icon

Krst mojho dieťatka bez mamičky. Poradíte?

lucka1957l
15. mar 2014

Ahojte mamicky, dnes v tento najkrajsi den, ktory som mala mat s mojim dietatkom a kracat s nim k oltaru a krstit....krstili moje dieta bez "mamicky" ☹ . Je to vobec normalne, zdrave alebo ako to nazvat... moje dieta tam bolo bez svojej maminy, urcite vsetky ostatne tam mali oboch rodicov .. v malickej kocke vykreslim priebeh, ale nie detailne, aby ma tu nespoznali kamaratky-mamicky lebo by som sa strasne hanbila. Krst prisiel cca po 4och mesiacoch od porodu na dnes,2 tyzdene pred krstom bolo komplet vsetko dohodnute-restauracia, zakusky, torta, sviecka, kosielka a rodina. V posledny tyzden nastal urcity sled situacii v rodine, kde som sa partnerovi den pred krstom vyjadrila, aby vedel, ze a krst nepojdem a treba to riesit. Vyriesil to tak, ze malicke moje dietatko pokrstil bez mamicky. Strasne placem ako to mohol urobit, a ako to mohol dietatu hlavne. Zamerne som polozila otazku, nie diskusiu lebo urcite by sa to zvrtlo aj do otazok - o ake okolnosti-udalosti sa jednalo, ze som z toho na poslednu chvilu chcela vycuvat, resp.aj som. Osobe si myslim, ze v zivote cloveka, ktory pride na svet a chceme ho "uviest"ako krsteneho by mali by pritomny obaja rodicia, bez akychkolvek okolnosti. Vztah, partnerstvo je o kompromisoch-mna keby parter poziadal a oznamil, ze na krst nepride v ivote nase dieta nepokrstim bez otca. On to ako ziadnu tragediu, zlyhanie, pochybenie neberie. Cely den ako sa vratili z krstin mi je hovorene, ze je to moja chyba. Mamicky, mozete my vy k tomu Vas pocit napisat? Pekne dakujem za kazdu odpoved.

namornicka
16. mar 2014

Veď si mu povedala, že ty na krst nepôjdeš, tak čo teraz riešiš? Nežiadala si ho aby ste krst presunuli alebo zrušili alebo iné. Zachoval sa normálne racionálne ako je už chlapom vlastné a buď rada že tú situáciu potiahol za vás oboch. Ak sa chceš podobným situáciám vyhnúť komunikuj priamo, nie že iné povieš a iné myslíš.

davita
16. mar 2014

z toh,o co si napisala je jasne, ze si sa rozhodla ty, nikto ta nenuti, rozhodla si sa sama, za nejasnych okolnosti, ale ja ich ani nepotrebujem vediet .... lebo si dospela ... a tebe sa nepacia nasledky tvojho rozhosdnutia? ostatni a aj tvoj partner sa rozhodli tiez a oni su s tym ok. takze problem mas ty a ries si ho! preco cakas, ze sa zruti svet okolo teba, leba sa netoci podla teba? prepac, toto je take nedospele ... a zaroven ukazkovy pripad, ako si ludia sami sebe robia zle a nasledne mlatia okolo seba rukami nohami, ze sa im to nepaci 🙂

prajem ti aby si sa zamyslela, poucila a hlavu hore, zajtra bude krajsi den 🙂

lubikan
16. mar 2014

no,poviem to dost slusne,ze si to pos****...a to riadne,keby si odmietla ist ako partnerka svojho muza na svadbu jeho kamarata,ok,ale ty si vlastne odmietla dat pokrstit svoje dieta...cely krst bol o tvojom dietati a ty jeho mama (blizsie k nemu,alebo vacsie spojenie ako dieta a mama uz nemoze byt) ...a nie o o tom,ze si trebars nasrana na svoju svokru a zacnes trucovat...tvoj partner sa zachoval super,za to ty si to pohnojila....a nech bol dovod akykolvek

jedina vec,co by toto ospravedlnila by bol tvoj zdravotny stav,ze by si musela byt v nemocnici,alebo ze by nedajboze tvoj muz chcel male preonacit na vieru ja nevem,jehovistov,alebo aku a ty s tym nesuhlasis (ale v tom pripade by som na ten den usla aj s dietatom do hotela,alebo kam)

danjelca
17. mar 2014

fuu no fakt napíš dôvod lebo je to nepochopitelné...

