Koľko peňazí si pripraviť na svadbu?
Ahojte ,
chcem sa len orientačne opýtať koľko vás vyšla vaša svadba , ak sa dá napíšte prosím aj rok kedy ste sa brali a počet hostí nech viem cca. Ja som si robila predbežné výpočty a popravde zatočila sa mi z toho hlava. Ja viem že niečo dostaneme aj na daroch ale s tým človek moc nemôže rátať. Len pre predstavu s priateľom máme spoločný plat v čistom cca 1800€, bývame v podnájme. Príde mi ľúto dať za jeden deň veľkú čiastku keď plánujeme brať hypotéku. Chceli by sme mať cca 85 hostí. Ďakujem veľmi pekne za každú vašu odpoveď.
@alchemilkazltozelena všetko hotel, jedlo , alkohol DJ,šaty,obrúčky, zákusky ,vysluzky,oznámenia,ale teda aj ubytovanie v Tom bolo zarátané, pre nás 3 dni ,pre hostí jedna noc, cesta na SVK a spät..
Koľko máte rokov? Rodičia vám svadbu neurobia alebo aspoň neprispejú? My sme sa brali mladí, svadbu robili rodičia. Ja som si hradila len výdavky na seba - komplet oblečenie, kaderníčka, kozmetička...
@sense aha tak to preto taká suma... Tak my z toho čo si vymenovala sme mali len jedlo, alkohol, DJ, šaty, obrúčky, oblek, zákusky, oznámenia
Ubytko v reštike v ktorej bol penzion bolo na jednu noc pre mladomanzelov zadarmo tak tam som dala 2 kamošky prespat ktoré boli zdaleka..
Fotografka kamoška nás fotila zadarmo, ďalšia natočila pár videí tiež grátis, a to je tak všetko tuším 🙂 ach jo, cochvila 10.vyrocie ani sa mi nechce veriť... Keď vidím tieto sumy tu, ani by som sa nevydávala.. toľko peňazí dať zbytočne 🫣 nieze zbytočne ale proste sialene sumy tu píšu baby, toto naozaj nie.. som rada a šťastná že to mám za.sebou za takú sumu akú som napísala.. a myslím že to bolo aj menej 💃
@alchemilkazltozelena tiež mi prídu tie ceny a aj počet hosti premrštené
2020 50 ľudí 11500€ nakomplet so všetkými výdajmi
My sme mali svadbu v 2023 .
Mali sme 65 ľudí.
Vyšla nás 12 000 €
Priestor : Elesko restaurant v Modre
Mali sme : foto budku, DJ , starejsieho , ohnostroj , fotografka, kameraman , folklórny súbor
2015... 27 ludi, 1 300e komplet so vsetkym.. dj som mala brata a fotografku druzicku, takze tam sme usetrili 😀

2018, hosti 45 a cca 8000€. Druhy krat by som sa vydavala iba s dvomi svedkami a isli by sme na obed