Koľko stojí svadba pre 50 ľudí?
Koľko teraz vyjde v priemere svadba pre 50 ľudí ? Jasné, že chceme aj kameramana, fotografa, Dj a podobne. Čiže taká normálne svadba, zas nie nejaký luxus. Ďakujem 🙂
Aký máte na to všetko rozpočet ?? Záleží aj od miesta. Ci chcete v reštaurácii alebo niekde v kulturaku, koľko za šaty a obrúčky ste ochotní zaplatiť, atď ...
My budeme mať 40-45 ľudí a rozpočet na to máme cca 10 tisíc €. Nie sú v tom započítané šaty, oblek a ani obrúčky.
2017 sme mali svadbu, vyšla 3500€ plus k tomu ancug za 80€, šaty za dvesto, obručky za štyristo. :D STare dobre časy.
Svadba 2011 so všetkým sme sa zmestili do 2000e 😂
Riadne pálky teraz!
Nás bude cca 55-60 ľudí už aj s hudobníkmi a rozpočet mame 5,5-6tis.a snažíme sa všetko robiť tak,aby sme sa do toho zmestili...
@betulinka1 sala, vyzdoba, jedlo, pitie (alko a nealko, aj tvrdý alkohol, víno a destiláty), zákusky s tortou, DJ a fotograf. Do toho ešte počítam inventár na zákusky, donáška koláčov a následne odnos inventáru v nasledujúci deň. Vysluzka pre hostí ( zákusky to nebudú) a hotel. izba pre nás.
@betulinka1 a ešte som zabudla dopísať kaderníčka a vizážistka.
Veľa... Aj svojpomocne... Preto sme to skresali a vyjde nás to na cca 3000€ pre najbližšiu rodinu
@bessie12 fu to je dost veru taka svadba v dnešnej dobe a to vobec nie je, ze velka.
@betulinka1 este do toho by som mohla zapocitat tlacoviny - pozvanky, menovky, uvitacia tabula, zasadaci poriadok, kniha hosti, svadobne menu ..
Teraz cakam na fakturu len za tie tlacoviny (SJ a AJ). Suma cca 700€. A to este nemam vsetko. Zvysok bude az neskor. Z toho postovne je dost vysoke, ale inak sa to momentalne neda, len poslat to do zahranicia.
Ja len že ocino mal oslavu v takej restike kde bývajú svadby 50 ľudí do rana zabava jedlo pitie koláče výzdoba 1500€ 😁.
My máme velkú svadbu tento rok, 130 ľudí, vychádza to na cca 16 500 e. Pri 50 ludoch by som čakala 7-10 000.
v roku 2022, cca 60 ludi...skoro 15 000 a nemali sme kameramana. len fotografa. v dnesnej dobe si treba uver brat na svadby 😀
Záleží na tom, čo chcete..
My sme mali v 2017 - 110 ľudí a platili sme cca 2500€. V reštaurácii Kúpele Červený Kláštor. Stravná jednotka 25€.
Pred rokom tam stála strana jednotka 40€. Čiže dajme tomu keby to bolo teraz dvojnásobok, tak pri pošte vašich osôb sa zmestite do 3500€ so všetkým (keď si nebudeš vyberať šaty nad 400€ alebo obrúčky nad 500€).
@kati1303 to je riadna pálka. V rodine mali svadbu v 2024, 100 zákuskov na hlavu, menu a švédske stoly v reštaurácii a vyšlo ich to okolo 4000€.
Nechápem, čo ste tam mali za sumy. To je cena za svadbu v Bratislave so šatami za 1000€?
@lenkakravcova nie nie, saty stali 650€. a neni to ani bratislava. neviem my sme tiez neratali ze to tolko vyjde, nuz nejako sa to nazbieralo. mali sme aj vela ludi z inej casti slovenska ktorym sme samozrejme platili ubytko plus ranajky navyse...dj, priestory, prenajom auta, jedlo, vyzdoba, fotograf, alkohol, oblek, saty, zákusky, pozvánky,prstene atd a nazbieralo sa to....mali sme to v pálenici v Jelšovciach.
@kati1303 aha, u nás si ubytovanie platil každý sám. A v podstate ešte z darov sa zaplatila takmer celá svadba nakoniec.
