icon

Makita alebo Milwaukee: Ktoré náradie je lepšie pre domácich majstrov?

31. mar 2026

Zdravím, chcem si kúpiť poriadnu sadu náradia (uťahovačka, flexa) a neviem sa rozhodnúť pre značku. Všetci v robote majú tie červené Milwaukee, že sú to držiaky. Ja to ale budem používať len na prerábku bytu a občas daco na chate. Nie je to zbytočný luxus? Makita vychádza v setoch v daktorych SR obchodoch o tretinu lacnejšie. Má to Milwaukee fakt tak lepšie tie batérie, že mi to nezdochne po dvoch rokoch v skrini?

gerrwie_girl
31. mar 2026

@anonym_autor makita ti uplne staci

anonym_777b61
31. mar 2026

Aku náradie je vhodné pre toho, kto ho viac používa. Inak ako píšeš - v skrini môže byť po niekoľkých rokoch po batériii. Na druhej strane práve kvalita batérií býva u drahšieho značkového aku náradia spravidla vyššia. Ak chceš výhradne aku, tak rozhodne referencia ostatných, že aj po xy rokoch ne/používania im batéria drží, je najdôležitejšia.
Inak zváž/te klasické náradie na 230V, ktoré nemá problém so životnosťou batérií, pred prácou nemusíš riešiť ne/nabitosť batérie a pri dlhšej práci furt vymieňať a/alebo dobíjať batériu/ie.

vista4
31. mar 2026

Moj brat má komplet výbavu black decker a nechce nic iné a moj zase len bosh by všetko kupoval. Za mna ked ideš prerábať byt, urcite kúpiť drahšie kvalitnejšie. Budeš banovat, skupi dvakrát kupi. S lacnejším náradím sa narobíš viac, pôjde ti to pomalšie a skor to opotrebujes. Kup si sadu kvality, ušetris 2x.

anonym_330fee
31. mar 2026
@vista4

Moj brat má komplet výbavu black decker a nechce nic iné a moj zase len bosh by všetko kupoval. Za mna ked ideš prerábať byt, urcite kúpiť drahšie kvalitnejšie. Budeš banovat, skupi dvakrát kupi. S lacnejším náradím sa narobíš viac, pôjde ti to pomalšie a skor to opotrebujes. Kup si sadu kvality, ušetris 2x.

@vista4 len treba zvazit, co bude pretabat a kolko bude prerabat, ak kupi naradie pre profikov a bude mu to stat v skrini, to je lacnejsie majstra zavolat

gerrwie_girl
31. mar 2026
@vista4

@vista4 ale však sa rozhoduje medzi dvomi velmi kvalitnými značkami 🙂. Ani s jednou z nich nic neoľutuje. Akurát teda ak nemajstruje casto tak zbytočne kupovať príliš drahé. A to píšem ako clovek, ktory si zakladá na kvalite.

anonym_40d74f
31. mar 2026

S cinskym buracim kladivom na 220V este z Baumaxu nejaka znacka O.K. som vysekal betonovy poter v chodbe, v kupelni aj betonovy chodnik okolo domu a menil som len uhliky. Pri hobby naradi nekupujem podla znacky, ale podla parametrov.

biba_18
31. mar 2026

@vista4 ale makita ani milwaukee nie sú hračkárske...

lauruska_sumienka
31. mar 2026

moj muz mi dal do prace na drobnu udrzbu utahovacku makitu, on v dielni ma bosch.
makita je na domace a obcasne pouzitie, bosch je kvalita za rozumnu cenu a milwaukee je tvrdy makac na kazdodenne pouzitie

gerrwie_girl
31. mar 2026
@lauruska_sumienka

moj muz mi dal do prace na drobnu udrzbu utahovacku makitu, on v dielni ma bosch.
makita je na domace a obcasne pouzitie, bosch je kvalita za rozumnu cenu a milwaukee je tvrdy makac na kazdodenne pouzitie

@lauruska_sumienka makita je na domáce aj profesionálne použitie ;) S Bosh su na rovnakej úrovni mimochodom.

vlachienka
31. mar 2026

Myslím, že Makita by ti úplne postačila. Keď tak, dokúpiš len náhradnú batériu. Rovnako by po dvoch v skrini bez používania odišla batéria aj na Milwaukee.

vista4
31. mar 2026
@anonym_330fee

@vista4 len treba zvazit, co bude pretabat a kolko bude prerabat, ak kupi naradie pre profikov a bude mu to stat v skrini, to je lacnejsie majstra zavolat

@anonym_330fee majster stojí nekrestanske peniaze, preto si to ide robiť sám...profi náradie je kvapka v mori pri cene majstra

done
2. apr 2026

Prémiové profi: Festool, Hilti, Mafell
Univerzálne profi: DeWalt, Makita, Bosch Professional, Milwaukee, Metabo, Hikoki, Flex, Narex
Polo profi: Ryobi, Stanley
Hobby: Parkside, Einhell, Scheppach, Bosch zelený, Black+Decker

ernesttoth
23. apr 2026

Na tvoje použitie by som šiel kľudne do Makity. Milwaukee je top, ale zbytočne drahé ak to nebudeš točiť každý deň.
Inak veľa robí aj ako sa staráš o baterky – nenechávať úplne vybité. Ja mám uťahovák zo SK shopu (bumba.sk) a zatiaľ drží bez problémov.