natalienka12
17. mar 2014

Baby napísali správne. Ja som to pochopila tak, že ste sa zrejme pohádali a ty si ho chcela vydierať. Ja ti poviem len jedno - tvoj partner urobil veľmi dobre a ty si si myslela, že ho budeš vydierať, no nevyšlo ti to. Ako ti správne napísali baby, ak si neležala na posteli so zlomenou nohou alebo v ukrutných bolestiach, bolo od teba maximálne detinské a trápne, že si tam nešla, A to je už úplne ale úplne jedno, aký bol dôvod hádky medzi tebou a partnerom. Tak ti treba, môžeš aj nabudúce štrajkovať. Dúfam, že sa aspoň uvedomíš po týchto tvrdých slovách od mamičiek z modrého koníka.

rebeka7501
17. mar 2014

bolati treba takáto otázka ?
nepoznáš maminy tu na MK ?
bolo to tvoje rozhodnutie, a už je iba na tebe ako sa s tým vyrovnáš.
ak si mala nezhody v rodine mala si to riešiť s nimi. Ale čas už nevrátiš. Ber to tak, že dieťa je pokrstené (hoci si to napamätá). A že nebudeš na spoločných fotkách ? Sú aj horšie veci.

whiterosses
17. mar 2014

toto myslíš akože vážne ? nech sú problémy aké sú, každý ich má .. ale na krst svojho dieťaťa neísť však to je hanba .. my tiež máme kadejaké vzťahy a s partnerom sme sa dohodli že ju okrstíme .. s jeho strany boli starkovci a jeho mama, a s mojej otec so starkou a brat s rodinou inak nikto .. a deň pred krstinami sa u nás doma veľa udialo, aj ked som mala oči ako veverička pička čo sme preplakali aj tak sme šli .. nič sme nerušili, ked niekoho nechceš na krstinách mali ste to spraviť potajomky alebo ja neviem vždy je nejaké riešenie .. ale toto by som nikdy nespravila že by som nešla na krst svojmu dieťaťu .. však ty si matka a on otec, presunúť to je ľahké ale všetko zrušiť t nie je jednoduché.. no čo si .. ja by som to tiež spravila na jeho mieste .. a tebe prepáč za vyjadrenie tebe by som to dala dobre pocítiť ..

lucka1958l
17. mar 2014

@janinah @maznacik007 @zrnka @fra @mata128 @miku1 @bullienka @stella231 @motovidlo @medovka14 @adelusha @ress @elise @liuka @jabadaba @jaja018 @lubikan @zuzana_v1 @davita @natalienka12 @whiterosses mile mamicky, kedze neovladam tieto pravidla podobnych for- netusila som, ze sa neda reagovat a odpovedat Vasim komentom. Pokial by poniektore z Vas sa aspon z malickej casti dokazali vcitit a pozorne by citali moju otazku - problem, ktory bol aj mierne chaoticky pisny, kedze ako mamine mi URCITE nebolo vsetko jedno, a akaaaa som podla Vas trucovita, vydierava...podla Vas najvacsia SPINA, a aka MATER musim byt- samozrejme bez chrbovej kosti podla Vas. Tak som sa opatovne zareg., aby som mohla reagovat. Akutomaticky som v texte napisla, ze nechcem situaciu detailne rozoberat, aby som nmusela znamym vysvetlovat pre o, zaco, naco a aby ma lutovali. Tak to napisem takto - ziadne hadky, bitky, vydierania ako to tu poniektore opisujete neboli. S pRtnerom neboli ziadn hadky a moje kompenzovanie si niecoho! Dnes 14.30 v tento den SOM pochovala cloveka z najuzsej rodiny, ktory zomrel 2dni pred krstom. Nie som clovek, ktory dokaze slavit v smutku. Pre niektore mamicky napisem, ze nie som taka mladucka, nemam 20 a ani 30 rokov. Mam starsie dieta na prahu dospelosti so zivotnymi skusenostami, a viem ake su hodnoty zitia a bytia...@slunkoo9 @jahodka @kveta @namornicka @davida @natalienka12 @whiterosses k Vasim prispevkom sa nechcem vyjadrovat @bonnie1 tebe by som sa podakovala za prispevok a aj konstruktivnu kritiku. PS: po tejto skusenosti s mojim prispevkom na MK uz teraz budem vediet, ze nikdy viac by som sa tu verejne nezapojila do fora, nakolko kazy jeden prispevok zeny-matky je plny urazok, osocovania, hanobenia mna ako matky. Na Sloensku chyba ludom kritizovat s distingvovanostou zeny. Aj tato negativna skusenost je skusenost. Dakujem

