Koľko miniete na darčeky?
Zaujimaju ma hlavne uzivatelky/uzivatelia, ktori nezarabaju tisice euro, lebo od toho sa to samozrejme odvija. Ja kupujem len mame, otcovi, manzelovi.
A tiez ma zaujima, ci kupujete aj ludom, ktori o vas nejak moc nejavia zaujem, ale su rodina, tak ci kupujete zo slusnosti alebo nie.
kupujem len rodicom, svokrovcom, a mojim doma....a potom tim, ku ktorim ideme na oslavu alebo s nejakou zhodou okolnosti sa okolo narodenin stretneme, tak nejaku drobnost ako coko/vino/kava/kniha, co kto ma rad....na oficialne oslavy aj drahsi darcek.
u nas len detom -krsnatam a synovi , my si s muzom nekupujeme ani dospelí medzi sebou si nekupujeme. Vsetkym kupujeme zreby. , rovnako dostavame. tot vsio
Kupovala som vela ludom, 17.
Tento rok som si povedala, ze to este dodrzim, ale buduci rok uz len manzelovi, detom, rodicom. Minala som cca 900eur a aj to som vacsinu kupovala v zlavach v priebehu roka. Je to strasne vela. Teraz som si to zratala a odmietam takto minat
Kupujem len muzovi, mojim 2detom, dlhodobemu partnerovi mojej dcery, 3krstnym detom, ale aj to uz hadam stopneme lebo su uz dospelaci. Svokre kupujem ked nieco zaujimave vidim a na vianoce a vacsie sviatky sa o svokryne darceky stara muz. Tam sa mu do toho nepletiem. A sice na mm a deti miniem viacej, ale nejako to neprehanam.
ja som na tom ako baby nado mnou - nám sebe doma (sme traja) plus žijúci rodičia (2 babky) plus deti v rodine (rozumej 2 netere) - ale žiadne šialené dary. dospelí v rodine okrem tých čo som vymenovala tak tým dary nekupujeme ani na vianoce, ani na narodeniny ...
keď žil brat kupovala som vianočné darčeky aj jemu (fakt drobnosti), lebo vianoce sme trávili spolu u nás - ale bohužiaľ, tieto vianoce budú už bez neho 😒
zo slušnosti som nikdy nič nekupovala, ja také hry nehrám ...
tak mi napadlo - moja mama si napr. na tieto vianoce želá 2 uteráky na ruky ... akože fakt dar za všetky drobné 😂 ale má ho mať ...
Už len svokrovi, manž. a deťom.
Aj mojim rodičom a svokre sme kupovali - len už nežijú.
Na vianoce sme kupovali aj krstným deťom a blízky deťom z rodiny - napr. deťom švagra. Len my sme veľká rodina každý má po 3 deti, vyšlo to draho. Pomohla nám corona - zákaz stretávania.
Kupujem darčeky na sviatky v hodnote 50 eur na osobu, na Vianoce rodičom samozrejme drahšie okolo 100 eur, a áno nezarabam veľa niečo nad minimálnu mzdu, ale rodina je pre mňa všetko aj posledné by som naškrabala, ja mám na Vianoce darčeky pre 14 tich, a to sú rodičia, svokrovci, sestra s frajerom, my 4 ria, mužov brat zo ženou a moja starká + dva havkovia ♥️
Kupujem svojim synom cca 50€ na osobu, kým bol muž tak aj jemu za takú sumu. A svokrovcom a svagrovi so ženou každému cca za 20€. Tento rok už len mojim deťom.
ja napríklad posledných 4 rokoch odkedy sa nám narodil syn mám veľmi obmedzený rozpočet takže kupujem len synovi manželovi mojej mame a svokre
Aj keď na Vianoce je nás viacej pri stole kupovala som aj pre ostatných ale vždy som dostala buď Hate že na čom alebo že toto nechcem nevyužijem tak som s tým prestala
Dokonca moja teta vždy ked dá niečo môjmu synovi ak je to veľké ok odložím to ale posledné roky ( rozne sviatky) mu kupuje malé veci ponožky mu dala že 22 velkost a nosi 27 má 3 roky
takže sme sa dohodli že na Vianoce si dávať nebudeme nič
@anonym_autor manzelovi, detom, ...mame a svokre nieco male na Vianoce. Detom najviac...narodky, vianoce. Cca 50e na dieta. Ostatni do 50e.
My máme už roky zaužívané, že s mužom si Ježiska nevymieňame, (po pár pokusoch o zbytočne darčeky a nasledne výmeny povianocné) sme to uzavreli takto, dcéry dostanú darčeky, mojej sestre a jej priateľovi kupujem po vianočnom žrebe, mamke niečo k domácemu oblečeniu a papuče, mužovej rodine nekupujem nič, on kúpi vždy daku hlúposť. Nie sme veľká rodina, vzťahy 0 bodov a naši súrodenci sú bezdetní, čiže tam niet koho potešiť.
Baby a co ludom, ktori vam nedavaju roky nic? Ale vy davate viac-menej zo slusnosti? Seknut s tym?
Baby a co ludom, ktori vam nedavaju roky nic? Ale vy davate viac-menej zo slusnosti? Seknut s tym?
