Koľko rokov by ste čakali na žiadosť o ruku?
Koľko rokov by ste boli ochotné čakať na žiadosť o ruku, kým by ste ukončili inak dokonalý vzťah?
V dokonalom vztahu sa snad normalne uprimne rozpravate, takze aj takuto temu ste uz mohli prebrat. Vy sa o buducnosti nerozpravate?
Požiadala by som ja jeho. Síce veľa žien ti tu napíše, že svadba nie je podstatná. Pre mňa je, rodinu by som si nezakladala s niekým, kto nechce, aby som bola jeho manželka. Ale súhlasím s @dskjhfdlkdjhl ak je vzťah dokonalý, tak sa o takýchto veciach viete rozprávať. Ak nie, tak dokonalý ani náhodou nie je.
A mali ste túto otázku dopredu vydiskutovanu? Je rozdiel či jeden vyslevene nechce svadbu z rôznych dôvodov, alebo hovorí, že raz určite bude... V tom prvom prípade by som ja osobne ten vzťah ani nerozvíjela, keďže na svadbe mi záleží. V tom druhom by bol určite na mieste rozhovor s tým, že už ste spolu dosť rokov na to aby ste sa posunuli ďalej. Podľa odpovede by som sa zariadila. Pokiaľ by som čakala 10 rokov na svadbu a muž by mi povedal, že to vidí na svadbu ale nie teraz, asi by som sa už zamýšľala nad tým či chcem v takom vzťahu zostávať.
Ak je vztah dokonaly tak nepotrebujes ziadost o ruku. Ak ti chyba ziadost o ruku tak vztah neni dokonaly 🤷🏼♀️
A co teda partner hovori na svadbu, zasnuby? Vyjadril sa nejako alebo sa v dokonalom vztahu o takych veciach radsej nerozpravate?
Dokonaly vztah by som neukoncila. Co z toho, ze sa vydas ked nebudes stastna?
Asi to nebude az taky dokonaly vztah...
Tak ja to vidim opacne ako vacsina, ak by ma chlap nepoziadal o ruku, tak vztah by pre mna dokonaly nebol. U mna k dokonalosti patri skratka manzelstvo. Zit len tak bez manzelstva..to ma pre mna daleko od dokonalosti a nechcela by som to.
My s muzom sme sa hned na zaciatku vztahu zhodli, ze ak nam to bude klapat, tak sa vezmeme. Po roku ma poziadal o ruku, o par mesiacov sme sa vzali. Dlhsie by som asi necakala, ked si ma nechce vziat, nuz, nech ide kade lahsie😃.
Kludne aj 50, lebo je mi jedno ci ma niekto poziada alebo nie. Nie je to pre mna dolezite, necakam to, ani na tom nelipnem, kym som stastna.
Asi 2 - 3 roky
Ja som sa nechcela nikdy vydavat, kym som nestretla mojho terajsieho 😄
O roku ma poziadal asi po 8 mesiacoch.
Cize velmi individualne. Zavisi od veku.
@lavender94
Vystihla si presne moju situáciu. Sme spolu od konca strednej školy!, prežili sme spolu VŠ, kedy sme každý bývali na inom intráku, prvú prácu, vtedy sa vyjadril, že ma požiada o ruku keď si vyskúšame spoločné bývanie, prenajali sme si svoj prvý byt, on si zobral potom hypo na byt, kde spolu bývame doteraz, ja som si zobrala hypo na byt, ktorý prenajímam, lebo som chcela mať aj niečo svoje. Kamarátky mám už vydaté s niekoľkými deťmi, pomaly aj porozvádzané, ja tiež túžim po dieťati, tikajú mi bio hodiny a partner ma do neho tlačí tiež, ale ja nechcem dieťa mimo manželstva, čo som mu niekoľkokrát povedala, ale žiadosť stále neprichádza a ja prehodnocujem, či kvôli tomuto zahodiť 12 rokov alebo zahodiť svoje hodnoty (že nechcem priviesť na svet mimomanželské dieťa, lebo som takým bola a dosť som si kvôli tomu vytrpela). Neviem, v čom je problém, manželstvo z princípu neodmieta, viackrát sa vyjadril že si ma vezme, ale nevie sa rozhýbať. Neviem či mu mám dať ultimátum, že bez svadby odchádzam, z takejto svadby by som ozaj radosť nemala, na druhej strane som nešťastná z toho, že stále neprejavil iniciatívu a dieťa mu príde asi ako menší záväzok ako svadba, začínam mať pocit že čaká na niečo lepšie ako som ja. Úprimné rozhovory viedli k tomu, že veď on si ma vezme, ale žiadosť nikde.
Tak buď kreatívna a flexibilná... Povedal, že si ťa vezme, tak sa s ním začni rovno rozprávať o konkrétnom termíne svadby, priestoroch, hosťoch... Keby niečo, tak snubák si môžeš vybrať spolu s obrúčkami.
Asi je jedno ako to máme vo vzťahu my, to tvoje pocity nezmení... ak rozhovor vedie ku tomu, že si ťa vezme a len sa nevie rozkopať, vykašľala by som sa na romantickú predstavu žiadosti o ruku a začala rovno riešiť praktické záležitosti ako píše kočka nadomnou....
