Krstní rodičia
Mozem sa spytat, ci pri krstinach staci ako krstny rodic iba jeden z manzelov, alebo musia byt obaja zapisani? Dakujem 🙂
@maminkasisa, a nebude sa farar vypytovat, preco nechceme mat oboch zapisanych? Nieje to automaticky? Co sa udava pri spisovani krstnych rodicov? Dakujem krasne
nas sa nepytal, zaujimalo ho, ci maju krst, prijimanie a birmovku, ale vsetko zavisi od knaza, niektorym nevadi, ani ked nie je birmovka, niektorym vadi uplne vsetko, niektorym vobec nic... moj syn ma za krsnych manzelovu sestru s manzelom a ona nema ani prijimanie ani birmovku a vobec nebol problem, a dcera ma moju kamaratku, a jej manzel jej nie je krsny.... ale nekrstil ich ten isty knaz....
Ak je krstnym rodicom slobodny clovek a nasledne sa vyda/ozeni automaticky sa aj ten druhy stava krstnym rodicom tomu dietatu. Ale ked uz je zosobaseni tak neviem ako sa to berie.
@maris5 no, to nie je pravda, ostava len jeden krsny, mozno to rodina tak berie, ale krsny je len ten, kto je pritomny na krste...
dakujem za kazdu odpoved 🙂 A treba krstnej mame aj sobasny list, alebo ako to je?
Tak u nas sa pod pojmom krstni rodicia rozumeju ludia, ktori sa postaraju o dieta v pripade, ze obaja rodicia zahynu. Niekto si dava kamaratku matky plus kamarata otca, co mi pride divne, kamarati sa odstahuju,prerusia kontakty a cele je to o nicom. Vacsinou si kazdy dava surodenca. Ak je brat/sestra slobodny a bez partnera moze byt krstny rodic iba jeden, a v pripade smrti rodicov sa o dieta postara so svojim akt.partnerom. aspon takto sa to chape u nas, nie o tom, ze krstni donesu obcas darcek a pozvu sa na birmovku a pod.
@simulienka9
Koho sa ty rozhodnes mat za krstneho ten bude...farar sa do toho nema co starat...
Tak ako moze byt len jeden,tak mozu byt aj dvaja rozny...

staci iba jeden z manzelov, mozu byt aj dvaja krsny rodicia a nemusia tvorit par... /napr. Vasa sestra a manzelov brat/