terezka1947
17. mar 2014

no neda mi neazareagovat....v prvom rade uprimnu sustrast.....a dalej...neozdsudzovala by som tak vsetky tieto mamicky,trosku si urobila chybu aj ty,tym,ze si sa presne nevyjadrila.... ked budes na fore dlhsie zistis,ze je tu velmi vela mamiciek,zien,bab,atd,kt. tu pisu naozaj take -povedzme ze 'nerozumne veci',ze sa reakciam na svoju otazku nebudes divit.

tieto mamicky nemali odkial vediet,aka vazna vec sa skryva za tvojim rozhodnutim....bohuzial je to anonymne forum a ked sa poriadne clovek nevyjadri,moze dojst k nepochopeniu a k nedorozumeniam,kt.aj cloveka zabolia
ale ver,ze vacsinou tu najdes povzbudenie,radu a pochopenie....ale ako som uz pisala,clovek musi velmi konkretne formulovat to,co chce vyriesit
neodchadzaj,daj tomu este sancu...nie je to tu az take zle 🙂

siska53
17. mar 2014

Skoda,ze si to o tom,umrti nenapisala hned v otazke..to meni pohlad na vec..myslim,ze u nas by sa v takom pripade krstiny zrusili...ved aj svadby sa z tych dovodov rusia..ja byvsom sa tiez nedokazala tesit. Krst pocka,my sme,krstili az,ked deti mali 7.m..
uprimnu,sustrast..

frak
17. mar 2014

@lucka1958l pozri, ja som ti sem nepísala že si špina ani mater bez chrbtovej kosti ani nič podobné- len som písala, že si vobec neviem predstaviť okolnosti ktore ťa k odmietnutiu učasti na krste viedli a ak ich neosvetlíš, tak neučasť na krste asi niekto ťažko pochopí... taku fantaziu aby som uhadla o čo išlo som nemala- naozaj je to v tomto príbehu veľmi podstatné- a je mi to ľúto čím si prešla ... myslím, že keby si to o tej smutnej udalosti napísala hned v uvode, tak by aj tie reakcie boli iné, lebo takuto hraničnu situaciu si naozaj nikto ani len nechcel predstavovať ... navyše vobec nerozumiem prečo si hned v uvode písala, že by si sa strašne hanbila pred priateľkami- jednak sem píše cele slovensko a nie je pravdepodobne že by ta niekto spoznal, jednak to, že ti umrel blizky príbuzný nie je hanba a hanbiť sa nemáš za čo ... za seba sa teda ospravedlnujem a úprimnu sustrasť ...
fra

barbara088
18. mar 2014

no ja ta sudit nebudem.Nikto nemoze vediet aky sled udalosti sa pred krstom stal...S muzom ste sa mali troska porozpravat on tom co sa vlastne stalo...a preco si zaujala postoj ze nejdes.ja ako neveriaca nechapem naco krstit dieta,vsak ale to ja kazdeho vec.trosku si asi spanikarila a povedala si ze nejdes,no ani manzel nemal bez teba malicke pokrstit.Nevsimaj si niektore co urazaju...to je teraz taky syndrom ktory sa vola ,,DOKONALA MATKA,,chapem,ze kazda mamina chce pre svoje dieta len to naj,ale po niektore mamicky len urazaju lebo henta nedava to ,a nerobi tak...sa spametajte dievcence

