icon

Kto má viesť nevestu k oltáru?

4. máj 2022

Pekný večer žienky, plánujem menšiu svadbu v kruhu rodiny, zháňam pomoc-info: ak som sirota, (už od 15r., sme ostali so sestrou samé) mám jedného súrodenca- sestru, kto ma má viesť k oltáru? Zo starých rodičov mi ostala len jedna stará mama. Obe budú prítomné. Taktiež tam bude bratranec. Môže aj sestra napríklad? Ona a starká sú mi najbližšie. Mali ste to niektorá tak?

Strana
z2
dundulica
5. máj 2022

mňa viedol krstný otec

mijo53
5. máj 2022

mňa viedol k oltáru starší družba a manžela staršia družička, jasné, že obaja slobodní, družbu si povoláva ženích, družičku nevesta. Taký bol vtedy zvyk. Manžel dokonca ani mamku už nemal

terezka1947
5. máj 2022

Mňa viedol brat.

mamamasama
5. máj 2022

Ja som na svadbe nemala tatina, tak mňa a manžela viedol v podstate kňaz...šli sme hneď za ním...

maminecka266
5. máj 2022

podla mna je to uplne jedno. koho budes chchiet toho das, nie su v tom nejake presne predpisane pravidla

janka1011
5. máj 2022

Neviem, príde mi divné, aby nevestu viedla sestra alebo starká - celkovo žena. Kedysi bol na to 1.družba, proste nejaký slobodný chalan, teraz väčšinou otec. Keďže otca nemáš, išla by som normálne s mužom, aj sestra to tak mala, bolo to pekné. Alebo potom už sama, ale to by som mala 3x taký stres 😉

kliatana
5. máj 2022

podla mna je to v takomto pripade asi na tebe, ci budes chciet sestru alebo teda jednu zo starkych 🙂

xena0
5. máj 2022

Určite je na tebe kto ťa k oltáru odvedie a kľudne to môže byť aj stara mama alebo sestra, ktokoľvek koho si vyberieš ty 🙂

xeniii
5. máj 2022

V tvojom prípade by som túto rolu nechala starkej. Bude to pre ňu podľa mňa nezabudnuteľné a bude to od teba milé gesto 😉

evkamotka
5. máj 2022

V tvojej situacii by som sla so zenichom

mandzula
8. máj 2022

Mna neviedol nikto, isli sme proste s muzom bok po boku, a vydala som sa.🙂 Ale pravda je, ze mne tieto "povinne jazdy" vseobecne nic nehovoria.

Strana
z2