Koľko miniete na darčeky?
Zaujimaju ma hlavne uzivatelky/uzivatelia, ktori nezarabaju tisice euro, lebo od toho sa to samozrejme odvija. Ja kupujem len mame, otcovi, manzelovi.
A tiez ma zaujima, ci kupujete aj ludom, ktori o vas nejak moc nejavia zaujem, ale su rodina, tak ci kupujete zo slusnosti alebo nie.
@anonym_autor Ahoj. My s mužom sme si nikdy nekupovali vzájomné darčeky, ale jeden spoločný - viac menej do domu. Tento rok to bude robotický vysávač. Dcéram nejaké oblečenie, knihu, drobný šperk... Svokrovcov sa vždy spýtame, čo by chceli. Tak do 100€. Moji rodičia už nežijú. Mojim neteriam sme dávali každej 50€, lebo brat kupuje našim dvom deckám darčeky v takej hodnote. Teraz sú netere dospelé. Povedali, že už im nič nemusíme dávať, ale aj tak im dáme nejakú drobnosť. S manželovými súrodencami sme sa už dávno dohodli, že si deťom navzájom nebudeme dávať darčeky. Máme to všetko takto zaužívané roky rokúce🙂
Baby a co ludom, ktori vam nedavaju roky nic? Ale vy davate viac-menej zo slusnosti? Seknut s tym?
@anonym_autor to fakt dávaš ľuďom darčeky, ktorí ti po roky nič nedarovali? wtf?
to sa predsa nerobí, či?!
@anonym_autor to fakt dávaš ľuďom darčeky, ktorí ti po roky nič nedarovali? wtf?
to sa predsa nerobí, či?!
@elenka.k Davala som, ale uz nebudem. Nepride mi to ok, aj ked tu podla niektorych je to normalne, ved davam a neocakavam 🙂
@elenka.k Davala som, ale uz nebudem. Nepride mi to ok, aj ked tu podla niektorych je to normalne, ved davam a neocakavam 🙂
@anonym_autor áno, je to radosť, ak obdaruješ, ale na druhej strane aj darovaný, by mal byť vďačný, nepíšem, že to musí odplatiť, a zvlášť ak na to nemá, stačí iba drobnosť, tak sa to patrí.
ale v dnešnej dobe je to luxus, raz za čas nevravím, ale stále 😕
Som si povedala - , ja, dokonca som sa stopla aj na tom, kto mi nezablahoželá / sms, chat, /k meninám, narodkám - nebudem im ani ja písať, celé tie roky som vyzerala ako nejaká, čo sa vnucuje, tak som to stopla. Lebo ma to trápilo. často veríme, že sa ľudia zachovajú ako by sme sa my, ale opak je pravdou. Takže nič nečakám - nebudem sklamaná - respektíve smutná. 😎
@anonym_autor áno, je to radosť, ak obdaruješ, ale na druhej strane aj darovaný, by mal byť vďačný, nepíšem, že to musí odplatiť, a zvlášť ak na to nemá, stačí iba drobnosť, tak sa to patrí.
Som si povedala - , ja, dokonca som sa stopla aj na tom, kto mi nezablahoželá / sms, chat, /k meninám, narodkám - nebudem im ani ja písať, celé tie roky som vyzerala ako nejaká, čo sa vnucuje, tak som to stopla. Lebo ma to trápilo. často veríme, že sa ľudia zachovajú ako by sme sa my, ale opak je pravdou. Takže nič nečakám - nebudem sklamaná - respektíve smutná. 😎
@elenka.k ja to mam tak isto, kto mne nezagratuluje k sviatku, nepisem uz ani ja. Lebo ja som kazdemu gratulovala a mne nezazelal k sviatku nikto. Ani k meninam, pricom mam standardne meno co je v kalendari. Mne raz jedna byvala kamaratka povedala,ze mam stastie, ze je v robote a ma tam kalendar, tak mi zagratulovala. LEbo keby bol vikend, ju nezaujimaju datumy ani mena v kalendaroch.
