Koľko mesačne miniete na deti?

4. aug 2023

Ahojte, koľko mesačne miniete na deti ? Nie na stravu ale čisto oblečenie topánky drogéria možno nejaká hračka my máme tri deti a cez 250-300 miniem mužovi sa to zdá vela

ariannazara
4. aug 2023

Nekupujem mesačne kupujem sezónne, ale veľa veci mam z druhej ruky, rada chodím do sekaca tam mu vždy kúpim krásne veci za páru eur.
Alebo kupujem na bazari.
A drogeriu nič špeciálne nekupujem mam chlapca čiže 1 sprchac, zubná pasta vydrží dlhšie.
Podľa mňa je to tiež dosť;)

cecilia29
4. aug 2023

Sú mesiace kedy nekúpim nič z hraciek a oblečenia. Ak ide jeseň a idem kupovať topánky tak možno 100E. Mam tri deti. Paušálne max 50E - vdaka bazarom , sekacom a darovaniu. Skôr mineme na vylety, zmrzky, Kupka a pod. Mam 3 deti. Peniaze do oblecenia a hraciek sú podľa mna stratené.

ropucha6
4. aug 2023

Aky vek?

barbie1981
4. aug 2023

Ono záleží či máš oblečenie od niekoho možnosť podediť alebo nie, ak nie ono sa to nezdá, ale deti toho potrebujú dosť, už len topánky aké sú drahé a ak máš chlapcov aj dievčatá tak si to ani posunúť nemôžu. Ja mám oblečenie po sestrách čo majú aj chlapcov aj dievčatá, ale samozrejme ešte dokupujem nejaké nové veci do školy, topánky všetky..... Čiže ak všetko kupuješ nanovo tak je to tak akurát myslím, možno kúpiť niečo dopredu v akcii( ja v letných výpredajoch kupujem na ďalšie leto, v zime letné a v lete zimné topánky....) tam sa dá niečo ušetriť a skresať to aspoň na 150 eur

elenka.k
4. aug 2023

Tak ako píše vyššie aj my kupujeme sezónne - tie základné šatstvo, topánky, samozrejme ak sa niečo zapáči tak to deťom bez okolkov kúpime a tak minieme cez víkend viac ako za mesiac 😖. Ak je treba obuv cca.: 380 - minieme iba na obuv / botasky po 2 ks /. Máme 2 deti, ale to sú v pubertálnom veku, čiže viac menej kupujeme značkové.

@ariannazara ináč aj dcéra chodí rada do sekáča, mne sa to síce nepáči, ale vraví, že tam sú niektoré bomba vecí.

eskop
4. aug 2023

Mesačne na oblečenie a hračky minimum. Kupujem jednu hračku za mesiac a sem tam aj knihu,lebo miluje knihy. Oblečenie väčšinou cez eshop raz za dva tri mesiac tak 50e.teraz budem až na jeseň jej nové veci a to bude viac lebo bude potrebovať aj gumáky alebo nejaké kožené topánky,kabát. Chodíme často na nejaký výlet alebo do hernicky. Takže cca 50e mesačne pre malú keď oblečenie tak 100.

mandymoore123
4. aug 2023

Naša má dva roky , z kozmetiky používa len bupi(5€) na umývanie tela , ale má ešte plienky takze míňame ak na vlhčené obrúsky. Oblečenie podľa potreby alebo toho čo mi padne do oka no maximálne 20-30 € mesačne momentálne, kupujem veľa veci na bazari. Hračky sa snažíme tiež nekupovať často aby ich nebolo veľa doma keďže priestor sa nedá nafúknuť 😱🙈

sense
4. aug 2023

Mam 1 dieťa, a sú mesiace keď prakticky nič a mesiace keď miniem 300

guudy
4. aug 2023

@autorka zalezi od poctu a veku deti, nie? Na 1 dieta v skolkarskom veku budu diametralne odlisne vydavky ako na 2 deti na SS/VS

