icon

Kúpiť sadu nožov alebo lepšie jednotlivé kusy?

Včera o 06:23

Chcem kúpiť sestre kvalitnejšie nože do kuchyne a pozerám sadu Tescoma Precioso so 6 nožmi v bloku. Len si hovorím, či je šesť nožov vôbec praktických, keď ja doma aj tak stále používam dva.
Teraz váham, či jej nekúpiť radšej dva-tri lepšie nože zvlášť, aby jej zbytočne nestál celý blok na linke. Má zmysel kupovať celý blok, alebo je lepšie vybrať pár kvalitnejších nožov zvlášť?

anonym_6d0848
•
Včera o 06:29

Ak poviem za seba, mne ten blok na linke zavadzal. Tiež sme to dostali ako dar, chvíľu som to mala vystavené a potom som nože vybrala a dala do šuflíka a ten stojan vyhodila.

tundra
•
Včera o 06:35

@anonym_autor ked je malo miesta,pozri magneticku listu na noze.
https://www.tescoma.sk/magneticka-lista-na-noze...
My mame dreveny stojan a je to fajn,nemenil by som.
Noze pozri Victorinox.

parvinka0001
•
Včera o 06:39

Zamna ani stojan ani lišta . Tiež sme mali v stojane išiel do koša rovno.

anonym_5fed21
•
Včera o 06:54

si ani nemyslím že je to vhodný dar. To radšej poukážku nech si kúpi sama.

anonym_670262
•
Včera o 07:02

Noze sa nedaruju. Rozrezes priatelstvo.

anonym_96677b
•
Včera o 07:20
@anonym_670262

Noze sa nedaruju. Rozrezes priatelstvo.

@anonym_670262 A čierna mačka nosí smolu a rozbité zrkadlo nosí 7 rokov nešťastie. Ešte tú o plochej zemi a je to kompletné.

zuzanaete
•
Včera o 07:28

Mam taky stojan na linke uz vela rokov a za mna super vec. Mam sadu 5 nozov a noznice. 4 noze pouzivam casto. Je to individualne. Kazdemu vyhovuje nieco ine.

anonym_96677b
•
Včera o 07:30

@anonym_autor Každý má iný vkus a preferencie. Možno sa niekomu hodí na linku ten stojan na nože, ale skôr je to nepraktické - prekáža, zaberá miesto a práši sa na to. Navyše, ak je to mladá rodina a bude mať deti, tak z bezpečnostného hľadiska by nože na linke nemali byť. My ich máme v zásuvke s detskou poistkou, lebo máme takú situáciu, že musia byť nože nedostupné.

A či sadu 2 nožov alebo 6 je jedno. Ak je to nová domácnosť a nemajú ešte všetko zariadené, kľudne aj tých 6 - komplet veľký, malý, vykosťovák, na pečivo plus nejaké špeciálne. Ale ak kúpiš peknú sadu napr. 3 - veľký a dva nejaké malé, bude to úplne stačiť. Cenový limit si urči sama. Ale pre bežnú domácnosť zase nemá zmysel kupovať drahé, profesionálne nože.

biba_18
•
Včera o 07:46

ja mám doma aj stojan aj niečo také ako lištu - a využívam oboje ...
takže záleží...
v živote by som si nedala svoje drahé nože do šuflíka. v živote ...
mňa osobne by tá sada čo si vybrala nepotešila ... ale ak to má byť ako prvá štartovacia sada do domácnosti, tak asi aj hej ...

2691
•
Včera o 08:14

@anonym_autor tiež by som dala radšej poukážku

minenkaa
•
Včera o 08:19

Ja by som kľudne dala nôž ,nie sadu ale radšej naozaj kvalitne nože ,jeden dva ale určite nie toto čo chceš

minenkaa
•
Včera o 08:22

https://m.alza.sk/kuchynske-noze/zwilling/18851...
Radšej niečo takéto a jeden dva ,len nech sú poriadne

anonym_978a78
•
Včera o 08:38

Mam 12 nozov, pravidelne pouzivam tak 8. Ja mam na vsetko ten spravny noz. A mam ich aj v stojane, tie menej pouzivane a aj na liste priamo nad prac. plochou. Do suflika by som noze nedala, jedine, ze by tam boli kolajnice, kde bude kazdy byvat sam aby sa neobtierali a netupili a na to nemam miesto

sisska96
•
Včera o 11:21

ja mám v šuflíke. Mne vadia vystavené kusy

anonym_21111c
•
Včera o 11:37
@tundra

@anonym_autor ked je malo miesta,pozri magneticku listu na noze.
https://www.tescoma.sk/magneticka-lista-na-noze...
My mame dreveny stojan a je to fajn,nemenil by som.
Noze pozri Victorinox.

