Koľko peňazí miniete na darčeky pre deti?
Viem že každý to ma inak- podľa svojich možnosti, muz samozrejme trvrdi že preháňam. Zatiaľ nás darčeky stali okolo 300€ s tým ze niektoré sme použili kvôli nečakanej udalosti… chcela by som ešte nejaké maličkosti avšak muz si mysli že som jediná s týmto mindsetom … ako to mate doma vy??
Ja som dvojročnej dala tento rok na vianočné darčeky 200€ (kúpila som 2 kvalitnejšie veci).
Ja zatiaľ 30€ pre 4-ročného a oveľa viac neplánujem 😉 ( a jeho darček ho veľmi poteší, už sa teším)
Baby závidím
Naše sú už staršie syn 12 dcéra 10 jeden dostal notebook 1000 eura dcéra klavír 200 a to nerátam ešte rodinu.ale neľutujem to majú to na viac rokov a pomôže im to do budúcna rozvíjať talent. Partner hovorí aspoň vie ze načo pracuje sú to len peniaze zdravie si za to nekúpiš
Zavisi od okolnosti. Ak dostane bicykel, to je riadna palka. Ak hracku a knizky, to nie je vela. My minieme vela na Vianoce, ale to ratam aj spolocenske hry (to je pre vsetkych), nejaky vstup na akciu/festival na leto, nejake sportove potreby, alebo co treba, tak kupim kvalitnejsie, ked uz si tie Vianoce 😀 niekto rata aj napriklad topanky, kupia sa Vianoce, ale tak trebalo by ich kupit tak ci tak 🙂
Nas ma len 2 a nieco, este si neuvedomuje, ze na vianoce sa dostavaju darceky, takze vlastne ziadne ocakavania nema a ja mam zatial vymysleny len jeden darcek, ktory stoji cca 15 euro, ale som si takmer ista, ze ho velmi potesi. Ziadny iny darcek, ktory by ho mohol naozaj na dlhsie zaujat, mi este nenapadol, ale ak by sme na nieco s muzom prisli, tak asi maximalne dalsich 100euro.
Toto je relatívne. Tento rok budeme mať bohatého Ježiška. Ale darčeky som si rozdelila a zháňala ich od septembra. Mám doma 5 detí. Niektoré darčeky sú nové, niektoré sú bazárové. Rovnako aj knihy, niektoré nové, niektoré z antikvariátu (nové sa ani nedajú zohnať). Najdrahší darček bude notebook. Starý doslúžil, deti ho potrebujú do školy a ja si tiež doma potrebujem robiť veci do práce. Všetko sú to ale praktické veci, ktoré sme potrebovali a ich kúpu sme odkladali. Mne ide skôr o to, aby každý dostal to, čo si veľmi prial. Ak by som to prepočítavala na peniaze, tak je celkom možné, že jedno dieťa dostane darček za 200 eur, iné za 50 Eur. Ale tešiť sa z neho budú obaja rovnako.
Chlapec 4r, connetix a nejaká maličkosť vesmirna, knihy. Možno ešte boby uvažujeme. Saty tento rok nebudú od nás, ma veľa aj tak. Starki tak do 60e a druhí starí rodicia sú vianočné neudržateľní, tam toho bude veľmi veľa, preto my nejako nepreháňame.
Inak ak pôjdete lyžovať, tak áno to sú pálky. My sme toho roku výbavu požičali. Nie že by sme na to nemali, no čo potom s tým a furt sme chorí, ktovie koľkokrat reálne pôjdeme. A na rok treba nove. Tak možno budúci rok považuj.
Dôležitejšie ako cena je pre mňa množstvo darčekov. Minulý rok dostal bicykel za 400€ a u rodiny kopec blbostí. Tento rok dostane lego za 50€ a samozrejme zas kopu blbostí u rodiny. U nás je proste menej viac. Mal niekedy aj viac darčekov, ale veľmi sa im netešil, vždy vybral len 1 a ostatné si ledva pozrel. U rodiny to isté, mnoho darčekov a zaujme jeden. Plus od nás vždy nejaká knižka.
Ako to máme my? Decká písali list Ježiškovi. Majú tam spolu 8 vecí. Oblečenie, drahšie lego, stavebnicu a nejake drobnosti. Takže pre 2 miniem asi 300€. Dostanu toho viac, ako si napísali. Ale zvyšok sú len praktické veci, ktoré im musím kúpiť aj tak, len ich šupnem pod stromček. Kamošky dávajú deťom bicykle, kolobežky, lyže, notebooky (potrebujú do školy), tak je jasné, že to bude viac ako 300€. Kúpili by to, či sú, či nie sú Vianoce. Neviem či to je aj tento rok, rady pred nebankovkami, reklamy plné úverov. Ľudia sa zadĺžujú kvôli sviatkom, chýba finančná gramotnosť…A k Tvojmu rozpočtu, ak si minula 300€, nenabúra Vám to rozpočet a sú to i potrebné veci, tak je to za mňa ok.
@zuzudrnda raz som čítala v článku jedu múdrosť ,s ktorou sa maximálne s mužom stotožňujeme .
Skúsim svojimi slovami :
Deti by nemali dostať všetko ,čo si prajú . Ani na Vianoce . Keď po niečom túžia ,hoci aj rok, a dostanú to , zvyknú si. Prestanú snívať ,prestanú byť motivované , prestanú rozvíjať svoju fantáziu ,improvizovať .