Môžeš úplne elegantne a úprimne povedať, že by si už rada chcela dieťatko, tak ako aj on, a keďže od začiatku vzťahu on vie, že manželstvo je pre Teba dôležité, a určite už o tom rozmyslaľ, tak do 2 mesiacov by si bola rada, aby dorozmyslal a jasne sa vyjadril ak plánuje rodinu a manželstvo s tebou, že kedy idete vypísať žiadosť na matriku alebo nech sa jasné vyjadrí, že sa ženiť nechce a dáte si šancu na ďalší život podľa toho čo kto potrebuje.
Tam, ale musíš rátať aj s možnosťou rozchodu.
Že by si rada mala dieťatko spolu s ním, len túžiš aj po rovnakom priezvisku pre vás všetkých.
Tak ho postav pred hotovú vec. Chceš dieta? Ja chcem svadbu. A hned otázka. Na kedy si dáme termín? Keď sa bude vykrúcať, asi si ťa nechce vziať. Keď bude v pohode a začne to s tebou riešiť, tak asi sa len nevedel rozhýbať. Alebo ho poziadaj o ruku ty že jak sa zatvari.
Úplne súhlasím s komentárom vyššie, chápem, že manželstvo je pre teba dôležité, ale je tak veľmi dôležitý aj konkrétny akt poklaknutia s prsteňom? My sme sa na sobáši a aj konkrétnom dátume dohodli na môj návrh, a keď bolo všetko vybavené, manžel v jednu chvíľu kľakol s prsteňom. Bolo to naozaj veľké prekvapenie, lebo ja som vec považovala za vybavenú a zásnuby som vôbec nečakala ☺️ manžel ale vedel, že pre mňa nie je dôležitá ani samotná žiadosť, ani svadobný obrad, len som chcela byť manželka, nie frajerka. Ak je pre teba veľmi dôležitá aj samotná žiadosť, lebo si trebárs veľký romantik, a tvoj partner sa tomu vyhýba, nebude taký dokonalý.
A toto ty nazývaš dokonalým vzťahom? Ste spolu od strednej školy, dokopy 12 rokov. On ti sľubuje svadbu, ty čakáš, ale on sa stále k ničomu nemá. On si kúpi svoj vlastný byt na svoju vlastnú hypotéku, bez teba. On ťa tlačí do dieťaťa, ty povieš, že bez svadby nie a on stále nič?!
Tak nečakaj na romantické prekvapenie ako z filmu, ale normálne začni tému s tým, že by ste mohli vybrať nejaký termín svadby a rozhýbať sa... A nie, keby mi v živote naozaj záležalo na svadbe a na tom, že dieťa bude až po svadbe, nezahadzovala by som svoje hodnoty.. To už radšej ten vzťah... ktorý mimochodom určite nieje až taky dokonalý, ak v takejto dôležitej veci nieste obaja nastavení rovnako.
tiež mi príde že čaká na niečo lepšie....kamoške sa to stalo.
jej partner sa zaĺúbil a svadba bola do roka - samozrejme s druhom slečnou, nie s mojou kámoškou
Vy sa nerozprávate, alebo čakáš na požiadanie ako v romantickom filme? My sme zasnúbili, keď sme už mali termín svadby, vybavený kostol, sálu aj to len preto, lebo sa to "patrí". Zásnuby nie sú to najdôležitejšie. Aspoň pre mňa neboli.
v tomto pripae by padlo ultimatom ..svadba dieta a zivot npokope alebop rozchod-nech mas cas si niekoho najst ,,niekoho kto nebude vahat ...
Aj podľa mňa si ťa naozaj zobrať nechce, inak by to už dávno urobil, inak čakať 12 rokov je masaker, po 3 rokoch by som to s ním na vážno prebrala
Pocuj, a rozpravate sa vy vobec o sebe a o vztahu, ze ci ste obaja spokojni, ci vas nieco netrapi?
Lebo by si mohla z toho vyzistit, co je za tym. Mozno sa boji, vidi xle skusenosti u kamosov, z rodiny, alebo sa boji ze vam to pokazi vztah, alebo alebo, tych dovodov moze byt milion a nemusia s tebou mat nic.
Dajte rec o manzrelstve ako takom (za a proti pre kazdeho a pre vas ako par) a uvidis co tam vyjde von.
Nema zmysel davat ultimata, ani sa oduvat, ale prebrat to spolu. Toto moze byt prva velmi vazna prekazka ktoru musite spolu prekonat aby ste sa mohli posunut vpred.
Ak vam to aj samym nepojde, navrhni navstevu psychologa/poradcu, ci uz spolocne alebo kazdy sam.
Toto asi nechces pocut, ale zial to vykazuje znaky “prechodeneho vztahu”
Keby bolo treba, čakala by som aj 15 rokov, ale ak by som mala dokonalý vzťah, nepotrebovala by som k tomu žiadosť o ruku.
5
Fúha no buď ma miluje a rozprávame sa o všetkom a proste svadba bude a navhrni termín a keď sa bude vykrucat hold rozchod ..a 12 rokov by som nečakala určite ..
Ja som s muzom ako ty ale od zaciatku strednej. O ruku ma poziadal po 11 rokoch a po 12 sme sa zobrali. Uz sme 3 roky byvali a az tak sme sa spolu rozhodli, ze sa zoberieme. Najprv sme vsetko zabezpecili a nasledne som si objednala prsten :D ked prisiel tak ma poziadal ..
autorka a on -protivi sa mu svadba ako taka, ako ukon, ci manzelstvo?

Ak by slo o inak dokonaly vztah, určite by som nepodmienovala jeho pokracovanie ziadostou o ruku 🙂