icon

Koľko peňazí darovať na svadbu v roku 2023?

27. jún 2024

Ahojte, prosim vas, kolko € by ste momentalne dali do obalky na svadbu v tomto roku za par a dieta do 3r.? A kolko na redovy? Dakujem krasne.

Strana
z2
ninusa221
28. jún 2024

Keď ona dala tebe 50€ ja by som dala tiež plus potom na redovy tanec 50 € a kyticu.

Aspoň u nás je to tak že aj keď chodíme na oslavy keď niekto príde s fľašou na 50 za 10€ a to bol ocinov brat tak hádam on mu nedá potom 100€ do obálky. To iste aj jeho sestra ktorá ma peňazí a 50€ je pre nu ako 5 centov. A potom je tu maminina sestra čo nemá čo do úst máme uzasne vzťahy a tá dala aj mne aj ocovi po 200€ plus darkovy kôš. Takže to máš úplne jedno dala by som tak ako ona dala tebe.

blonde_bella
28. jún 2024

@mariska1989 lenže tu porciu vam kuchár musí dat celú, aj keď sa len pobrble....nemôže vám dat 2 taniere lebo že vy jete malo, keď ste 5.
Alebo ozdobiť 2 stoličky namiesto 5, lebo veď to sa stratí....

ghostsgirl
28. jún 2024

Ak si nemozete dovolit viac ako 150 e, tak je naozaj tato otazka uplne zbytocna. Uprimne za 150 e si vlastne nezaplatite ani naklady na seba. Aj ked jasne o to samozrejme nejde a sestra bude rada, ze vas tam ma. Len teda ked si neviete dovolit viac, potom nechapem na co ti treba kadernicku a licenie. Radsej by som ozelela to. Celkovo ked v diskusiach tu na mk citam, ze ake naklady su pre hosti svadba, je mi to smiesne. Kazda potrebuje minimalne kadernicku, vizazistku, nove nechty, nove saty a potom su lakome dat poriadny dar. Ved ked na to raz nemam, tak si spravim vlasy a licenie sama, v skrini ma hadam kazda aspon jedny slusne saty a nechty nalakujem.

autor
28. jún 2024

@ghostsgirl lebo som v 9mesiaci, mam jedni male zive dieta a raz za rok sa rada necham nalicit a spravit si vlasy ako sa mam trapit sama v kupelni v tejto horucave a vysledok mi vydrzi tak dve hodiny. A slovo lakomost prosim vynechaj. Dakujem. A dakujem vam vsetkym, ktore ste mile. Snad vieme ako sa zije na zapade a ako na vychode Slovenska. Nemyslim ze 150€ je lakome a nie je to malo za dvoch ludi a jedno male dieta, ktore ani nebude mat svoju porciu. Vdaka aspon mam prehlad kde sa kolko zvykne davat. Pekny nadchadzajuci vikend vsetkym.

ninusa221
28. jún 2024

Tieto náklady na svadbu že to sa ma vratit to si neber ani k srdcu. V živote sme nešli na svadbu tak aby som si vyrátala ze koľko budeme stať toľko musíme dať. Ani som to od nikoho nepočula že by takto rozmýšľal. Však myslím si že svadbu nerobia preto aby sa im vrátili náklady ale preto že tam chcú určitých ľudí. 500€ dať mi príde prehnane možno keď rodičia neplatia svadbu je to ok. Ale dať len tak random sesternici 500€, kamoske mi príde priam chore.

jaond19
28. jún 2024

Sestre sme dali 200€ + manzel fotograf fotil celu svadbu (+videoklip), takze to bude dar v hodnote niekolkych stoviek. Povodne sme peniaze nemali v plane dat, ale zabezpecili nam ubytovanie na cely vikend (byvame dalej), takze aspon trochu vratit naklady, ved sme to mali ako malu dovolenku....

top_manazerka
28. jún 2024

Segra sa vydávala minulý rok. Zaplatila som jej svadobnú cestu, cca 3500€. Ale sme len dve sestry a máme sa veľmi rady. Inak by to bolo max. 1000-1500€.

rorino
28. jún 2024

Neteri 300€,cepcenie nemala mať,nakoniec to nedopatrením bolo,tak som tam jednoducho nešla.

adaluc338
28. jún 2024

Toto iste riesime aj my. Manzelov brat s partnerkou boli dokonca aj ako nasi svedkovia a dali nam poukaz na jednu noc do Bosny a Hercegoviny za 70eur. 🤣Teraz budu mat svadbu oni, a je mi to trapne co im zobrat 🤣 podla mna 150 v tvojom pripade je okej pod 100 by som nesla.

alexandra383
28. jún 2024

Toto ze oni dali tolko, tak aj my dame tolko, nepochopim. Ja som dala bratovi 500e. On mne nedal nic, lebo ani nebol na mojej svadbe. Podla tohto pravidla by sme sa asi mali neznasat 🤣. Davame si stale dary, Vianoce, narodeniny, detom a mame sa velmi radi.

tahomi
28. jún 2024

Ja dam tolko kolko uznam za vhodne bez ohladu na to, kolko som dostala ja od nich, ked aj vobec nic.
Je to darcek a nie barter. A davam, lebo chcem - nie musim.
Uplne na vydesilo zistenie, ze niektori si to zapisuju do zosita a “vracaju”.

mariska1989
28. jún 2024

@blonde_bella takto to neberiem vôbec práveže . Je mi jasné že všetko musia pripraviť pre 5 členov . Už sme im aj povedali že stravu za najmenšiu až nenahlasuju . Zbytočne chystané. Mne osobne by to bolo jedno ale načo im budem navyšovať náklady

pat44
25. júl 2024

Prosím vás žienky a krstný rodičia s rodinou (2 deti) koľko dávajú peňazí?

gabriela2952
25. júl 2024

@pat44 moji dávali po 500e , moji rodicia sú krstnými rodičmi deti mojich krstných rodičov a ja som od nich dostala 200e a sestra 400e .. takže asi ako uznáte za vhodne :D

blonde_bella
8. aug 2024

@pat44 mne dali krstni rodičia 500e dvaja....a bolo to 7 rokov dozadu....teraz daj podľa možnosti....
Ja osobne by som dala krsniatkam viac ako napr neter, alebo kamarátke ..

Strana
z2