icon

Koľko peňazí dať do obálky na svadbu?

28. apr 2026

koľko zvyknete dávať kamarátom do obálky? keď idete na svadbu ako pár a povedzme že sú to kamaráti s ktorými ste sa kedysi vídali často ale teraz cca 1-2x za rok na rýchlu kávu

Strana
z3
anonym_12e7d2
29. apr 2026
@anonym_98acc4

A kolko by ste dali kamaratom, ktori boli na vasej svadbe a nedali vobec nic?😀😂🫣…

@anonym_98acc4 0

anonym_12e7d2
29. apr 2026
@sense

@marth16 by si sa čudovala, koľké si vedú aj zápisníky kto dal koľko, aby nezabudli dať rovnako

@sense A keď na obalku nenapišu priezvisko? Musi sa tam napisat od koho to je? Ja momentalne žijem bez príjmu, nemam pracu.. Tak si nemôžem dovolit dat 500€ do obalky.

simca06022011
29. apr 2026
@anonym_12e7d2

@sense A keď na obalku nenapišu priezvisko? Musi sa tam napisat od koho to je? Ja momentalne žijem bez príjmu, nemam pracu.. Tak si nemôžem dovolit dat 500€ do obalky.

@anonym_12e7d2 presne, teraz ked tak rozmyslam, tiez som nedalva meno na obalku :DDD myslim, ze ak skoncila medzi darmi supnuta.. ako sa gratulovalo a podavalo, jednemu to podavali a ten to daval do tasky.. nik nema tucha kto im dal penaize :D

anonym_12e7d2
29. apr 2026
@simca06022011

@anonym_12e7d2 presne, teraz ked tak rozmyslam, tiez som nedalva meno na obalku :DDD myslim, ze ak skoncila medzi darmi supnuta.. ako sa gratulovalo a podavalo, jednemu to podavali a ten to daval do tasky.. nik nema tucha kto im dal penaize :D

@simca06022011 Presne tak. Niekto da 20€ na osobu niekto 50 niekto 100. Poznam ludi čo su tak lakomy ze by nedali nic😂😂Iba kvety. Takže každy nech da podla seba. Niekto je lakomy niekto nie

sense
29. apr 2026
@anonym_12e7d2

@anonym_12e7d2 to ja neviem ja som takéto veci nikdy neriešila. Ale mám tetku ktorá si taký zápisník viedla. A na obálku asi nie, ale vnútri aspoň u nás bola aj karta s prianím a tam podpis bol. Ako sorry keby ma niekto pozve na svadbu a vie v akej som situácii a očakáva neviem aký dar, tak by som ani nešla.
Keď sa ženil môj brat tak sme sa s mamou bavili o dare, že by chcela dať bratovi určitú sumu, že či by mi to nevadilo, keďže mne dala pred x rokmi menej. Vravím nie a prečo by malo, lebo že nám nedala rovnako, ale vtedy bola v inej situácii ako je teraz. Vravím absolútne nie, pretože my sme dary nechceli , máme všetko a sme na to finančne omnoho lepšie. Dokonca som neriešila ani to koľko mi dal brat. Bola som rada, že na svadbu prišiel. Napriek tomu on dostal, myslím si veľmi pekný dar a s radosťou som im ho dala. Preto ja nechápem a nikdy nepochopím koľko ty mne,toľko ja tebe. A keď dám ja tebe musíš ty mne, aspoň toľko aby náklady pokrylo. Ale to som ja.

anonym_cd757f
29. apr 2026
@anonym_12e7d2

@anonym_12e7d2 Aspon u nas to je tak, ze do obalky sa dava aj blahozelanie s nejakym textom, kde sa aj podpisu k tej gratulacii, takze sa vie od koho ta obalka je 😉

anonym_e7f7b1
29. apr 2026
@anonym_5fd0a9

@anonym_e7f7b1 moja svokra na našej svadbe otvárala vsetky obálky zaradom a zapisovala si do zošita kto koľko dal. Toto som zažila prvý krát v živote vtedy. Vraj u nich v rodine je to takto a potom sa to na ich svadbe podla toho vracia. Tak nech sa pááči. Ake nervy som ja vtedy mala, že čo je to za drzosť otvárať naše dary a zapisovať si to. Kto to nezažil, nepochopí... Preto na všetky svadby z ich strany sa budem riadiť týmto, nech si hovorí kto chce, čo chce. Na svadby z mojej strany budem davať podľa vlastného uváženia a vzťahov. Najbližšie ideme bratrancovi 2 + dve maličké deti a plánujem dať 200eur

@anonym_5fd0a9 Jemine, si neviem toto predstavit zeby sa svokra este aj do obalok starala a zapisovala sumy, des

anonym_a2f0e6
29. apr 2026

Toto čo je za debilný zvyk dávať finančné dary "vo výške nákladov" na svadbe.
Nepozyvam ľudí preboha aby si si to tam zaplatili, ale že ich tam chcem mať? Ja netuším kto nám koľko dal 🙈

anonym_156734
29. apr 2026

@anonym_autor inak ja mám pocit, že si tu niekto pomýlil príspevok teda väčšina…
Autorka sa pýta koľko cca je ok dať do obálky a ako sa k tej sume dostať aby nebola nízka ani vysoká ….

anonym_759c04
30. apr 2026

A koľko by ste dali sesternici s ktorou sa vôbec nestretávate? Dvaja +2 deti?

anonym_c8eeeb
30. apr 2026
@anonym_759c04

@anonym_759c04 naco na taku svadbu vobec ist? Uz len obliect 4 ludi- zbytocne naklady.

sense
30. apr 2026
@anonym_759c04

@anonym_759c04 ja osobne by som nedala nic, lebo by som pozvanie odmietla.nevidim dôvod ísť na svadbu niekoho s kým sa nestretávam a pozvaná som zrejme len zo slušnosti alebo lebo to rodina chce.

muchotrafka298
30. apr 2026
@anonym_759c04

@anonym_759c04 nic by som im nedavala, pretoze by som odmietla pozvanie, nevidim dovod chodit na svadbu v podstate cudzim ludom a este na to minat aj peniaze. V dnesnej dobe to nie je sranda ist nas svadbu, obliect sa a celu rodinu k tomu, makeup, vlasy ak treba, ist tam a este dar dat. Na co tam vobec ist? Zo slusnosti? Radsej odmietnem.

anonym_1f5d5a
30. apr 2026
@anonym_a2f0e6

Toto čo je za debilný zvyk dávať finančné dary "vo výške nákladov" na svadbe.
Nepozyvam ľudí preboha aby si si to tam zaplatili, ale že ich tam chcem mať? Ja netuším kto nám koľko dal 🙈

@anonym_a2f0e6 podľa mna tam ide skor o to, že ak niekomu dávaš dar, tak mu logicky nedáš 20 eur, keď on do teba a tvojho žrania investoval 50… lebo podla tejto logiky si mu nedala dar. Toť vše

laila22
30. apr 2026

@anonym_autor a ty chces dať koľko?

laila22
30. apr 2026
@anonym_759c04

@anonym_759c04 Nešla by som.

sparekparek
30. apr 2026

@anonym_autor 5 eur

anonym_85be0f
30. apr 2026

@anonym_autor 10€, peniaze si vazim🙂

Strana
z3