sandracs
18. mar 2014

Lucka, veľmi nešťastná situácia pre Vaše manželstvo do budúcnosti. Škoda, že si nenapísala viac informácii, lebo takto sa vyjadruje ťažko, môžem si len domýšľať, čo závažné sa stalo.
Krst je sviatosť, a myslím že prítomnosť, či neprítomnosť jedného s rodičov mu na "kvalite" neuberá.
Krasťanstvo je však predovšetkým o láske, o pokore a rodičia by mali chovať k sebe vzájomnúj úctu a rešpekt. Privítať dieťa do cirkvi takýmto spôsobom - otec nesie dieťa na krst a matka doma plače je veľmi nešťastné.
Kto z Vás rodičov spravil väčšiu chybu je ťažko povedať, pretože je rozdiel neísť kôli tomu že "nesúhlasím s výzdobou v kostole" a rozdiel neísť, pretože som sa napr. dozvedela niečo závažné zo života krstých rodičov /krstný bol milencom mojej mamy, krstná ma raz s manželom podviedla, praktizujú grup. sex a pod/ a stali sa pre mňa ako krstní neprijateľný.
Keby bol môj muž veriaci a vyjadril sa, že na krst z dôvodov ktoré sú preňho závažné a mne sa až také nezdajú nepôjde, asi by som mu vyhovela pri riešení problému alebo prehodila termín. Možno by som bola nahnevaná ako delová guľa, ale manželstvo je tiež sviatosť a manželia majú byť za jedno. Na vašom mieste by som riešila manželskú poradňu alebo rozobrať celú situáciu s kňazom ak ste veriaci, pretože to čo sa stalo je vážna vec - nie pre sviatosť krstu ale pre Váš vzťah.

"...každý jeden nech miluje svoju manželku ako seba samého. A manželka nech si ctí muža.“ (Ef 5,23-33)

Tiež nerozumiem, ako sa k tomu postavil zvyšok rodiny, že tam nikomu nechýbala matka dieťaťa napriek tomu, že chcela byť pri krste prítomná.

wena
18. mar 2014

No neviem, ale tak mali ste všetko dohodnuté a ty si to zrazu rozmyslíš, že nejdeš...a čo mal akože on urobiť podľa teba? Všetko zrušiť a čakať kedy si to zase rozmyslíš?

Môžeš byť nahnevaná tak akurát na seba podľa mňa...

monqy
18. mar 2014

V prvom rade úprimnú sustrast. A myslim, ze sa mal krst prelozit na inokedy a nie aby partner isiel pokrstit male bez teba.

bejbinka
18. mar 2014

Nesmies sa hnevat na reakcie zien, vychadzali z toho, co si napisala v uvodnom prispevku. Ked nenapises vsetko podstatne (čo umrtie rozhodne je), tak sa necuduj, ze to potom zle vyznieva a take su aj reakcie. Ja by som to asi vyriesila tak, ze by sme okrstili, ale nerobili ziadne oslavy - cize toto by som zrusila, ak by sa dalo. Oslavit krst ste mohli aj inokedy/neskor. A ak by sa napriklad ta restika uz nedala zrusit, tak len tak v komornej atmosfere a po dvoch hodkach vsetci domov, pripadne Ty si uz do restauracie ist nemusela, ked si mala smutok. Niekedy sa proste stane napriklad aj to, ze niektoremu zo snubencov niekto z rodiny zomrie tyzden pred svadbou a to mi pride este horsie, lebo svadba je veselica - krst byt nemusi. Teraz to uz musis predychat, nic sa s tym robit neda...a uprimnu sustrast.

