icon

Koľko peňazí miniete na darčeky pre deti?

29. nov 2023

Viem že každý to ma inak- podľa svojich možnosti, muz samozrejme trvrdi že preháňam. Zatiaľ nás darčeky stali okolo 300€ s tým ze niektoré sme použili kvôli nečakanej udalosti… chcela by som ešte nejaké maličkosti avšak muz si mysli že som jediná s týmto mindsetom … ako to mate doma vy??

Strana
z2
ariannazara
29. nov 2023

50 eur albi kniha z dračika 😂 to je všetko

ivangeline
29. nov 2023

Menej. ;D

saxana000
29. nov 2023

100ku.maximalne aj s oblecenim.. 3.rocne dieta.nevie kolko.darcek stoji potesi.sa.barbine za.20ku aj elektrickemu auticku za.500..
Trosku spomal vianoce.nie su o.darcekoch

natall113
29. nov 2023

Nemám cenový limit čo sa mi páči kúpim

fantaghiro21
29. nov 2023

300 eur na jedno dieta?
Ak na jedno,a nie je to celkovo pre velku rodinu je to vela...
Ale zacnu ti tu pisat zeny,ktore kupuju po jednej hracke,no na fotkach ,ktore zvyknu niktori rodicia posielat na siete,zazrakom praskaju stromceky tak,ze ich nevidno kvoli darcekom....
Ak by sa dodrzalo naozaj to ,co niektori pisu,je pod stromcekom omnoho menej darcekov....
Treba smst aj v tonto sedliacky rozum,porozmyslat si ,aky velku rodinu clovek ma a ci ten darcrk oaj stoji za to kupit ho (ak sa s bratrancom z druheho kolena nevidim co je rok dlhy...)

lucia147852
29. nov 2023

Toľko neminiem ani pre všetkých dokopy. Vianoce u nás nie sú o darčekoch.
Muž má pravdu. Toto je mega prehnane

zuzanka.zuzu
29. nov 2023

už daaavno som presiahla 300e. a to ešte kupujeme bike za 150. čiže cez 500 sa dostaneme. ale mne je to jedno, 3r aj tak aspoň u nás sa najviac teší na ozdobovanie stromčeka 😎 Vianoce sú o inom než o darčekoch

lauriik
29. nov 2023

Nemam to na sumu. Proste mame jeden hlavny darcek + par malickosti. Tento rok hlavny darcek - starsia dcera zinienka, mladsia lyze.

maminkadeticiek
29. nov 2023

Absolutne to prehanas.

k47
29. nov 2023

Ak proste vsetko, co potrebuje, nakupis pred Vianocami, a potom pol roka nic, tak je to sice neprakticke, ale financne vpohode. Ak kupujes zbytocnosti len kvoli Vianociam, tak je to privela.

simsalabim
29. nov 2023

No tak za cca 550€ sme si minuly rok dali rodinny dar vsetci piati - letecky vylet do Neapola a Pompeji na 4 dni (ubytko+letenka). 300€ na vianocne dary jednemu 3 rocnemu dietatu je trochu moc.

banalu
29. nov 2023

300€+ pre 3 rocneho mi pride total prehnane aj keby "sme na to mali".
Problem skor vidim v tom, ze ste sa s muzom dopredu nedohodli kolko sa minie € a co sa bude kupovat. Muz sa hneva opravnene.

euka210
29. nov 2023

Cca 100e na 3 deti 😁

zuzkaa1991
29. nov 2023

My nase dieta neucime na hračky teraz ma 5.5.r resp minulý rok si sama vybrala co by chcela ...takze cca okolo 30 40eur za hračku hracky rozdielim po rodine(my ako rodicia krstna teta babka) takze cca 4hracky dokopy dostsne jasne ze aj knizky ....

zafir01
29. nov 2023

Kupujem len dva kusy darčekov . Z toho jedna edukacna ,druhá taka ,po ktorom tej dieťa pozerá .
Deti mám tri .neucime ich na darčeky a už vôbec nie na množstva darcekov

basulaak
29. nov 2023

2.5r asi do 150€, ale nieco z toho odnesiem napr starym rodicom aby si nasiel u nich. Lebo oni by kupili somariny a pytat od nich peniaze na darceky mi je blbe. Ked tak mu daju do obalky potom a mozme mu to zainvestovat.