A co sa tyka darcekov, vymienala som si roky s jednou dodavatelkou v praci. Minuly rok mi uz nedala nic, povedala som si tak OK, zabudla. Zagratulovala mi cez socialne siete. Na Vianoce mi dala vianocnu dekoraciu, celu zmuchlanu, ako pre 5 rocne decko, co nasla niekde doma. Tento rok mi zagratulovala takto "Viem ze si mala meniny, ale ja mam teraz ine problemy", obraz si urob sama. Na Vianoce jej nemienim dat nic ani k dalsim sviatkom co bude mat. Nezaujem. LEbo nebudem ja people pleaser, davat kazdemu darceky, aj ked drobnosti a ja nedostanem od nich ani zo slusnosti cokoladu za 2 EUR.
@anonym_autor ja zasadne davam dary len vtedy, ked chcem. Takze nie, davam len mne najblizsim a oblubenym, nie velke dary. Velke veci si kazdy normalny pracujuci clovek kupi aj sam a presne to, co potrrbuje. Velke dary len manzelovi. A sebe 🙂
Tiez som sa rozhodla nebyt ten people pleasure, uz ma to nebavi. Ako roky niekomu nieco davat a dotycny nic, ani ku svadbe mojej. A opakujem, ze mne nejde o hodnotu daru. Na tej svadbe by som sa potesila len takemu tomu prianiu, ze vela stastia novomanzelom, ale ani za to som nestala. A kazdy rok im nie je blbe vziat odo mna dar. Kaslem uz na to.
@muchotrafka298
@elenka.k
Tiez som sa rozhodla nebyt ten people pleasure, uz ma to nebavi. Ako roky niekomu nieco davat a dotycny nic, ani ku svadbe mojej. A opakujem, ze mne nejde o hodnotu daru. Na tej svadbe by som sa potesila len takemu tomu prianiu, ze vela stastia novomanzelom, ale ani za to som nestala. A kazdy rok im nie je blbe vziat odo mna dar. Kaslem uz na to.
@muchotrafka298
@elenka.k
@anonym_autor mne to roky trvalo, kym som toto pochopila. A urobila som to tak,ze proste nedavam, negratulujem, ani zo slusnosti. Kedze mne sa od dotycnych slusnosti nedostalo. Tiez nejde o peniaze, ide o princip
@anonym_autor 100 000€.
Este nebola ani pamiatka zosnulych a ty uz choro riesis vianoce, daj si neurol.
Co neriesis uz velkonocne zajaciky???
@anonym_autor 100 000€.
Este nebola ani pamiatka zosnulych a ty uz choro riesis vianoce, daj si neurol.
Co neriesis uz velkonocne zajaciky???
@anonym_3169f4 Daj si neurol ty, evidentne ho potrebuješ 🙂
Otec, mama, brat, babka, dedo, partner, moja sesternica, ktorej som krstna, a nieco drobne 3 kamaratkam. Tento rok planujem minut na darceky max. 800€, no skor okolo 500-600€
My si s mužom dávame len tak symbolicky. Syn má 7 rokov, tak tomu viac, ale tiež to neprehaname.
Ešte kupujem malé darčeky mame a bratovi, ten zije sám. Mužove sestry majú svoje rodiny, tam je dohoda , že si nič nekupujeme. to by bolo neúnosné. Aj vymýšľať, aj kupovať.
@muchotrafka298
@elenka.k
@anonym_autor už si sa mala na to vykašľať dávno. Načo si takto zbytočne komplikovať život.
Chápem, že chceš mať dobré vzťahy, ale s niektorými ľuďmi to nejde. A hlavne sa necíť previnilo, keď im nič nedáš, prosím ťa 😉
@anonym_autor nekupujem súrodencom atd. Dohodli sme sa, že si nebudeme kupovať. Iba deťom, mužovi, rodičom maličkosť.
@anonym_autor nekupujem súrodencom atd. Dohodli sme sa, že si nebudeme kupovať. Iba deťom, mužovi, rodičom maličkosť.
@anonym_16b7c8 áno, aj my tak, od kedy prišli deti , darovane darčekov sa presunulo na ne

@anonym_autor
S mužom si kupime kvalitnejšie víno alebo čokoládu. Deckám niečo malé napríklad diamantové maľovanie za 5 a k tomu do obálky padika alebo stovku nech si kúpia oblečenie, knihy aké chcú lebo do toho pubertiackeho vkusu sa nedá trafiť.
Širšej rodine dary pravidelne nekupujem. Keď ideme gratulovať donesiem kvalitnejšiu kávu, alkohol, bonbonieru alebo peknú väčšiu kyticu.