 7 rokov

Strana
z2
babababka
24. okt 2023

Mám 2 vnučky,7 a 9 ročné.Určite dostanú knihy ešte po jednom darčeku,musíme sa dohodnúť s druhými starými rodičmi.Keďže naše financie nie sú Bohviečo,tak max. do 70 eúr každá zvlášť.

biankaaaa
24. okt 2023

Raz som niekde čítala, že rodičia kupujú deťom jeden darček, ktorý deti chcú a jeden, ktorý potrebujú. Páči sa mi to 🙂

selest
24. okt 2023

Jeden velky, napr kuchynka, par malickosti, knizka atd

tiezjedna
24. okt 2023

Ja to nikdy nepočítam, pretože mi to príde blbosť. Každý chce/potrebuje niečo iné, a keď sme vlani najstaršej dcére kúpili za 1,2k € macbook, tak fakt sme nemali výčitky, že to bol jej jediný darček. Vlastne ešte dostala parfém, takže dva... Podobne sú na tom mladší súrodenci. Niekedy dostanú viac "maličkostí", inokedy zas hodnotné darčeky. Na počte nezáleží predsa, ide o to, aby ten darček urobil radosť, takú tú ozajstnú (hlavne u menších detí, rozsvietiť kukadlá, to je pointa).

lizatko1009
24. okt 2023

Za mna je to len kvantita zbytočnosti, ktoré aj tak všetky nezaujímajú, moj je napríklad taký, ze chce jednu vec a zvysok ho nezaujíma a uz sa všetci dúfam z toho poučili, takze my kupujeme niečo čo sa zložíme, lebo nestojí daná vec 50e ani 100e ani 200e takže tak a the end. Ved vsetko sa dá kúpiť priebežne počas roka, ale chápem ze niektoré rodiny majú zaužívané lego len na narodky a vianoce. Máš ešte male dieťa, to otupenie, mamona, kvantita pride vekom

tosomja
24. okt 2023

Nechceš len pár? Tak choď do dracika a kúp celý regál, veď určite nemá všetko 🫢
My kupujeme po jednej hračke a jednej knihe. Staršej oblečenie, mikinu a nejaké nohavice, už neviem názov.

ahhola
24. okt 2023

@simonah73... To bol teda darček, skončiť s rodinou, co mu sadlo na nos?

suzitok
24. okt 2023

@ahhola to aj v inych rodinach je 😀 moja mama s otcom davaju len mojmu bratovi darceky, na vsetky sviatky, aj vianoce, lebo ma len zenu..s nami skoncili s darcekmi, lebo ja rodinu mám a je nas "veľa" , tak nedostavame nic 😀

ahhola
24. okt 2023

@suzitok to ma logiku😂

deginko
24. okt 2023

Nikdy som nekúpila viac ako 3 darčeky.Ved od rodiny tiež co to dostane.Od nás teda 1 väčší drahší,a dve menšie napr obliečky ,puzzle,knižka,alebo čo potrebuje.Je to tak od malička,bude mať 7r a aspoň nie je presýtena darmi.A po minulom roku, vážne zvažujem či ešte vôbec kupovať nové hračky,ktoré ležia zapadnuté celý rok..nikdy nie je nič pre dieťa lepšie ako kamaráti alebo šport..takže ja som rozhodnutá,že už len športové potreby...najviac ich bavia aj tak len kamaráti

morusha
24. okt 2023

Kdesi som čítala, že dnešné deti majú nedostatok nedostatku. A asi aj my dospelí. Mali by sme nad tým aspoň zamyslieť.

saxana000
24. okt 2023

Nasa chce od jeziska bielu sovu tak.ten jeden vysnivany darcek tam urcite bude.k tomu knizka to je klasika.tepple pyzamko a papucky to dostava kazde vianoce.nieco male kreativne tento rok som nasla v tescu sadu na vyrobu mydielok a sumive gulky do kupela s disney postavickami..do vianoc este urcite zozeniem par drobnosti z drogerie sprachac bazlam na pery.sponky gumicky celenky ponozky nohavicky pancusky rukavicky.aj prakticke ale aj potesi..