tosomja
4. aug 2023

Samozrejme, že je to veľa 300e. Ja v priemere, keby som to mala prepočítať na mesiace, tak na tri deti možno 50e. Nekupujeme každý deň, ani každý mesiac. Najstarsia už rastie pomaly, čiže jej už netreba každý mesiac kupovať.
Teraz ide syn do škôlky, kúpila som mu tepláky, ponožky, tričká, mikiny atď dokopy 50e.
Ale zase ja nekupujeme ani lindex, ani nič drahé. Nám stačí pepco, výpredaje v tescu, či bazár 🙂 a tak isto aj topánky. a hračky príležitostne, na sviatky, nie len preto, že sa hodí na zem že chce, alebo preto, že potrebujem aby bol dobrý 😃 aj tak toho máme kopec.
No zase ideme sem tam do detského kútika sa hrať, či výlet a tam už je to drahšie.
Keby som mala aj s výletmi (kvôli deťom) počítať, tak v priemere za mesiac 100-150€

seahorse27
4. aug 2023

Mam 2 deti, jedna je uz teenagerka a chlapec 8 rokov. Oblecko a obuv nakupujem sezonne, cize 4x do roka a to miniem cca 500€ na obidvoch za sezonu. Dcera aj brigaduje, cize si niektore veci financuje aj sama. Drogeria pre obidvoch netusim, kolko stoji, vacsinou pouzivaju kozmetiku tu istu, co my s muzom. Mame vsetci citlivu pokozku a pouzivame vacsinou lekarensku kozmetiku - ta je unisex a aj pre deti. Dcera uz je narocnejsia, tak mozno minie za kozmetiku 20€ navyse mesacne. Hracky uz velmi nekupujeme, obcas lego. Skor idu peniaze do elektroniky, PC hier, sportovych potrieb a pod. - to kupujeme obcas, par krat do roka. Viac minieme ale na vylety, pobyty, dovolenky, atrakcie, kupaliska, v zime lyzovacka…to ani nejdem vycislovat, lebo sa to neda a zucastnujeme sa toho aj my. Cize mesacne na handry, topanky a drogeriu pre deti minieme tak dokopy mozno do 200€ na oboch, ked to spriemerujem. Takze tak podobne ako u vas. Zvysok su vydavky na zazitky a tie su o dost vyssie. Skolske potreby som vobec neratala napr.

bubinko1506
4. aug 2023

Mame 2 deti, idu akurat do prvej triedy. Oblecenie, taky zaklad na sezonu, kupujem naraz, takze tsm niekedy padne 500e, ani neviem ako. Ostatne oblecenie kupujem len, ked sa mi to zapaci, takze mozno 50e. Knihy alebo hracky tiez tak max. 50e, ak v danom mesiaci kupujem.
Teraz v auguste to bude extrem - kupujeme komplet vybavu do skoly pre oboch, oblecenie a obuv na jesen, takze ta suma bude vyssia, ale do 1000e by som sa rada zmestila. Vylety neratam, na tie chodime ako rodina😉.

kristinapetronela
4. aug 2023

Na oblecenie ,hračky ,športové potreby,výlety ,krúžky miniem tých 600eur mesačne ,niekedy aj viac .

doriiis
4. aug 2023

Neviem....nikdy som to nesledovala

deti95060810
4. aug 2023

300 e/mesiac isto nie...
to na všetky tri deti?
tiež mám tri dievčatá, ale keďže sú tesne za sebou, tak sa kúpi jednej a ostatné nosia po čase po nej...
lenže slečny rastú a najnovšie sa kupujú nové veci už aj strednej, lebo jednak je iná postava ako staršia a chce nové a nie podedené - má 15 r.

stanulienkat
4. aug 2023

Je to vela.

mamina7070
4. aug 2023

zavisi od veku cim starsie dieta tym vyssie naklady

u nas nakaldy na dceru priemerne 650€ mesacne

x_mery_x
4. aug 2023

Nic :D raz za pol roka kupim co chyba ohladne oblecenia a hracky iba na meniny drobnost, vianoce a narodky

beata_k
4. aug 2023

Mesacne? To co im tolko kupujes kazdy mesiac?

angela85
4. aug 2023

To čo treba to kúpim,čo netreba to nekúpim,už som prestala obiehať aj výpredaje,lebo veľa dedime a často sa stalo že som aj kúpila vo výpredajoch a nevynosili. Teraz kupuje až keď skutočne treba. Ale jasné že primerane k našim zárobkom. Teraz som synovi kúpila obuv 2 kusy za 70€ a ešte potrebuje tenisky do školy, teplákovu súpravu,nový batoh a školské potreby,dcéra iba tenisky alebo poltopánky. Takže tento mesiac keď to poscitujem tak to bude aj 300€. V septembri už len drobnosti ale zas poplatky do školy to bude zas cca 300€. Potom možno aj mesiac-dva nič.

