icon

Koľko peňazí darovať na svadbu kolegyni?

27. aug 2024

Vlastnim kebab.moja zamestnankyna pracujuca u mna cca 2 roky sa vydava.mame bezny pracovny vztah.bude mat svadbu a pozvala ma vecer po 19tej na svadbu (asi len zo slusnosti)..pojdem tam len na hodinku vecer pozriet,aby sa "nepovedalo"..kolko by ste dali do obalky?

Strana
z2
gribka1
27. aug 2024

Ak sa na to pozrieš, že si zamestnávateľ, tak týmto jej dáš ako keby prémie. Ty nejdeš na svadbu ako hosť, kamarát, známy, aj keby ťa nepozvala, začnite si vážiť už konečne zamestnancov. aj takýmto gestom.

cacianka
27. aug 2024

Vhodnejšie mi príde ísť ku kostolu, šikovná kyticka a blahoprajna karta so 100€. Lebo obrad je aspoň nejaká úroveň, nie večer na skok - odovzdať obálku a preč. Na výplatu by som nedala, baby kolegyne zistia a budu nezhody.

larisa
Autor odpoveď zmazal
luciab28
27. aug 2024

Ja keď som sa vydávala pred 6rokmi tak mi môj zamestnávateľ vtedy dal do obalky 300e

zafir01
27. aug 2024

Tak teda v každej firme väčšej ,či menšej ,kde sme pracovali ja ,alebo manžel dávali "prémie " k životnému jubileu,alebo k svadbe ,k narodeniu dieťaťa , dokonca poskytovali ak príspevok na pohreb blízkeho ( rodič,partner,dieťa ) .
Ty si aj pozvaná ,hoci ako hovoríš O slušnosti a premýšľas koľko dat ,ako keby to je utrpenie pre teba..
Píšeš že máš 6 takýchto " brigádnicok " .pravdepodobne ti teda 100€ chýbať nebude .
Ak na svadbu ísť nechceš ,ospravedln sa , s tým ,že želáš novomanželom všetko dobré na ich spolocnej ceste ,a pri výplate máš pre ňu menší bonus .

zafir01
27. aug 2024

@larisa ja som dostala pred 15 rokmi 2tis sk k výplate a 4 kolegyne z môjho oddelenia prišli a poskladali sa na fritak ,kyticu ,fľašu . Bolo to milé

romi0310
27. aug 2024

A nebude to skor tak, ze dotycna je zamestnankyna tvojho muza a teba ide rozdrapit, ze chce dat vobec nejake peniaze? Lebo celkom nechápem, ze preco by mala potrebu ta volat na svoju vlastnu svadbu, ked nemate spolu ziadne blizsie vztahy? Ja si ani neviem predstavit, zeby som v rak vynimocny den chcela mat na svadbe sefa, s ktorym nemam ziaden kamaratsky vztah. Max, ak by z vlastnej iniciativy prisiel pozriet pred kostol

simca06022011
27. aug 2024

ked sa kolega/zamestnanec zenil, pozvani sme boli iba tak, ze "dobehnite na poharik ak budete chciet", my sme nesli... ale kedze mame sa radi :D a doniesol mi super kolace a flasu, ja som mu do prace doniesla v pondelok tasku s flasou, dezertom a uz neviem cim, do obalky sme mu davali 200EUR. K vyplate som nedavala nic, kto by z toho este aj odvody platil? :DD keby to bol menej oblubeny kolega tak 100vku by som dala, podla mna je to take = patri sa. este osm uvazovala, ze to dam ako prispevok zo socialneho fondu, ale nechcelo sa mi papierovat.
Ak ti to je vela, daj podla seba.. kludne daj 50EUR a vybavene... vsak nikto ta nenuti nic davat.

ninusa221
27. aug 2024

My sme boli na veľa svadbách tak že na obrade a potom večer bol pripravený stôl kde prišli ľudia večer. Je to úplne bežne a vždy sme dali tak ako sa patrilo aj sme sa pekne obliekli a žúrovali do rana. Z tvojho pohľadu mi to príde že najradšej by si tam nešla. A ak nechceš ísť na svadbu večer lebo deti. Tak choj na obrad zagratulovať dať do obálky peniaze a máš svätý pokoj.

kristinapetronela
27. aug 2024

Ako zamestnankyni by som dala tych 300 eur a darčekový kôš

larisa
Autor odpoveď zmazal
gribka1
27. aug 2024

@larisa Ty si zamestnávateľ? Lebo toto je také gesto k zamestnankyni. V práci jasné, každý to má nejako 😀

larisa
27. aug 2024

@gribka1 zamestnanec

gribka1
27. aug 2024

@larisa To bola rečnícka otázka. 😀 Tak som to myslela, že autor/autorka je zamestnávateľ a bolo by pekné, aby to brala ako bunus dať zamestnancovi, že si váži jej prácu.

ajko2011
27. aug 2024

Ja som dostala od šéfky na svadbu 100€ do obálky

sense
27. aug 2024

Myslím že 200 je až až. Kľudne by mohlo byt aj 100. A osobne by som k výplate nepridavala, náhodou sa pochváli kolegyniam s tie si to zle vysvetlia. Dobrý návrh je aj ísť len zablahoželať pri kostol či úrad dať kyticu a darčekový kôš.

marsmykkok
27. aug 2024

Išla by som na hodinu-dve večer ak ťa pozvala a za mňa ak ideš sama 100 eur bohate stačí. 50 je málo, 200 alebo 300 mi príde veľa.

autor
27. aug 2024

Dakujem kazdemu za nazor. Niekto vravi 300,niekto 50. Dam 200 a bude to ok. Ani zle ani wau.

autor
27. aug 2024

A zamestnanca si vazim. Davam mu pracu a vyplatu. Toto je len bonus. Nie som tiez milionar a 300e mi z neba tiez nepadne. Mne ked sa narodilo dieta, ona mi nic nedala. Tak asi si ma ani ona nevazi ako zamestnavatela, podla toho co podaktore pisali. Ukoncujem debatu. Pekny vecer

apolka77
27. aug 2024

Ty si dobrá , dávam mu prácu a výplatu. A čo mu chces dávať iba prácu bez výplaty? 😂🙈

lusa18
27. aug 2024

@autorka myslím že viaceré z nás by zaujímalo,že koľko ju tak platíš.... 🤔 Píšeš že je u teba 2 roky, robí na dohodu. Má aj inú prácu a u teba si len privyrába, či ako to je?Lebo robiť na dohodu 2 roky a nemať inú prácu zaváňa černotou, pár drobných oficiálne a zvyšok na drevo?

dada0902
27. aug 2024

Ja by som dala max 100 určite nie 300 ako tu niekto spomínal však ide len pozrieť nejde na celú svadbu nechapem takú prehnanú sumu ako niekoho napadne

marica61
27. aug 2024

@biba_18 ja idem neteri len na sobáš, na hostinu nás nepozvali, lebo to bude mala svadba len s najbližšími, ja jej dám 100 € do obálky.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
alzbeta311
28. aug 2024

200 je strašne veľa.
Keby idete jest a piť nepoviem pol slova , ale inak vôbec
100 jej daj

Strana
z2