Kto má viesť nevestu k oltáru?
Pekný večer žienky, plánujem menšiu svadbu v kruhu rodiny, zháňam pomoc-info: ak som sirota, (už od 15r., sme ostali so sestrou samé) mám jedného súrodenca- sestru, kto ma má viesť k oltáru? Zo starých rodičov mi ostala len jedna stará mama. Obe budú prítomné. Taktiež tam bude bratranec. Môže aj sestra napríklad? Ona a starká sú mi najbližšie. Mali ste to niektorá tak?
mňa viedol k oltáru starší družba a manžela staršia družička, jasné, že obaja slobodní, družbu si povoláva ženích, družičku nevesta. Taký bol vtedy zvyk. Manžel dokonca ani mamku už nemal
Mňa viedol brat.
Ja som na svadbe nemala tatina, tak mňa a manžela viedol v podstate kňaz...šli sme hneď za ním...
podla mna je to uplne jedno. koho budes chchiet toho das, nie su v tom nejake presne predpisane pravidla
Neviem, príde mi divné, aby nevestu viedla sestra alebo starká - celkovo žena. Kedysi bol na to 1.družba, proste nejaký slobodný chalan, teraz väčšinou otec. Keďže otca nemáš, išla by som normálne s mužom, aj sestra to tak mala, bolo to pekné. Alebo potom už sama, ale to by som mala 3x taký stres 😉
podla mna je to v takomto pripade asi na tebe, ci budes chciet sestru alebo teda jednu zo starkych 🙂
Určite je na tebe kto ťa k oltáru odvedie a kľudne to môže byť aj stara mama alebo sestra, ktokoľvek koho si vyberieš ty 🙂
V tvojom prípade by som túto rolu nechala starkej. Bude to pre ňu podľa mňa nezabudnuteľné a bude to od teba milé gesto 😉
V tvojej situacii by som sla so zenichom
Mna neviedol nikto, isli sme proste s muzom bok po boku, a vydala som sa.🙂 Ale pravda je, ze mne tieto "povinne jazdy" vseobecne nic nehovoria.

mňa viedol krstný otec