icon

Koľko peňazí si pripraviť na svadbu?

14. aug 2024

Ahojte ,

chcem sa len orientačne opýtať koľko vás vyšla vaša svadba , ak sa dá napíšte prosím aj rok kedy ste sa brali a počet hostí nech viem cca. Ja som si robila predbežné výpočty a popravde zatočila sa mi z toho hlava. Ja viem že niečo dostaneme aj na daroch ale s tým človek moc nemôže rátať. Len pre predstavu s priateľom máme spoločný plat v čistom cca 1800€, bývame v podnájme. Príde mi ľúto dať za jeden deň veľkú čiastku keď plánujeme brať hypotéku. Chceli by sme mať cca 85 hostí. Ďakujem veľmi pekne za každú vašu odpoveď.

Strana
z3
duppka13
15. aug 2024

2018, hosti 45 a cca 8000€. Druhy krat by som sa vydavala iba s dvomi svedkami a isli by sme na obed

sense
15. aug 2024

@alchemilkazltozelena všetko hotel, jedlo , alkohol DJ,šaty,obrúčky, zákusky ,vysluzky,oznámenia,ale teda aj ubytovanie v Tom bolo zarátané, pre nás 3 dni ,pre hostí jedna noc, cesta na SVK a spät..

janka1011
15. aug 2024

Koľko máte rokov? Rodičia vám svadbu neurobia alebo aspoň neprispejú? My sme sa brali mladí, svadbu robili rodičia. Ja som si hradila len výdavky na seba - komplet oblečenie, kaderníčka, kozmetička...

alchemilkazltozelena
15. aug 2024

@sense aha tak to preto taká suma... Tak my z toho čo si vymenovala sme mali len jedlo, alkohol, DJ, šaty, obrúčky, oblek, zákusky, oznámenia
Ubytko v reštike v ktorej bol penzion bolo na jednu noc pre mladomanzelov zadarmo tak tam som dala 2 kamošky prespat ktoré boli zdaleka..
Fotografka kamoška nás fotila zadarmo, ďalšia natočila pár videí tiež grátis, a to je tak všetko tuším 🙂 ach jo, cochvila 10.vyrocie ani sa mi nechce veriť... Keď vidím tieto sumy tu, ani by som sa nevydávala.. toľko peňazí dať zbytočne 🫣 nieze zbytočne ale proste sialene sumy tu píšu baby, toto naozaj nie.. som rada a šťastná že to mám za.sebou za takú sumu akú som napísala.. a myslím že to bolo aj menej 💃

sense
15. aug 2024

@alchemilkazltozelena tiež mi prídu tie ceny a aj počet hosti premrštené

kris_tin257
15. aug 2024

2020 50 ľudí 11500€ nakomplet so všetkými výdajmi

brigitte93
15. aug 2024

My sme mali svadbu v 2023 .
Mali sme 65 ľudí.
Vyšla nás 12 000 €
Priestor : Elesko restaurant v Modre
Mali sme : foto budku, DJ , starejsieho , ohnostroj , fotografka, kameraman , folklórny súbor

enusamt
15. aug 2024

2015... 27 ludi, 1 300e komplet so vsetkym.. dj som mala brata a fotografku druzicku, takze tam sme usetrili 😀

fadama
15. aug 2024

@doriiis a k tomu máme ešte dôchodcov čo vyhadzujú desaťtisíce z okna cudzím ľuďom 🤷‍♀️

Strana
z3