simca06022011
18. mar 2014

V priapde tejto tragedie ste mali krst presunut, ale ak sa nedalo, tak si tam proste mala ist a hotovo. Dieta z toho traumu mat nebude ze si tam nebola, ale ty viditelne ano... na partnera by som sa aj ja vytocila, myslim ze by siel radsej na "pracovnu cestu", lebo toto co urobil nie je vobec ohladuplne voci tebe.

rondicka
18. mar 2014

No ja netuším,prečo poniektoré robíte z toho takú vedu ☹ Nie som ateistka,som krestanka..obe deti pokrstené..ale akosi by mi ani netrhalo žily,keby pokrstení neboli 😒 Nechápem,ako možete niekoho odsudzovat takto??? 🙄 Ako keby spáchala najvačší zločin sveta!! BOl to len krst, ktorý si dieta ani pamatat nebude..aj ked pre nu je to smutné,,že tam nebola..je jej to samozrejme lúto 😔 ..ale nie je to až taká tragédia,,ako to tu poniektoré prežívate a odsudzujete 😨 😨 😨 Zamyslite sa, kolkokrát ste mnohé neboli pri ovela doležitejších životných udalostiach Vašich detí.... a potom mudrujte a súdte iného človeka 😠 😠 😠 každý má len kopec rečí na adresu druhých ,,, pozrite sa na seba najprv a potom niečo hovorte....nie hned útočit ako sršne 😝 😝

wendy62
18. mar 2014

@lucka1957l tak kratko po umrti v blizkej rodine sa ani nehodi, ani nepatri robit nejake oslavy, bola to bezohladnost zo strany tvojho manzela, ze ta nutil do krstu za takych okolnosti. Krst sa predsa da prelozit na neskor. Mozno ta nepochopil spravne ked si mu hovorila ze tam nechces ist a teraz si to nechce priznat. Dietatku to bude absolutne jedno, mne tiez neboli na krste obaja rodicia, lebo otca vtedy sledovala STB a keby zistili ze krsti dieta, mal by z toho velke problemy. Teba to teraz mrzi, ale casom ti zostane len neprijemna spomienka, ze ta manzel nepodrzal v tazkej chvili. Mozes sa z toho akurat poucit, uvedomit si kde nastala chyba a do buducna sa podobnych chybam vyvarovat.

elen83j
18. mar 2014

Iba v skratke,už s tým nič nenarobíš,je pokrstené 😕 čítala som aj príspevok s novým nickom.Mne zomrel starky,ktorého som mala veľmi rada a pochovávali ho práve v deň keď som rodila,bola som šťastná cez bolesť ktorú som cítila s jeho straty.Myslím,že si mala stáť ako pri svojom dieťati tak aj pri partnerovi,hoc to bolo pre teba ťažké.Nejdem kritizovať,ale teraz sa s tým budeš musieť v prvom rade vyrovnať ty 😒

matulinuska
28. mar 2014

Precitala som si tvoj prispevok a zopar komentarov. Vela mamiciek ti napisalo ze to bola tvoja chyba,ze si z krstu nemala vycuvat. Ja by som svoje dieta krstit ani nedala ale to som ja. Ak si bola rozhodnuta ze ides do toho nech sa paci,ale ak sa rozhodnes par dni pred udalostou ze nie,jednoducho nejdes tak si myslim ze tvoj partner by mal tvoje rozhodnutie respektovat a nerobit nieco za tvojim chrbtom. Predsa vzdy je moznost pre zmenu terminu alebo uplne zrusenie. Aj ked sme mali objednane hento tamto je to urcite nefer. Si matka a nikto by ta nemal obchadzat pre teba vyznamnych okamihoch tvojho dietata. Nech boli dovody akekolvek nikto mu nedal pravo nato aby si robil co chce. Drzim palceky nech sa z toho skoro spamatas a budes si uzivat svojr dietatko napriek tomu,ze si nebola na jeho krste.

P.s. nikomu neprislo divne ci uz rodiny alebo znamych ze si tam neni?

