Krst dieťaťa - otec pokrstený, matka nie
Ahojte, je tu nejaká mamička, ktorá nie je pokrstená, manžel áno a pokrstili ste svoje dieťa? Ja sa krstiť nechcem, nebola som nikdy vedená k viere, aj sobáš sme mali len na úrade, nie v kostole. Dieťa by sme, ale pokrstiť chceli, hlavne teda manžel. Je možnosť, že nám ho pokrstia, aj keď je len jeden z nás krstený? Ide o gréckokatolícku vieru. Ďakujem za odpovede.
Ide o to, aby krstni rodičia mali všetky potrebné sviatosti, rodičia nemusia mať. Takže zisti si,či krstni majú toto
@jaskolka áno, krstní rodičia spĺňajú všetko 🙂 ďakujem
Áno pokrstia. Ja krstena som a manžel nie. Dieťa má len krstnu mamu, ktorá bola krstena 🙂
Áno pokrstia. Ja krstena som a manžel nie. Dieťa má len krstnu mamu, ktorá bola krstena 🙂
@anonym_153c8c super, tak som rada, že to ide 🙏🏻 ďakujem pekne 🙂
@anonym_autor ahoj,záleží na farnosti
Ja som nepokrstena ,manžel všetky sviatosti.
Dieťa pokrstili
Svadbu sme mali v kostole
Prispôsobila som sa manželovi ,akurát všetky tieto sväté veci a náboženstvo deťom vysvetľuje manžel.
Za prvé to neviem,keďže som k tomu nebola vedená.
A za druhé mi to príde smiešne, kázať mu o tom ,keď ja to tak nemám
@anonym_autor ahoj,záleží na farnosti
Ja som nepokrstena ,manžel všetky sviatosti.
Dieťa pokrstili
Svadbu sme mali v kostole
Prispôsobila som sa manželovi ,akurát všetky tieto sväté veci a náboženstvo deťom vysvetľuje manžel.
Za prvé to neviem,keďže som k tomu nebola vedená.
A za druhé mi to príde smiešne, kázať mu o tom ,keď ja to tak nemám
@pe_mi ďakujem pekne za odpoveď, presne takto to budeme mať aj my, manžel ho bude viesť, ja sa do toho miešať nebudem, lebo tiež tomu nerozumiem 🙂 a nebol problém vás oddať v kostole? My sme si mysleli, že nás nezosobášia, ak nie som krstená, tak sme sa vzali na úrade, ale pravdupovediac, páčilo sa mi aj tam 🙂 spravili nám peknú atmosféru
@pe_mi ďakujem pekne za odpoveď, presne takto to budeme mať aj my, manžel ho bude viesť, ja sa do toho miešať nebudem, lebo tiež tomu nerozumiem 🙂 a nebol problém vás oddať v kostole? My sme si mysleli, že nás nezosobášia, ak nie som krstená, tak sme sa vzali na úrade, ale pravdupovediac, páčilo sa mi aj tam 🙂 spravili nám peknú atmosféru
@anonym_autor ako som písala ,záleží na farnosti
Farár mi odporučil ,nech si dorobím krst, ale nedorobila som si

Ide o to, aby krstni rodičia mali všetky potrebné sviatosti, rodičia nemusia mať. Takže zisti si,či krstni majú toto