Krst mojho dieťatka bez mamičky. Poradíte?
Ahojte mamicky, dnes v tento najkrajsi den, ktory som mala mat s mojim dietatkom a kracat s nim k oltaru a krstit....krstili moje dieta bez "mamicky" ☹ . Je to vobec normalne, zdrave alebo ako to nazvat... moje dieta tam bolo bez svojej maminy, urcite vsetky ostatne tam mali oboch rodicov .. v malickej kocke vykreslim priebeh, ale nie detailne, aby ma tu nespoznali kamaratky-mamicky lebo by som sa strasne hanbila. Krst prisiel cca po 4och mesiacoch od porodu na dnes,2 tyzdene pred krstom bolo komplet vsetko dohodnute-restauracia, zakusky, torta, sviecka, kosielka a rodina. V posledny tyzden nastal urcity sled situacii v rodine, kde som sa partnerovi den pred krstom vyjadrila, aby vedel, ze a krst nepojdem a treba to riesit. Vyriesil to tak, ze malicke moje dietatko pokrstil bez mamicky. Strasne placem ako to mohol urobit, a ako to mohol dietatu hlavne. Zamerne som polozila otazku, nie diskusiu lebo urcite by sa to zvrtlo aj do otazok - o ake okolnosti-udalosti sa jednalo, ze som z toho na poslednu chvilu chcela vycuvat, resp.aj som. Osobe si myslim, ze v zivote cloveka, ktory pride na svet a chceme ho "uviest"ako krsteneho by mali by pritomny obaja rodicia, bez akychkolvek okolnosti. Vztah, partnerstvo je o kompromisoch-mna keby parter poziadal a oznamil, ze na krst nepride v ivote nase dieta nepokrstim bez otca. On to ako ziadnu tragediu, zlyhanie, pochybenie neberie. Cely den ako sa vratili z krstin mi je hovorene, ze je to moja chyba. Mamicky, mozete my vy k tomu Vas pocit napisat? Pekne dakujem za kazdu odpoved.

Neodsudzujem Ťa, ale pohreb čo ako blízkeho človeka podľa mňa nemá vplyv na krst dieťaťa. Pokiaľ viem, tak na krste sa netancuje a ani sa neveselí. Veď to nie je ako svadba. Krst znamená prijatie dieťaťa do cirkevného spoločenstva a zbavenie dedičného hriechu. Aj keď si bola akokoľvek smutná zo smrti blízkeho človeka a mali ste všetko vybavené, tak si v kostole určite mala byť. Po krste Tvojho dieťatka v kostole si sa predsa mohla ospravedlniť , že Ti neni dobre a ísť smútiť domov. Myslím, že by to každý pochopil.