@anonym_autor no to ťažko radiť, ja nie som typ, že ty si mi nedal - nedám ani ja tebe, zato. Prečo dávaš, komu dávaš, či sú aj vďační za darčeky...prečo oni nedajú? Mňa potesi obdarovať len tak, nikdy nič späť nečakám, ale poznám viac ludi, že zabudla som na ich meniny, zrazu zabudli aj oni...
Ak myslíš Vianoce, tak len deťom a manželovi. My sme si kupovali všetci všetkým ešte donedávna, ale ja som jeden rok dala návrh to zrušiť. Mne nešlo ani tak o peniaze, ale o ten čas. Vymýšľať, rozmýšľať, zháňať, ... Odvtedy si predvianočný čas oveľa viac užívam. Ak ide o narodeniny/meniny, kupujeme len vtedy, ak oslávenec robí oslavu a ideme mu gratulovať. Ale nič veľké, skôr také maličkosti, čo potešia.
@anonym_autor no to ťažko radiť, ja nie som typ, že ty si mi nedal - nedám ani ja tebe, zato. Prečo dávaš, komu dávaš, či sú aj vďační za darčeky...prečo oni nedajú? Mňa potesi obdarovať len tak, nikdy nič späť nečakám, ale poznám viac ludi, že zabudla som na ich meniny, zrazu zabudli aj oni...
@zuzana2910 Ani ja nedavam preto, lebo nieco chcem. Ale ked ti rok co rok nic nedaju, ani na svadbu, tak proste je to divne. Neocakavam neviem ake dary, ide mi skor o to, ze sam si ten dotycny kupi playstation, ale mne neda ani len nejaku najlacnejsiu kazetu z DM.
@anonym_autor len mamine kupujeme ako surodenci a ja len dcere, tej vzdy doprajem a jej priateľovi. Este sestrinym dvom mladsim, ale s tym coskoro skončíme, uz nie su malinke a dostavaju viac ako im treba.
nech si kúpi aj tryskáč - čo ma je po tom?
keď mu chcem dať darček tak mu dám - keď nechcem nedám ...
Predtým som kupovala každému za 100euro, no keďže je doba aká je, tak idem kupovať Max za 50e, ak sa teda bavíme o Vianociach. Na narodeniny dám cca 70e.
nech si kúpi aj tryskáč - čo ma je po tom?
keď mu chcem dať darček tak mu dám - keď nechcem nedám ...
@biba_18 Takze ty by si kupovala sestre 20 rokov darcek na Vianoce, ona od teba brala, ale nikdy tebe nic nekupila a bola by si s tym v pohode?
kupujem rodine, kamoskam, sumy neratam, rodine cca 100-200 eur, kamoskam cca 30-40
@biba_18 Takze ty by si kupovala sestre 20 rokov darcek na Vianoce, ona od teba brala, ale nikdy tebe nic nekupila a bola by si s tym v pohode?
@anonym_autor tak nekupuj. Ked ocakavas, ze ta obdaruje. Nie je nikde napisane, ze sa to ma. Ja napr neznasam tieto povinne dary, lebo obycajne ta obdaruju takou sprostostou co mi to lezi roky v supliku a vobec to nevyuzijem. Ale ja aby som lietala pred sviatkami po obchodoch a hladala podibnu blbost aby som slusne vratila nejaky “superdarcek”. Ja som taka stastna, ze u nas sa to zrusilo. Na vianoce sa stretneme preto lebo chceme nie preto aby kazdy povinne naklusal a doniesol dar. Mozno sestra ti uz 20r naznacuje aby si jej nic nekupovala a ty jej furt nosis zbytocnosti co podla teba su super veci
Vzdialenejšia rodina tak 10€/osoba, brat 20€, mama, otec, partner 50€/osoba, dcéra 100€. Celkovo ma stoja darčeky tak 300-400€, kupujem postupne a snažím sa kupovať veci ktoré majú využitie.
Dávam im lebo ich mám rada, je mi úplne jedno či sa mi to vráti alebo nie.
@anonym_autor ano kupujem aj im... ale muz mi povedal, ze tentk rok uz by som s tym mala prestat... ja to robim lebo su rodina, ale naspat nedostavame nic ziadnu pozornost ci zaujem pocas roka ak zaujem pride tak len vo forme poucovania nas 😅ak dostaneme od nich darcek je to na styl sampon nahodne kupeny po ceste ...ale neviem mne to neda asi znova a zas porozmyslam co by ich potesilo (a ano vzdy potesi naozaj sa snazim tak aby vlastne finalny vyber bol na nich iba vzdy popremyslam nad oblastou co ich zaujima, chcu, co spomenuli niekde a potom kupim darcekovu kartu a kupia si co chcu odtial)
@anonym_autor nekupujem darčeky zo slušnosti. Kupujem len tým , ktorých chcem obdarovat

brat, švagrina + rodičia. Manžel a mala je samozrejmosť. Brat, švagrina, rodičia a muž cca 20€/os.
Ustupili sme od darčekov pre mužových surodencov, kupujeme len malemu (svagrinej syn)