@tundra
Ked chces este lepsie pozri Global

anonym_759451
•
Včera o 11:47

@anonym_autor ja mam v sufli drahé, kvalitne wmf a zwilling lebo kriminalisti odporúčajú nemať na linke, kvôli hádkam/afektom 😁

anonym_759451
•
Včera o 11:49

@anonym_autor https://www.tescoma.sk/zasobnik-na-noze-flexisp...
Tescoma ma aj organizer do suflika, len treba vedieť rozmer

hefo
•
Včera o 12:24

Ak myslíš toto: https://www.tescoma.sk/blok-na-noze-precioso-so... , tak za mňa táto sada, najmä ten stojan, vyzerá hrozne.
Viac sa mi páči štýl ako tento, čo máme my: https://berndorf.sk/sada-kuchynskych-nozov-so-s... - ale nebudem to úplne odporúčať, za 16 rokov sa nám už dva nože zlomili, jeden keď spadol na zem, a druhý si nepamätám; a za tie roky ako pozerám to zdraželo na dvojnásobok.

hefo
•
Včera o 12:25
@anonym_759451

@anonym_autor ja mam v sufli drahé, kvalitne wmf a zwilling lebo kriminalisti odporúčajú nemať na linke, kvôli hádkam/afektom 😁

@anonym_759451 A aký je rozdiel siahnuť do stojana a otvoriť šuflík a siahnuť doň? Jedna sekunda?
Či na šuflíku je kódový zámok, ktorý človek v rozrušení nedokáže otvoriť?

anonym_96677b
•
Včera o 12:34
@anonym_759451

@anonym_759451 Skôr mi príde dôležitejšie nemať nože na linke, ak má človek malé deti. Ale vtedy treba aj detskú poistku na zásuvku. My máme "špeciálnu" dcéru, ktorá bude celý život malým dieťaťom, takže tú detskú poistku máme nafurt.

anonym_96677b
•
Včera o 12:36
@hefo

@anonym_759451 A aký je rozdiel siahnuť do stojana a otvoriť šuflík a siahnuť doň? Jedna sekunda?
Či na šuflíku je kódový zámok, ktorý človek v rozrušení nedokáže otvoriť?

@hefo Ono sa pri trestnom čine dá polemizovať, či to bol naozaj afekt, keď niekto schmatne nôž na linke, alebo už úmysel, ak na "schmatnutie" noža musí urobiť ešte predtým jeden úkon - otvoriť zásuvku.

beata_k
•
Včera o 12:37

@anonym_autor Autorka, toto okolo kvalitnych nozov ani neslo. Vymysli iny darcek alebo daj poukazku

hefo
•
Včera o 12:49
@anonym_96677b

@hefo Ono sa pri trestnom čine dá polemizovať, či to bol naozaj afekt, keď niekto schmatne nôž na linke, alebo už úmysel, ak na "schmatnutie" noža musí urobiť ešte predtým jeden úkon - otvoriť zásuvku.

@anonym_96677b Tak ja by som polemizoval najskôr vtedy, keby si preň došiel do vedľajšej izby niekam do skrine, úkon otvorenia zásuvky v afekte je úplné nič.

anonym_670262
•
Včera o 15:00
@anonym_96677b

@anonym_670262 A čierna mačka nosí smolu a rozbité zrkadlo nosí 7 rokov nešťastie. Ešte tú o plochej zemi a je to kompletné.

@anonym_96677b to su stare slovenske povery, nie novodobe smeracke objavy, takze porovnavanie nie je namieste

anonym_96677b
•
Dnes o 15:14
@anonym_670262

@anonym_96677b to su stare slovenske povery, nie novodobe smeracke objavy, takze porovnavanie nie je namieste

@anonym_670262 Aj to, že ostré predmety podpichujú priateľstvá je stará povera. Neviem, čo by na tom malo byť novodobé smerácke.