Stredný syn túžil po benzínovej štvorkolke 2 roky .áno je to o drzku to počúvať ,a aj by sme si ju dovolili skôr kúpiť ,ale prečo ? Len preto ,že syn chcel ? Kúpili sme ju ,keď to vôbec nečakal .po dvoch rokoch , plakal od radosti 😍 . ( Má 6 )
Starší syn chcel veľmi virtuálnu realitu ( tie drahšie verzie ) . Najskôr sme povedali ,že uvidíme . Hoci sme vedeli ,že x stoviek € vieme rozumnejšie využiť .dodnes ju nedostal ,a už je aj rad ,lebo teraz tvrdí ,že je to hlúposť . Ale kým to nevedel ,skúšal .vyrábal si vlastne 3D okuliare ,študoval si o Tom recenzie ,sníval ,improvizoval .
Teraz na Vianoce dostane knihu o konštrukcií áut ( chce byť autotronik ) a jednu Pc hry ,ktorá je edukacna , kde musí premýšľať a opravovať auta ,taký simulátor . Dokopy 25€ ..ešte chcem nech si niečo povie , čo ho poteší , ale on ,že nechce už nič . Tak sme sa rozhodli s mužom mu kúpiť vstupy na motokáry .
Stredný 6 ročný chce len jeden darček . .teda keď kreslili v škôlke Ježiškovi ,tak nakreslil len jeden ,že mu stačí ten .a najmladšia bude mať len 2 . Acta dostane Albi knihu s perom a takého koníka s hrivou ( od krstnej a od nás rodičov ) . Myslím ,že to bohato stačí 🤔😂
40€ kuchynka, 18€ auto na diaľkové, knižka s nálepkami asi 8€ a dovi dopo 😀
@zuzudrnda tak tak . U nás stále funguje spoločne zdobenie stromčeka ,na ktorý ideme väčšinou spolu do hory ,alebo do škôlky ,kde pestujú rôzne druhy . Potom všetky tie aktivity spojené s adventný obdobím . A na štedrý deň si stále robíme plávajúce sviečky - loďky so skrupiniek a vosku , a prskavky na dvore po večery . Celé to má vždy takú atmosféru ,že tie darčeky ,sú len veľmi malý bonus .a verím ,že ak by mali deti hoci len jeden darček ,tak by mali krásne spomienky z vianočných sviatkov .
To čo dávate za sumy? Vaše deti celý rok nič nedostanú, alebo doma nič nemajú? Ja som im tento rok kúpila viac, čo znamená, že za cca 150€ dvom deťom, ale vidím, že to je doslova nič oproti niektorým 😂
Pre 3 rocne som extra neriesila. Nieco praktické s cim sa zahral. Kuchynku, kolobezku a tak. Tento rok maju 9 sme investovali viac 🙈 pocitac dostane jeden a druhy telefon. Ale vacsinou dostanu aj tak nieco co by sme aj tak kupovali, korčule, lyžiarska výbava. Plus nieco z ich zoznamu želaní. Ale nedostanú vsetko co chcu.
Myslím ze každý minie toľko koľko mu jeho finančná situácia dovolí. Nemyslím ze je všetko o darčekoch. Netreba dávať drahé a veľa darčekov lebo ak sa raz stane ze nebudete mať na to peniaze tak dieťa bude veľmi sklamane té predtým dostalo veľa darčekov a potom už len jeden malý
noo my sme tento rok minuli dosť lebo sme malej kúpili nový bicykel z cyklospecialit...a k tomu ešte nejaké drobnosti
No my to iste ale viem že to preháňame a každý rok si poviem že minieme menej a vždy je to plus minus to iste. Teraz mame nakúpené pre malú za cca 300€ a ešte u každej babky dostane za dosť peňazí a aj dedko z Nemecka jej posiela…mame len jednu zatiaľ a z každej strany je jediná vnučka takze tak to aj vyzerá 🙈😫😅
noo to zavisi od toho co kupujem ale tento rok to nebude viac ako sto eur na nasho drobca
Nemala som nikdy. Rozpočet ale v tom veku to bolo 300 určite. Ale ani som nikdy neriešila koľko dajú iní za darčeky. Teraz sme sa dohodli ze dostane 3 darčeky, keďže jeden dostane od priateľov ch rodičov ešte a potom dostane aj darček u otca. Ešte možno kúpim lepiacu pištoľ, ktorú si želá
zeny ,ako to inak robite.
Ja mam dcerky 4 a 6 a chlapca 2 mesiace.
Ale ked pozeram ceny hraciek,v priemere stoji tak jedna hracka okolo 20€ -30
Neratam teraz drobnosti. Ja napriklad babam kupujem z tych.drobnosti rento rok svihadlo,zase fixky,lepidla trblietave,plastelinu, to su take 2-3 eurove polozky
Ale taka autodraha atd to su uz hracky tak za 50 a viac eur....
A to neratam extremne specialne hracky ,ked pozeram agatin svet atd...
Potom detom kupite 2 hracky,sice drahsie?
Alebo carujete,ked niektore kupujete do 100 eur?
To ale pre jedno dieta ?
Mna by zaujimalo menovite napisat, co kupujete pre tie deti 🙂

Každý rok plno darčekov, kopec peňazí za to vyhodených. Takže tento rok len 2 darčeky každý a stačí. Dostanu dosť aj u babiek.
Keď majú veľa darčekov, nevedia s čím sa skôr hrať. Som to stopla😂 aj keď pravdu povediac ešte nad nejakou maličkostou rozmýšľam ale musím sa stopnúť 😂