@lucka1957l

minnie55
28. mar 2014

Pises straaasne zmatene, vobec ti nerozumiem. A uz vobec nechapem - nech si mala akykolvek dovod - ze si na krst neprisla. Neobvinuj partnera - co mal robit ?? Ked ste mali vsetko nachystane a vybavene ? Ak si ho takymto sposobom chcel vytrestat, ublizila si jedind sebe a svojmu dietatu. Pride mi to take detinske, ako trucpodnik maleho decka, ktore nevie posudit nasledky svojho spravania. Milionkrat sa v zivote este dostanes do situacie, ktora ti nebude po voli, ale rozumny clovek castokrat kvoli tym druhym, na ktorych mu zalezi, zatne zuby a premoze sa.

lenka278
21. apr 2014

ahoj, citala som skoro vsetki komety.....skoro vsetki ta tu odsudzuju lebo si prepdokladam necitaju vsetki komety tak nerusia ze si napisala ze ti zomrel velmi blizky clovek. viem ake to je..mne zomrela babka pred 2 rokmi....akurat 2 dni pred mikulasom. viem ze to nieje vobec rovnake...ale podobne pretoze mikulas je vlastne oslava da sa povedat. syncek mal vtedy rok aj 7mesiacov. tiez nechapal co sa deje, ze pochovavame jeho prababku. ale chcem ti napisat ze vtedy moj otec, teda syn babky ktora nam umrela ma so synom posielal na mikulasa, ze ved mali zato nemoze a je malicky nato aby chapal co sa vlastne stalo..a to je idem s nim len zobrat balicek a aby videl mikulasa nieje ziadne oslavovanie a zabavanie sa....
a napr. teraz mojmu priatelovi zomrela babka, je to tiez dalsia prababka nasmu synovi. teraz ma skoro 3 rocky...uz lepsie chape co sa deje....a predsa teraz ako je velka noc chodil polievat po rodine. nieje to predsa nejaka oslava....len deti to nechapu....a mi smutime ale nezatazujeme s tym deti.
chcem ti len tolko napisat ze viem ako je tazke ked ti umrie velmi blizky clovek, len ked ste mali uz krst mohla si ist. uz len kvoli tomu ze ta to neskor bude mrziet co sa aj stalo ako pises. uprimnu sustrast ti zelam. kazdi inak prezivame takuto udalost ale ked si to zoberiem z duchovneho hladiska, bohu si priniesla dalsieho katolika. ved si nerobila zabavu, len ste sa isli najest. tak si mohla kludne ist. alebo aspon do kostola na krst aby si bola pri dietatku v takuto velku vec a potom domov, aspon ja by som to na tvojom mieste riesila.

maria117
27. apr 2014

@lucka1957l @lucka1958l ahoj. V prvom rade, uprimnu sustrast. Asi to teraz nemas lahke a bolo by pre teba narocne byt inym na ociam. Asi by sa to dalo pochopit tym,ktori poznaju okolnosti. Ale mam na Teba otazku,na kt mi sice neodpovies,ale odpovedz aspon sama sebe: Aky zmysel ma krst? Preco si ho ziadala pre svoje dieta? Krstom sa zmyva dedicny hriech a dieta sa stava clenom Cirkvi. Napisem to trosku provokativne,pre ilustraciu. Ak by sa Tvojmu dietatku nieco stalo a nedozilo by sa rana, ale je pokrstene,mas istotu,ze ide rovno do neba. Ako je to s nepokrstenymi je uz ina polemika,jasne,ze existuje aj krst tuzby- ak napr.mamicka potrati dietatko,kt by urcite dala pokrstit. Ale stale je lepsie,ak je to mozne,dieta pokrstit. (V kritickych situaciach moze krstit kazdy, podmienka je liat vodu a povedat Krstim Ta "meno" v mene Otca i Syna i Ducha Svateho.-toto pisem z pamati,mozno je to trosku inak)Napr.kamoska porodila syna v 8mesiaci vo stvrtok, v sobotu ho bol knaz pokrstit v nemocnici a v nedelu Tomasko zomrel. Nebola restauracia,torta,pripravy na oslavu krstu,ale pohreb a kar. Neviem ako lepsie to mohol Tvoj manzel zvladnut? Bud rada, ze mas dietatko pokrstene,ze mas manzela,ktory sa o to postaral aj ked Ty si nemala dostatok sil. Nie je dvolezite,ze si nebola na "party" 4mesacneho syna,on si to pamatat nebude. Dolezite je,aby ste sa po smrti obaja stretli v nebi a tam zazivali spolocnu "party".

