Kto prestal kupovať vianočné darčeky?
Všade samé výzdoby,blbosti,haldy tovaru. Je tu niekto, kto nekupuje nejaké extra dary,prípadne vobec? Lebo co tu čítam tie témy, niekoľko stoviek na darčeky dat ..častokrát medzi rodinou len aby človek niečo šál, kúpi blbosť, ktorá potom koluje po rodine... Keď si predstavím koľko odpadu vznikne z toho všetkého, je mi zle...
Darčeky riešime symbolicky. Nič extra drahé. Cez rok sme mali veľa vydavkov. Ale deti nemáme. Rodičom a súrodencom nekupujeme.
Kupujem darceky, ale s mierou - knihy, nejaku drahu na auticka... lego, puzzle, to mojim detom, neteri oblecenie, diar (taky ako dennicek), mame kozmetiku, manzel si kupi oblecenie sam, teda uz si objednal a ja som chcela elektrickú zubnu kefku a knihy nejake. Vsetko take prakticke alebo hracky, co viem, ze sa s tym vyhraju.
My si už celé roky nekupujeme nič, kupuje sa iba deťom. Nikomu inému.som s tým úplne spokojná. Keď ideme na návštevu, vezmem koláče, fľašu a vybavené 😊
Ahojte, nečítala som všetky reakcie, ale ja teda kupujem darceky, veľa mužovi a synovi a rodičom. Muža a rodičov sa vždy spýtam co by potrebovali a chceli, prihodim kalendár s fotkami vnúčat, kozmetiku a je. Syn postupne od septembra hlási co by si želal od Ježiška, je toho dosť, a vôbec mi nevadí mu splniť všetko reálne a také, že viem ze je to užitočné, tento rok si želal napríklad instax foťák, tenisky, chemickú súpravu, nasobilku, a par hraciek. Brachovi sa pokazila kosacka, tak sme sa do rodiny poskladali. Som vianocoholik a neliečim sa.
Nekupujeme, ani manželovi , ani on mne, dcere maličkosť vodové farby, a puzzle.... Aj to len kvôli tomu že už ju ostatní tak namotali s tými vianocami a darčekmi má ešte len 2,5 roka.... Vôbec to neuznávame z dôvodov ako aj píšeš, kopa zbytočnosti a odpadu .
Ja kupujem len take, čo viem,ze dotyčni chcu,vyuzijupaci sa im to alebo sa im pokazilo a treba im to... Kupujem uz asi od septembra :D s bratom sme sa dohodli ze medzi sebou ani detom si nedavame. Cize muz,deti,rodicia,svokrovci a sestre kupim..nie je tam blbost,ktora by za dva dni bola "nechcena"... No dobre...nase deti maju isto aj "blbost",ale skor preto,ze som ju chcela ja 😄
...ako priklad..napr mamine sa zlomila naberačka na cestoviny,tak dostane tu :D svokra dostane knihu krížoviek, muz veci na cvicenie a bicykel a sestra sa stahovala do noveho,tak nemaju sialky a misky...dostane tie 🙂 a otec chcel basketballovu loptu 😁
Ja kupujem od leta hlavne vnučke ale také drobnosti vramci jej veku,dcere to co chcela čitacku knih a chcela si dať spraviť nechty ,decentne nie žiadne dlhé a kúpila som jej ešte v zľave dlhý kabát a pyžamo.Muzovi tiez len pyžamo a vianočné boxerky.Kedze ideme zo zahraničia tak svagrovcom len väcdie dekoracnu sviečku ktora puka ako drevo v krbe.Nič nikomu čo nevyužijú
Tak to už máš taký životný štýl, ja som kúpila len sebe a synovi a mame. Ostatní nežiadajú a nechcú nič. Tu je dostatok a všetkého, na čo si zmyslíš. Majú to tak aj susedia, tu ani bazár nejde, každý má nové. Všetci všetko majú, takže sa nedá kúpiť, ako za sociku , že by to aj potešilo. Ja teda nekupujem nikomu, už to tak je. Ale ani počas roka, jeden balíček za štvrť roka, alebo pre rastúce dieťa, alebo ak sa niečo pokazí a treba to už vyhodiť. Nielen na Voanoce autorka, neustále to treba , ale hlavne u seba. Lebo len seba , môžeš zmeniť.

@jana_eyre_2 tak robim ja😊