icon

Koľko stojí svadba a počet hostí?

29. jan 2025

Ahojte baby tie čo ste sa vydávali v nedávnej dobe koľko vás vyšla celá svadba a koľko ste mali ľudí? Sesternica mala svadbu kde bolo niečo málo cez 100 ľudí a dali za ňu skoro 15 tisíc... chcem len vedieť či je to bežná suma alebo prehnaná. Ak bežná tak asi už svadbu nechcem😀

Strana
z2
misanthropicdann
29. jan 2025

Kamarátka 3 roky späť cez 10.000€ pri 80 hostoch

denk
29. jan 2025

@lucia13022023 Celkom ma to zaujalo, je možné, že plánujeme niečo podobné vašej svadbe. Nežijeme však v Taliansku a obaja sme Slováci. Prosím ťa, bolo pre vás komplikované vyriešiť celú byrokraciu? Prípadne, máš nejaký tip, od čoho sa odpichnúť? Bola by som vďačná, nevieme, kde začať.

tiezjedna
29. jan 2025

Mauricius, len my dvaja, desať rokov dozadu 6700 €😉 Šlo to urobiť aj u nás na úrade za správny poplatok, ale tak pre nás bola svadba čerešnička na torte a urobili sme si ju po svojom, presne tak sme chceli😉

lucia13022023
29. jan 2025

@denk nie sme Taliani ani tam nebývame. Skúsim ti napísať veľmi v skratke. Zavolala som si na ambasádu do Ríma. Povedali, že si máme nájsť miesto, ale sami nám aj ponúkli miesta, a prísť tri mesiace pred svadbou. Svadbu sme mali koncom augusta, tak sme išli niekedy na prelome apríla a mája do Talianska do Ríma kde sme po telefonáte prišli a bola nám pridelená Slovenská koordinátorka. Doniesli sme doklady ako rodné listy, občianske, vysvedčenie o právnej spôsobilosti. Spísali sme dokumenty a bolo. Brali sme sa v Toskánsku.

123kika1234
29. jan 2025

My v roku 2023 do 80 hostí a vyšla nás cca 12000.. ale to so všetkým, nie len hostina, ale aj kameraman, fotografka, kvetinárka, stoličky a pod.

namor264
29. jan 2025

My sme mali pred 2 rokmi, cca 120 ludi aj s tymi co prisli vecer a vsetko dokopy cakomprask to stalo 3200e 🤷 ale vychytali sme super ceny na vsetko a mali sme velmi peknu svadbu, aj pitia a jedla bolo habadej..

tinus139
29. jan 2025

My rok 2020 hostí 120 , niečo okolo 12 tisíc 🙂 svadba bola v meste v normálnej sále , svojpomocne som si nerobila vôbec nič , v tej sume je započítané všetko ako aj napríklad oblečenie rodičov , niečo nám platili rodičia niečo my a potom sme to komplet cele zrátali , odkladala som si všetko zaujímala ma výsledná suma 🙂

denk
30. jan 2025

@lucia13022023 Ďakujem krásne, telefonát na ambasádu bude teda aj naším krokom č.1, potom sa to už asi začne kryštalizovať 😊 Ďakujem!!

mnamko
28. feb 2025

No co citam,že 12000-30000 odrovnalo mi hlavu,

bessie12
28. feb 2025

@mnamko no svadby nie sú lacné a už vôbec nie pri súčasných cenách

blondie333
30. mar 2025

Zienky, viete mi prosim aj blizsie rozpisat co vas kolko stalo? Pomaham a planovanim svadby a teda toto ma zaujima. Planuju svadbu pre cca 110-120 ludi. Na co nezabudnut? Ak to mate niekto este niekde v “poznamkach” napisane, pomohlo by mi to 🙂 dakujem

refly
30. mar 2025

Doslova asi hodinu dozadu som akurát čítala radu, že pri objednávaní nemusíte povedať že plánujete svadbu. Pretože všetci to majú úplne iný cenník pri svadbách, ako pri iných udalostiach a v momente ako spomeniete slovo "svadba", tak to nadhodia. Lebo vedia že ľudia vysolia. Pri priestoroch, hudbe, jedle, ect.
Ženská (zo zahraničia) písala že si nechali urobiť vežu z cupcakov a vyšlo ich to 150$ za 100ks. Cenník na "svadobnú verziu" (to isté, len vedia že sa jedná o svadbu) už bol 700$.
Osobne neviem -neplánovala som svadbu- ale možno by nebolo zlé iba spomenúť "udalosť" a uvidíte koľko si zapýtajú.

bessie12
30. mar 2025

@refly slovo "svadba" je veľmi čarovné 🙄 dokáže "vyčarovať" niekoľko násobne vyššiu sumu ..

Strana
z2