louise
4. aug 2023

Máme dve deti, ale nekupujeme mesačne hračky a oblečenie. Viac minieme na zážitky - výlety, kino, výstavy, aquapark... Oblečenie sezónne a medzitým len výnimočne ak treba. Hračky už staršej nie a prvák má toho dosť, takže stačí na sviatky.

tosomja
4. aug 2023

@mamina7070 a mi ešte napíš, že stravu máte tiež minimálne 600e a sebe tiež dopraješ 400e a manželovi tiež...nájom a energie, auto. 🙈

mamina7070
4. aug 2023

@tosomja a co ti to pomoze ak ti napisem nase vydavky ? budes lepsie spat ? ja mam dceru na VS v Cechach (na medicine) a ak by sme si to nemohli dovolit tak by sme jej neplatili naklady. Pre nas je investicia do vzdelania dolezita.

tosomja
4. aug 2023

@mamina7070 ja som to pochopila tak, že na deti oblečenie, hračky. Nie školu a školské potreby, kurzy a neviem čo.

lenkapap
4. aug 2023

Zalezi od veku deti a toho, co im chces 'dopriat'...ja mam dceru 2r a miniem kludne 200e niekedy aj 300e mesacne, nocne plienky, oblecenie, topanky len ortopedicke, chodime na plavanie, cvicenie s detickami, vylety atd. plus ma ekzem takze draha kozmetika. Teraz som jej vybavila zahradu smykackou, bazenikom, hojdacka, pieskovisko...atd. kazdy mesiac sa nieco najde. Tiez zo sekaca kupujem len vrchne oblecenie (bundy) nic co ide priamo na telo, a niektore zahradne hracky som brala z bazara.
Ak ale minies 300eur na 3 deti len na hracky a oblecenie, to je dost. Ak v tom mate aktivity, kruzky a vylety, podla mna uplne v pohode.

lauriik
4. aug 2023

A co im takeho kupujes? Vies co my sme teraz kupovali dcere kabelu do skoly, stala 120€. Ale inak hracky nekupujem, to len na narodeniny a vianoce dostavaju od nas. Na zimu sa kupuju oteplovacky, bundy, topanky. To je vzdy palka. Dcera ide na sustredenie za tyzden - 200€. Mladsia chodi na plavanie - na 3 mesiace to stoji 140€x. Takze taketo veci sa nam strasne predrazia. Ale oblecenie, hracky, tvorenie, knizky, sportove nacinie atd kupujem z druhej ruky.

annm81
4. aug 2023

Je to na jedno dieťa, alebo na štyri? Novorodenec, či stredoškolák. Ja mám dve deti - 6 a 2. Žijeme v zahraničí a aj na miestne pomery máme nadpriemerný príjem. Výdavky na jedno dieťa mám omnoho vyššie ako 250-300 (len škôlka je 500 mesačne, každý krúžok ďalších sto, k tomu kvalitné potraviny, výlety...), ale keď hovoríme o 250-300 za hračky a oblečenie mesačne, tak to nám ani náhodou nehrozí. Vlastne si ani neviem predstaviť, čo by som musela kúpiť, aby som sa na položke hračky+obuv+oblečenie dostala na 3000 eur ročne za dve deti.

Tento rok sme najdrahšie položky kupovali bicykel za 100 (z druhej ruky skoro ako nový, pôvodná cena 300) a aktovku do školy za 200. Ale keď to rozpočítam na mesiace, tak to je výdavok pár desiatok eur, nie stovky.

martinka13
4. aug 2023

Kúpim to, čo potrebujú. Niekedy 50 eur, niekedy 1500 mesačne

zefyra
4. aug 2023

Ja na 12 ročnú dcéru miniem mesačne priemerne 150 až 200 euro mesačne.

jaond19
4. aug 2023

Mam 3 deti a vacsie vekove rozdiely a nic po sebe nededia, takze kazdy mesiac tych cca 150-200€ na nich ide, vacsinou vyuzivam bazare (veci nenosene bez visaciek prip. skoro nenosene). Hracky sa u nas kupuju len vianoce+narodeniny.