klementinka58
29. nov 2023

Niekedy sme minali vela, naozaj. Od minuleho roku sme zaviedli tradiciu 50e/osoba a parada😃kazdy spokojny. Ved sa kupuje priebezne co clovek aj deti potrebuju

jana121212
29. nov 2023

myslím si, že 3-ročnému je jedno, koľko stáli darčeky, záleží skôr, čo ste mu kúpili. Ak by ste mu za tých 300e kúpili bicykel, tak sa nepoteší až tak ako keby si mu kúpila dve autíčka za 20e. Môj mal v tomto veku rád drevenú vláčikovú dráhu a autíčka. Nemám nafukovací byt, takže hračky za 300e by som mu nekúpila, lebo ich nemám kam dávať (a príde mi to zbytočné). Môj je už starší, ale ak by mal 3 roky, tak by dostal vláčikovú dráhu, garáž, autíčko a nejaké knihy. Príde mi to úplne dostatočné, ide o potešenie dieťaťa, nie o to aby si minula čo najviac peňazí. Takže ak máš 2-3 darčeky, ktoré sa mu budú páčiť, tak to stačí. Ja som skôr bojovala (a stále bojujem) s tým, že aj rodina mu chce niečo kúpiť a oslavujeme Vianoce aj u babiek a prababiek a vždy aj tam dostane kopu darčekov, aj keď sa snažím každému povedať, že naozaj to nemajú preháňať. Príde mi to škoda peňazí, nemám to kde skladovať, on sa s tým nestíha hrávať...

joannita
29. nov 2023

Pre jedno dieta 300e darceky? Pod stromcek, ci ako to myslis?
3 rocnym detom som kupila maximalne po 2 hracky kazdemu, dokopy kazdemu tak cca za 40eur. A to nie ze by sme si nemohli dovolit viac, ale nevidim zmysel drahych darov a toboz pre deti? To sa otoci proti tebe, lebo toto bude ocakavat stale a ak dostane niekedy nieco skromnejsie, bude sklamany. Pride mi to zbytocne rozmaznavanie ktore urcite nieje v jeho prospech.
V 3 rokoch hlavne neriesi hodnotu, ani mnozstvo, s kazdou hrackou sa bude hrat par dni a skonci nepovsimnuta.

asemrakova
29. nov 2023

Nas ma rad vlacikovu drahu tak sme mu k nej kupili lokomotivu a tunel. A magneticku stavebnicu ta bola drahsia cca100eur, ale verim, ze posluzi viac rokov, aj ja sa na nu tesim 😀 ostatnym v rodine sme kupili po 1ks darceku max 30€ osoba

nyphadora
29. nov 2023

Minuly rok mala dcera 3 roky a ano darceky pod stromom boli za cca 300, dostala dreveny domcek pre babiky a nejake drobnosti k tomu, knihy, mysky, hru.. toho roku dostane menej 😂

slavomira236
29. nov 2023

Moj dostali uly rok prvy krat drahsi darcek nintendo aj hru knemu ale to mal 9...inak max 50 eura. Aj ro je vela..

rybka1987
29. nov 2023

Nechcem mudrovat, ale podla mna taketo mnozstvo alebo drahe darceky dietatu skor uskodia. Potom si tak nevazi veci, nevie s cim skor sa hrat a pod. Zvykne si na vela drahych darcekov. My na to mame, ale urcite viac ako 50 e neminiem. A uz vobec nie pre 3r dieta.

alexandra383
29. nov 2023

Len moji rodicia mojej 3rocnej kupili bicykel za 200, moj ujo jej kupil darceky za min. 100e, rovnako aj svokra a moja babka, svagor za 50e. Takze ta bude mat od celej rodiny cca za 700-800e darceky 🤷‍♀️ A nie je to o mnozstve, skor tie ceny su prehnane, jeden kreativny set pre dieta a cena 70-80e 🙄.

autor
29. nov 2023

Je pravda že s muzom sme to nevykomunikovali keďže on nemá chuť vyberať, rezervoval však novoročnu lyžovačku za nemalé peniaze bez toho aby to prebral so mnou a teraz sa hnevá samozrejme za ďalšie výdavky. Keďže malej som musela nakupit ďalšiu výbavu helmu sánky atd.

janickacrazy
29. nov 2023

No ak si kúpila ako darčeky užitočné veci typu sánky, helma, zimná výbava atd. tak to je v pohode, ak nato máte peniaze. Inak ja kupujem pre deti tak maximálne do 100eur, lebo už majú toho aj tak neskutočne veľa a dostanú ešte aj u babky dalšie veci.

tana85
29. nov 2023

do 100€ na dieta lebo rovnaky rozpocet ma cca aj babka a stara mama, takze dary za 300€ su az az. zial, moja snaha zaviest pravidlo 3 darcekov bolo uspesne 3 roky odignorovane, vzdala som to u nich, ale ja sa snazim. dostavaju aj pocas roka len tak, prave vianoce mi pridu ako moznost vnimat to inak ako cez veci

smajliica
29. nov 2023

10€ za jazdu na konikoch ✌🏻 dostane 2 hracky a 1 knizku od mojich rodicov a brata, takze 4 darceky co je podla mna tak akurat na 1 dieta.

majlo1234
29. nov 2023

Ja darceky nesyslim pod stromcek, tam si najde max tri, aby sa s nimi aj zahral, v hodnote cca 100 eur. Ale za posledne mesiace som mu kupila knizky a hracky za podobnu sumu, takze sa neviem vyjadrit. Selskym rozumom by som povedala, ze su to nehorazne sumy a deckm je to jedno

beata_k
29. nov 2023

Otazka je, ci sa tej helme uprimne potesi alebo je to len nutna vybava na dovolenku...

Strana
z2