ivangeline
24. okt 2023

1 ci 2 spolocne ...a 1 pre kazdeho zvlast. :D

mamamasama
24. okt 2023

Jeden, maximalne 2

maminkadeticiek
24. okt 2023

Kazdy rok si poviem po 3,ale finalne je to asi po 4 od nas rodicov.

autor
24. okt 2023

A to iba jeden darček vazne dávate? Myslím tak že iba rodičia kupujete

autor
24. okt 2023

@tosomja práveže má a neboj v Dráčiku bezne keď ideme nechávam aj 100€

amelie2017
24. okt 2023

Synovi 2 a pol rocnemu 2 darceky a 6 rocnej dcere 3, ktore si zela. Plus 1 spolocny darcek. Este dostanu nieco od babiek a svagor tiez isto nieco posle. U nas v Katalanskunosia ale darceky aj 3 krali 🤦‍♀️ to my ale len symbolicky po jednej drobnosti, alebo rozdelime darceky.

martinka13
25. okt 2023

1 "hlavný " a 3-4 menšie

sandy333
Autor odpoveď zmazal
bibi33
25. okt 2023

ked boli deti malicke,kupovali sme kazdemu viac ks (drobnosti),lebo ich bavilo rozbalovat darceky,teraz maju 10 (syn) a 6 (dcera) rokov - syn dostane nintendo a mikinu od youtubera, dcera chce cesaciu hlavu baby born a detsky lak na nechty a su vybaveni🤷🏼‍♀️

jana_eyre_2
25. okt 2023

Od malička im kupujeme na Vianoce 4ri darčeky, dva väčšie(jeden hodnotnejší) a dve maličkosti.. tento rok dostanú hodnotnejší prví dvaja mobily (ich sú už staré a prestávajú fungovať, nie je to ani bezpečné) tretí gps hodinky.. každý dostane lego po ktorom ešte túžia, potom knihu a spoločenskú hru..

betulinka1
25. okt 2023

U nas pisu zoznam veci co by chceli a my zvážime co z toho. Potom posúvame info po rodine, kto co kupi. Urcite dostanu nejaku hracku co chceli + aj veci na oblecenie, co by sme aj tak museli kupit ale davame im to pod stromcek. Mne sa osvedčili napr. spolocenske hry, lebo su dlhe prazdniny, tak aspon sa z nimi zahráme. Tym, ze chalani aj korčuľujú na ľade aj kolieskové, tak dostavaju aj taketo darceky, lyže, prilby. Rastu, takze to skoro kazdy druhy rok vybavime na sviatky alebo vianoce. Ale vzdy chceme aby dostali aj nieco po com túžia oni. Teraz sme po rodine rozhodili aj zážitkové poukazky ako su motokáry, jump arena, laser arena. To ich tiez potesi. Nasi maju 9 rokov, este neriesia co kolko stalo a neriesia ani nejake drahe darceky.

novakkata
25. okt 2023

Ahojte!Tento rok ani nemám predstavu, koľko darčekov kúpime,máme 2synov 4 a 8, ten mladší by chcel všetko 😁 čo uvidí v obchode, zakrúžkoval asi 100 v katalógu, samozrejme my mu z toho vyberieme 1-2 a ešte doplníme knihu a spoločenskú hru a ešte neviem čo, najviac by si asi prial interaktívneho psíka, má rád veľmi zvieratá, len bývame v paneláku ... a straší už fičí na počítači, takže on by rád kredit na nákup hier, nejakú knihu a a my by sme mu kúpili ortopedickú podložku (puzzle) lebo obaja majú ploché nohy :-/ a Lego do nášho Lego mesta ešte stále je IN. Dostanú aj od starých rodičov po 2-3 kusov aj od strýkov po 1-2, takže majú hojne a už by som in najradšej nič nekupovala, lebo Dráčik je oproti našej detskej len malý sklad 😂. Je mi už teraz zle, že kde tie veci dáme,lebo všetko máme plné...možno pouvažujem o nematerálnych veciach ako napr. lístky do bábkového divadla.

ema22270
25. okt 2023

My urcite lego - viac druhov, mali sme v schranke katalog a lego syna velmi bavi, ma 6 rokov, je prvak. Tak mozno 3ks lega a nejaky oblek nejakeho hrdinu. To ho potesi. 😁

mamalaskam
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2