icon

Koľko stojí svadba pre 50 ľudí?

Dnes o 12:54

Zdravim. Viem že je to asi individuálne ale okolo akej čiastky sa pohybuju bežne svadby? Kostol, hostina pre dajme tomu 50 ludí, Dj , ozdoby torta šaty atď. Kolko ste vy dali za svoju?

PS: myslite že by vyšla draho svadba pre tak do 50 ludi a vonku niekde pri kaštiely alebo kostole? Že vonku cathering pripadne aj obrad na nejakom mieste

kiki68
Dnes o 12:57

@anonym_autor Kamoska robi pre 100 ludi a uz su na 10k eur, a to sa snazia setrit.

anonym_089597
Dnes o 13:11

@anonym_autor
Nás stála pred 2 rokmi 20 000 eur. 52 ľudí. Obrad sme mali vonku priamo v areáli. Pre asi 10 ľudí sme platili aj ubytovanie

anonym_92e8ba
Dnes o 13:11

Ako píšeš - je to individuálne. Je rozdiel dat za šaty 300e (ako som dala ja za použité) a rozdiel dat si šiť na mieru (1200e dala kamoška a brali sme sa v rovnakom čase). Obrúčky - my jednoduché za 600e, oni komplikovane s kamienkami hrubé za 950e. Koláče - my cca 15 kartónov aj s vysluzkami a mali sme to za (v tom čase) 40e za kartón, oni brali 30 kartónov pretože veľké vysluzky a za 55e za kartón (iný kraj).
Svadba sa dá aj vonku, môže to byť krásne ale ci na tom ušetriš neviem, keďže ten catering platíš a aj viac roboty s tým je. Plus zrejme budes potrebovať prenajať stan, stoly, stoličky atď. Ale kamoška iná takto mala a bolo to krásne ale všetko toto im zabezpečila firma ktorá sa tomuto venuje, takže asi moc neušetrili. Ale to bolo cez kovid, takže žiadna restika sa aj tak nedala v tej dobe.
Napr my sme mali u nás v restike kde sme platili iba počet hostí × cena za vybraté menu (v tom čase 31e na osobu) - oni mali nejaký svadobný kaštieľ a platili okolo 800e iba za priestory + strava + zdobenie. Ja som si výzdobu robila sama a vyšla ma so všetkým do 50e, firmy si pýtajú aj 200+ podľa toho čo tam chceš. Mne na tom nezáležalo. Chceli sme minimalizmus s minimom ľudí (žiadne tetky susedy strinky a ujčiné z piateho kolena..). Čiže mňa vyšla svadba v restike lacnejšie ako svadba na záhrade a hlavne to bolo bez roboty (na svadbu vonku si musíš zvlášť zohnať obsluhu).
Takže je to fakt veľmi individuálne a je dobre si vopred prezistiť ceny a jednotniť si čo na tu svadbu chceš. Napr my sme nemali žiadne tomboly ani ohňostroje a podobne, starejsieho, cepcenie ani kameramana (fotografa ano). Aj takéto veci ti dosť ušetria. Niekomu by to chýbalo, nám nie 🙂 iný kraj, iný mrav a co zaplatíš vo Vranove nezaplatiš v Bratislave, takže aj od toho ceny, preto ti neviem poradiť (aj kvôli tomu, ze je to 5 rokov už a odvtedy išli ceny dosť hore), hádam som aspoň trochu pomohla.
Inak nám sa cena svadby vrátila na finančných svadobných daroch a tom polnočnom redovom tanci. Nečakali sme to ale boli sme prekvapení. Takže ak aj chceš ušetriť, pretože svadba je veľká položka, niečo sa ti isto vráti. Niekomu všetko, niekomu ani len časť (kto minal na drahé polozky).

anonym_39763b
Dnes o 13:18

@anonym_autor kamoska ma svadbu 6.6 50 ľudí 12 tisíc.

kitycat
Dnes o 13:43

@anonym_autor hruby zaklad mas asi takto:
- Pocet hosti x jedlo (cca 65€na osobu, lebo nedas sunkovunrolku s chrenom ako pred 20 rokmi)
- pocet hosti x pitie
- pocet hosti x zakusky
- pocet hosti x torta
- pocet hosti, ktorych by trebalo ubytovat (na vase naklady, ano aj tak sa da)
- fotograf bude?
- kameraman bude?
- kostol/matrika?
- dj?
- saty z bazaru/pozicovne/nove? Nebodaj na mieru?
- oblek muzovi treba?
- kvety?
- vizazistka? Iba tebe alebo aj mamicky/svedkynu upravi?
- spravis si mani a pedi?
- vyzdobu si chces robit sama? Bude stacit co ponukne miesto a ty si donesies drobnosti? ( aj to nieco stoji)
- obrad na jednom mieste = rezervacia samotneho miesta (je to palka ak je miesto pekne) alebo to spravite svojpomocne (a drbne z toho teba aj vsetkych co s tym pomahaju)
- vysluzky budu?
- prstene z ocele ci zo zlata?

No skus si pozret sumy a uvidis.

My sme zahucali cca 10k, 45 hosti, ale nelutujem jedinu korunu 😆

PS: do stravneho sme pocitali aj fotografa, kameramana, farara, DJa - nie ze si maju doniest vlastne

anonym_8cf5ab
Dnes o 13:57

@anonym_autor my tento rok 68 ľudí žiadne rozhadzovanie nemáme ani kameramana, hudba - dj, väčšinou kolacou pečú babky a po svadbe všetci domov čiže žiadne ubytovanie a sme na sume 18tisic, zapadne Slovensko

anonym_41bb56
Dnes o 15:08

Kristepane, to ludia fakt utratia tolko za svadbu? 😵‍💫😅🤦‍♀️

anonym_5f9e7e
Dnes o 17:55
@anonym_8cf5ab

@anonym_autor my tento rok 68 ľudí žiadne rozhadzovanie nemáme ani kameramana, hudba - dj, väčšinou kolacou pečú babky a po svadbe všetci domov čiže žiadne ubytovanie a sme na sume 18tisic, zapadne Slovensko

@anonym_8cf5ab kde je tych 18 tisic ak nerozhadzujete? Neverim Tvojim slovam. Pohybujem sa priamo v svadobnom biznise (mame v rodine podnik na urovni kde sa konaju svadby do 200 ludi ktore kompletne organizujeme) takze mam prehlad o vsetkom, co kolko stoji. A ak napise niekto ze chysta svadbu o 68 ludoch, neplati ubytko, babky pecu kolace, nema kameramana atd, a zatial ho to stalo 18 TISIC EUR (!!!), tak bud ho riadne obtiahol niekto o peniaze alebo zavadza a nepovie podstatne veci, kde zahuci take velke mnozstvo penazi pri vobec nie velkom pocte ludi.

anonym_094330
Dnes o 18:04

Svadba pred rokom 50 ludí,mali sme dj-a,kameramana,fotografa,vela zakuskov aj na výslužky,alkohol sme sami kupovali.Šaty som mala z druhej ruky za 100e,vyzdobu sály nam spravili priamo v reštike jedine menovky a malé darčeky som objednavala na temu za pár drobných,vyzdoba na auto z temu,pozvanky tiez neboli drahé.Nás to vyšlo 7500e s tým ze sme mali ešte aj izby zajednané pre hostí.