@lenkakravcova 100 zákuskov na hlavu? Nemáš tam preklep? 🙂
@kati1303 v dnešnej dobe podla mňa normálna suma za svadbu. Keby som mala pripočítať k tomu šaty a doplnky, oblek a obrúčky, tak by nám vyšla podobná suma ako u teba. Možno trochu vyššia, ale za menej osôb. S tým rozdielom, že ubytovanie si hostia budú platiť sami.
Ešte by som tam mohla započítať svadobné pierka a nejaká tá maličkosť pre všetkých. Ale zo zvedavosti si to jedného dňa spočítam 😅 možno ma prekoti z tej sumy 😂
@tiezjedna máš pravdu vlastne. Pozerám teraz zoznam že ako sme to mali a mali sme 1700ks koláčikov a potom suché koláče ešte a záviny (makové, orechové). Čiže asi 25ks na jedného + časť závinu.
A dávali sme z toho aj do krabičiek, ako výslužku. Nič iné sme vlastne ani nedávali so sebou.
@lenkakravcova chápem, ja len, že ma tých 100 ks na hlavu pobavilo, to by bola slušná spotreba😅
@lenkakravcova 25ks na osobu ?? 😳 ja počítam maximálne 5ks / osoba a už aj to sa mi zdá byť veľa.
@bessie12 zjedli sa tak 10-15ks na osobu a zvyšok šlo do krabičiek 🙂
Ja som tiež sama zjedla asi 15ks 😅😆 ale neboli to nejaké veľké koláče. Také menšie do 8cm-10cm Max.
@lenkakravcova fuha. To si zjedla dost vela. Ja keď zjem 2 ks to môžem byť rada 😅 kedy ste mali svadbu ? U nas bude v lete. Skôr sa asi viac zameram na nápoje než na koláče, ale aj tak ich bude okolo min. 10-15 druhov + svadobná torta. Výslužky nechceme dávať, teda nie koláče. Skôr len flasu vína. Ale ešte sa dovtedy rozhodneme.
@bessie12 ja som to spocitala uuplne vsetko, aj vsetky drobnosti. Este som aj vyzdobu kostola zabudla spomenut plus kvety na vyzdobu saly, kadernicka, kozmeticka atd atd. Ono sa to nazbiera. Hovorim, aj my sme boli prekvapeny ze tolko nas to vyslo. A veru ked si to raz spocitas tak ta prekotí 😂
@bessie12 ja som kolacovy a sladkosťový typ na takýchto podujatiach (nepijem alkohol - ani ho nedaruvávam). A fakt oni neboli veľké tie koláčiky. Také jednohubky. A keď rátaš, že svadba trvala od cca 14tej do 3.00 ráno, tak medzitým keď človek zje každé dve hodinky dve také jednohubky, tak to sa nascita raz-dva. 🙂
Mali sme v máji svadbu. A myslím, že alkohol vyjde o dosť drahšie než koláče, čiže možno aj toto dokáže urobiť rozdiel výrazný. Nás vyšli celkovo koláčiky /1700ks + suché pečivo na kg/ všetky spolu: 400€
@kati1303 vidíš to máš pravdu, toto je tiež asi rôzne. My sme mali výzdobu sály v cene. Iba na stôl sa pár kvetov dávalo a potom kytice od hostí do váz (aj tak ich bolo dosť). A česala som sa aj maľovala sama. Čiže aj to asi môže urobiť rozdiel. Čiže to môžu byť dosť rozdielne sumy, podľa toho čo si do toho autorka všetko zaráta, čo chce, potrebuje alebo naopak nie. 🙂
@lenkakravcova tak to vas vyslo dost lacno. Len kolace s tortou + inventar, prinesenie na miesto svadby a den po aj odnaska inventaru ma to vyjde nieco cez 1000€.
@kati1303 vsak uz sa to ciastocne aj stalo 😂 vsetko komplet to vychadza na 30 tisic €. Presne ako je nas rozpocet a to sa snazim objednavat niektore veci z Ciny 🙈 taktiez niektore veci, ktore som povodne chcela, som musela vynechat. Niektore osoby nepozvat, aj ked som ich chcela pozvat. Neda sa mat vsetko 🤐
Ale zajtra si to vsetko este raz prepocitam.

My budeme mať 45 ľudí, včera sme to počítali predbežne podľa cenových ponúk takže+-13tis.