icon

Koľko rokov by ste čakali na žiadosť o ruku?

18. máj 2023

Koľko rokov by ste boli ochotné čakať na žiadosť o ruku, kým by ste ukončili inak dokonalý vzťah?

Strana
z2
kiwi3
18. máj 2023

tak podla mna toto je velmi individualne. su chlapi, co sa radi ozenia a na druhu stranu im nerobi problem za chvilu sa rozviest a hned si vziat dalsiu, su chlapi, co im to trva aj xy rokov, kym sa rozhybu a par vydrzi do smrti a potom je este vsetko mozne medzi tym. na tvojom mieste by som to spravila, ako tu niekto navrhoval, zacala planovat s chlapom, kedze nemas zaujem dalej cakat. uvidis, ako sa na to bude chytat, niektori proste nie su na take romanticke hovadiny ako klasicke zasnuby

kkovacovak
18. máj 2023

Tak to je hlavne vec dohody a to sú veci ktoré by ste mali mať vydiskutované na začiatku. Mala by si vedieť či sa tvoj partner vôbec chce ženiť a približne kedy. Ak je ten vzťah super ale nie je to človek čo chce vstúpiť do manželstva tak sa rozídete? A bavila si sa o tom s ním?

zuzulka558
18. máj 2023

Ja som žiadosť o ruku nemala, super sme si rozumeli dlhé roky ako kamaráti potom rok vzťah odrazu a som otehotnela tak sme si povedali ze vezmime sa keď čakáme dieťa, nech mame rovnaké priezviska,, nejak nebola svadba v plane ze keď otehotniem ale sme sa rozhodli odrazu spontánne

janinah
18. máj 2023

12 rokov by som sa netahala s chlapom ani keby bol Brad Pitt ,max dva roky a potom sobáš a rodina alebo idem o dům dál...na tvojom mieste mu dám ultimátum,trebárs zásnuby na letnej dovolenke a do roka sobáš a hned pri zasnubach si vyberiete datum......lebo mnohí opiju ženu snubnym prsteňom a termín svadby v nedohľadne.

majlo1234
18. máj 2023

Svadbou som dieta nepodmienovala, ale rozhodne som bola proti, aby malo dieta ine priezvisko ako moje. Mozno to bude faktor aj pre tvojho partnera v buducnosti, treba sa uprimne porozpravat, hlavne ak je pre teba svadba naozaj dolezita

jakoma
18. máj 2023

My sme zacali vztah v 17tich a v 21 som sa uz chcela vydavat..prakticky sme rok riesili, ze ja sa chcem vydavat v dohladnej dobe a on daleko po 30ke (sme rovesnici). Nebrala som to ako ultimatum, ale skor tak, ze je v poriadku ked neplanuje rodinu, ale ja mam svoje predstavy a ked sa nezhodneme, nepotrebujem(e) sa trapit. Brali sme sa ked sme mali 23 a dohodli sme sa, ze s detmi pockame (tie sme zacali riesit 5 rokov od svadby, snazime sa 3 roky). Ked chces svadbu a prsten neprichadza, normalne sa rozpravajte o tom, kedy svadba a kedy deti (moj sa bal, ze hned budeme "kocikovat" v 24 rokoch).. este budete riesit tazsie temy ako nejake zasnuby;)

janai1
18. máj 2023

Toto co opisuješ nie je dokonalý vzťah.
Ja som čakala 3,5 roka k ničomu sa nemal, tak dovidenia.

lauriik
18. máj 2023

12 rokov sa nikam neposunut je masaker. To je prechodeny vztah. Chapem aj tvoju potrebu mat naskor svadbu az potom dieta ale co nechapem, ze pokial to tvoj chlap vie tak preco sa k nicomu nema 🤷🏼‍♀️ Skor mi to pripada, ze este vyckava "na nieco lepsie".

tiezjedna
18. máj 2023

neviem no... ak by to bol dokonalý vzťah asi by si dieťa svadbou nepodmieňovala. My sme s manželom viac než 20 rokov, prvé dieťa sme mali neplánovane veľmi zavčasu. Druhé bolo plánované o 10 rokov neskôr. Svadba bola rok po jeho narodení. Potom sme pridali ešte jedno do tretice❤ Nikdy, ale naozaj nikdy, som o našom vzťahu nepochybovala a nikdy nič ničím nepodmieňovala... Ono pokiaľ je ten vzťah naozaj dokonalý (nie bez mráčika, samozrejme), proste, keď vieš, že stojí na dobrých a pevných základoch, tak nemáš potrebu tieto veci riešiť. A priezvisko detí tiež nie😉

danieladeley
18. máj 2023

Ja fandim tomu, ake mas zasady, mala som presne take iste. Na tvoju otazku ako dlho by ste cakali na ziadost o ruku len poviem, ze max 3 roky, ale dost zalezi, ci by som mala 20 alebo 30. Vsetko ostatne je prechodeny vztah a 12 rokov je masaker dlho. No svadbu by som v ziadnom pripade nevyjednavala a nekladla ziadne ultimatum alebo podmienky, celkom sa cudujem, kolko zien tu by to urobilo. Prepac , ale ak sa neviete zhodnut na takych zakladnych a najdolezitejsich veciach ako cas na svadbu a cas na dieta, toto nebude idealny vztah a na tvojom mieste idem dalej... bez neho.