fidka79
Odpoveď bola odstránená
esther1599
16. máj 2014

V prvom rade uprimnu sustrast, chcem len vyjadit svoj nazor urcite ta neodsudzujem, ale dalo sa to vyriesit aj inak je to udalost, ktora sa tyka hlavne dietatka takze urcite by som ho dala pokrstit a aj sa krstin zucastnila a potom by som poziadala partnera a zvysok zucastnenych aby sa nehnevali ze nemam silu nato aby som za zucastnila oslavy z dovodu aky si uviedla. Takto by boli spokojne obe strany. Pretoze krstu sa tyka hlavne obrad, co sa deje po uz je banalita 😉

22beba
16. máj 2014

fuj vy ste tu podaktoré riadne hnusy .... 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 odpadávam čo dokážete vypotit a napísať človeku ktorého nepoznáte .. neviete nič o nom a hentak ho odsudite!!! to je podla vas normalne?????treba sa troška krotit nikdy neviete kto sedi na druhej strane a neviete ako ho to može bolieť na duši na srdci to čo pišete ..... :-O fuj .... možete sa hambiť ... ja osobne by som na krst isla nech by sa dialo čokolvek ale nikdy by som mamine nenapísala že čo si za mater!!! dajte si facky na čelo .... a tebe mamička držim palce nech sa netrapiš 🙂 bude ta to bolieť vydiskutujte si to a všetko bude ok 🙂

hanka_april
16. máj 2014

Z narodopisneho hladiska vlastne na krste rodicia, hlavne matka nebyvali. Dieta sa co najskor po porode zobralo do kosola, kde ho pokrstili aj zapisali do matriky. Kedze vela deti mrelo, chceli ich mat co najskor pokrstene. V kritickych situaciach krstili aj neknazi. Matka lezala v sestonedeli vzdy v klude, nenutili ju lietat kadetade (ano, to ze kedysi sa deti rodili pri okopavani zemiakov a zena kopala dalej JE kravina...) Preto bola vzdy vybrana krstna mama, ktora novorodeniatko odniesla, kym otecko este oslavoval (prehanam samozrejme 😀 )

To, ze my si z toho robime teraz curbesy je len taka moda.

Tak to ber, ze si to ponala tradicne 😉

ushuaia
16. máj 2014

normalna katastrofa, este ze ste ju rovno neukamenovali, svatice najvacsie...naozaj hnus, najprv by si mala kazda z vas pozametat na vlastnom dvore...a potom kritizovat ked ani nepoznate pricinu...to su tie IN konikarky...nemam slov...a najma uprimnu sustrast...by ste sa niektore mali nad sebou zamysliet 😒

lauricka
16. máj 2014

tazko sa Ti da odpovedat, ked nenapises skoro nic. To sa neda, prepac. Vsetko ste dohodli, tak si tam mala ist. Dieta prijalo sviatost krstu bez Teba. Ono islo o dieta a to tam bolo, takze to naozaj tragedia nie je. Malo tam krstnych rodicov, predpokladam, ti by tam byt naozaj mali. Jeden rodic staci, ktory s krstom suhlasi. Ak si chcela tym riesit nejaky Tvoj problem s manzelom, mozno si mala pouvazovat nad inym stylom, nez tymto. Pravdepodobne nebola vola vsetko kvoli Tebe rusit a organizovat nanovo, tak sa krstilo. Mala si inak trucovat, toto Ti nevyslo.