Krst dieťaťa a opatrenia Covid
Dobrý večer chcela by som sa informovať ak niekto vie. Tak prosím o info budem veľmi vďačná. Ako to je teraz 20.12. by sme mali ísť krstiť dcérku a niesme si istý či kvôli locwodu budú krstiť ?
@evaemah ďakujem dúfam že to je prauda že ich nezatvoria
@katarinka2526 vies co, najlepsie bude brnknut na faru ale z toho co som pozerala, ak to bude cez omsu tak omse nezakazali, len je polovicna naplnenost kostola. a ak mimo omse, kedze nejde o bohosluzbu, tak 1os/15m2 v kostole, tzn ze sa to robi, akurat je obmedzena kapacita
@katarinka2526 my sme krstili keď kostoly boli zavreté, ale obrady sa vykonávať mohli. V kostole sme boli len kňaz, miništrant rodičia a krstni rodičia - viac ľudí nemohlo byt. Ale určite treba konzultovať s farskym úradom - aj deň vopred lebo nám to skoro zrušili 🙈
@katarinka2526 krstiny vám nezrušila .neviem ako je to inde ale my sme krstili dcéru počas prvej vlny .vtedy myslím zrušili aj omše v máji a v čase krstu už boli ale chceli sme mimo omše mať .takže sme malí krstiny pekne v kľude len ja ,manžel dcéry a krstný rodič . .isto ti nezrušila Max ti povedia že minimálne počet ľudí
@katarinka2526 my krstime zajtra,ziaden problem aj rodina moze ist do kostola s 2m odstupmi. My mame ale obrovsky kostol. Ale oslavu nerobime ziadnu

kostoly sa nezatvaraju