nevenka
18. máj 2023

My sme tiez spolu od nasich "nast"...Bola som tretiacka na VS, ked on maturoval. Skoncila som VS, on zacal, potom som este robila jednu 3 rocnu, zacala podnikat, on si nasiel robotu. Sme katolici a nebyvali sme teda spolu, ale chpdili sme spolu 9 rokov. Lenze to bola ina situacia ako u Vas, chceli sme si najprv najst pracu, hlavne on, aby "nas uzivil", kedze sme planovali hned po svadbe sa snazit o dieta, mala som problemy. Zasnuby ako take neboli, dohodli sme sa, ze teda ideme do toho, isli sme domov z 1 akcie av aute pred mojim domom ma poziadal o ruku. Bez prstena. Ten sme sli vybrat spolu na dalsi den. On je totalne neromanticky typ. Potom sme mali "zasnuby" u nasich,...svadbu sme vybavili o pol roka. Pol roka po svadbe som otehotnela, mame 4 deti a sme spolu takmer 21 rokov. Strasne aj povedat, ako to uletelo. Ale s tymto muzom ma bavi zivot.
No a to, ze on sa tiez nevedel nejak rozhybat, ja som svadbu zacala sklonovat v rozhovoroch tak castejsie a potom to tak spontanne z neho vypadlo. A dalsie veci uz som riesila ohladom svadby viac menej ja.

obleckodogymu
18. máj 2023

Žiadosť o ruku je vždy o Tom, či to chlap chce alebo nechce urobiť podľa mňa. Sama som bola roky odmietava k zasnubam, že to má čas, že veď potoooom niekedy..neskôr ale prišiel čas keď som sa chcela posunúť a môj chlap bol stále v tom "starom" nastavení. Čo som urobila? Jednoducho mu to povedala. Že uz som ready, že za mňa už je čas. Nech si premysli či to vidí rovnako a ak nie, tak pôjdeme každý svojou cestou. Žiadne scény, vydieranie, skôr som to len vecne raz takto povedala. Nebola som nahnevaná ani sklamaná, ale chcela som nech vie ako sa veci majú😊
O mesiac prišiel prsteň a teraz čakáme bábätko.
Naopak kamoška 3 roky chlapa prosila, žiadala, vydieral aby si ju zobral lebo si zakladala na rodine a on zjavne nie. 3 roky sľuboval, že už ho rieši, už vie ktorý ..asi všetci viete aký je koniec tohto príbehu...kamoske došla trpezlivosť a aj keď už má svoj vek, aj keď s ním stratila veľa rokov, proste odišla.
Z týchto dvoch situácii mi vyplýva čo som písala hore, že je to na nom-ci chce alebo nie.
Ak chce, stačí naznačiť a chalanovi dopne.
No a ak neurobí nic, tak proste nechcel, nič viac...😊

matkahelka
18. máj 2023

za mna je toto typicky priklad prechodeneho vztahu. za taku dlhu dobu ste sa nikde neposunuli, nemate nic spolocne.este aj byty ste si kupili kazdy zvlast. a ano, tvoj dokonaly caka na nieco lepsie, preto sa nevie, teda nechce rozhybat. Ja mam vo svojom okoli 2 taketo stredoskolske lasky, ktore skoncili po dlhych rokoch, lebo chlapi sa zenit -udajne z principu - nechceli. a v oboch pripadoch sa ti chlapi do 2 rokov potom ozenili, ale uz s inymi zenami.

rorino
18. máj 2023

Tak to by bolo dobré zistiť,čo je pre neho väčší záväzok,lebo dieťa je ten najväčší zavazok na celý život.Pary sa rozvádzajú ale s deťmi sa rozviesť nedá.....

galioska
18. máj 2023

ked je vztah dokonaly, svadba by mala byt sucastou teda aspon z mojho pohladu a vobec nie nejakou prekazkou😀

evkamotka
19. máj 2023

@matkahelka aj ja takých poznam

zuzanockamt
19. máj 2023

V 20-ke aj 10 rokov, v 30-ke tak 2-3 roky, keďže u mňa je podmienka deti len v manželstve, takže v 30-35ke by som už to dieťa chcela a bez svadby neexistuje.

beronsche
19. máj 2023

Otazka, "ako dlho cakat na ziadost o ruku" mne pride taka zvlastna.. evokuje u mna, ze zena Len pasivne caka a Ani nemukne, ake ma ona predstavy o zivote..
Hadam viete, ake ich mate vy dvaja, bavite sa o buducnosti..

Takze ja by som sa s nim porozpravala, povedala mu, co od vztahu ocakavam, vypocula si, co chce on. A potom sa zariadila. Ak sa vase predstavy nezhoduju, bude to tazke..
Vlastne som presne takto postupovala.. akurat, ze ja som bola aj zasnubena, a to dlho. Vzdy bolo cosi, preco sa svadba odkladala, ale chlapik ma presviedcal, ze ju chce a aj deti, vraj to urcite. Nakoniec z neho vypadlo, ze on sa vlastne zenit nechce a deti tiez nie. Bolo to, akoby na mna pustil bombu, uplny obrat v prioritach...
ale bola som mlada a hlupa, tak som opustala ten vztah takmer rok. Uz by som to neurobila. Ak sa priority rozchadzaju, nema to zmysel natahovat..

Strana
z2