Kupujete niečo deťom na deň deti?
ahojte, bude to prvy krat u nas co dcera ako tak rozumie darom a hrackam. A neviem ako sa k tomu postavit, kupujete nieco detom na MDD? my sme to vobec nezvykli oslavovat, ani sme nic nedostavali ako deti, ani teraz s manzelom ani valentin ani taketo sviatky...no mam nutkanie nieco dcere kupit :D :D
Iba nejakú drobnosť alebo ju zobereme na vylet ked bude pekne ma 3 a pol roka. A keď ju chceš potešiť nebran sa tomu a potes ju budeš mat radosť aj ty 😉😊
@hruska91 Je to čisto na tebe 🙂 Ako si to urobíte, vymyslíte 🙂 Pre mňa je to príležitosť dcéru obdarovať, keďže všetky sviatky má skoro naraz (narodeniny, Vianoce, mikuláš, meniny...), tak zvyšok roka sa nič také nedeje. MDD je veľmi dobrá príležitosť, aby som nemusela darček držať v skrini zase do Vianoc, keď ju môžem potešiť už teraz 🙂 Na Vianoce to navyše nemusí byť až aktuálne. Keď dostane darček, väčšinou je za tým vždy nejaká príležitosť alebo udalosť - nechodíme do hračkárstva "len tak" a snažíme sa spájať príjemné s užitočným. A vôbec to nemusia byť veľké dary. Pre každého darček znamená niečo iné, ako pre dospelého tak aj pre dieťa. Moja dcéra sa z toho veľmi teší, a už teraz vo veku 8 rokov to berie ako prejav lásky, a toho, že na ňu niekto myslí. Ja som jej napr. kúpila kvietok v črepníku aj k MDŽ 😀 strašne sa jej to rátalo 🙂 a má ho doteraz na okne a presne vie kedy a prečo ho dostala :
Ja dcerke urcite kupim nejaku drobnost a potom ju mam v plane zobrat aj na zmrzlinu 🙂
Podla mna je pekne nejak potesit dieťatko. Ked aj malou sladkostou, kinderkom, alebo cimkolvek. aj ak chodi do skolky, tam to urcite budu oslavovat a budu aj deti spominat ako to oslavili doma s rodičmi, ci niekam isli, alebo nieco dostali atd, tak nech jej nieje luto
Áno nejakú drobnosť, výlet podľa jej zelania
my nic nekupujeme. Ja ked idem do obchodu a vidim nieco co by deti potesilo, alebo potrebuju, tak im to kupim aj inokedy a maju z toho radost. Nemusi to byt k nejakemu datumu. Tak isto to robime aj na narodeniny, nemusia dostat prave v ten den. Niekedy to je tyzden pred sviatkom, ale poviem im, ze to je uz na narodeniny. Od rodiny potom aj tak dostanu, tak toho nie jeaz tak vela naraz. A co viem, tak moja mama je uz vybavena na den deti pre vnucata.
@hruska91 syna som zvykla, keď bol menší brávať vždy na akcie k MDD, čo bolo automaticky spojené so zmrzkou, cukrovou vatou a pod., ale to bude teraz asi bohužiaľ obmedzené + od babky, brata a tak podostával väčšinou ešte sladkosti. Teraz už má 11, urobím mu tiramisu, jeho najobľúbenejší zákusok...nejaká maličkosť určite každé dieťa poteší.
Ja mam dve baby a hoci nekupujem darčeky na deň detí kupujem im sandalky a ideme na zmrzlinu alebo upečiem koláčik. Mam to tak overené že im tie sandalky veľkosťne sedia potom do konca augusta. Cez víkend pozrieme dáky program na deň detí a ideme na výlet. Hracky nekupujem.
len nejaku drobnost a ak bude niekde nejake podujatie pre deti, tak pojdeme pozriet
My sme zvykli chodiť na vseliake MDD akcie všade v okolí pohrali sa zasutazili zabavili väčšinou je aj víkend pred aj po tak mali kopu vyletov a plus (máme 4deti) dostali darček spoločný nejaký buď hry vseliake na von, futbalovú bránku, spoločenskú hru niečo pre všetkých na hranie 👌
Ja ich vzdy zoberiem na nejaky obed alebo im kupim sladkost mam ich 5 a urcite si treba ten den oslavit
Tiez to robime tak ze si spravime nejaky vylet.na mdd byvaju hocijake cesty rozpravkovym lesom alebo rozpravkove dni.ak je skaredo nejaky detsky klub smyklavky preliezky po ceste domov sa stavime niekde na pizzu alebo na zmrzlinu.ked bude vacsia zoberieme ju do kina na nejaku rozpravku napriklad.proste pekny rodinny den zamerany hlavne na nu mozno nejaka knizka farbicky alebo bublifuk pre potesenie
Ziadne 100eurove lego alebo podobne darceky nezvykneme na den deti davat.
@hruska91 my ideme na výlet do Košíc 🙂 spojíme MDD, manželove narodky a môj oddych a chtíč vypadnúť niekam preč z domu 🤣 malý má rok, ešte tomu nerozumie 🙂 .. ak máš staršie dieťatko, tak kľudne jej niečo kúp, nejakú drobnosť ako hračka, sladkosť alebo knižka 🙂 ale výlet by možno tiež potešil
My sme so sestrou dostavali od našich nejakú sladkosť, aj teraz, pritom už máme svoj život každá🤷🏻♀️😂 a tiež sme mali významné to, že na večeru sme mali vyprážaný syr s hranolkami 🤤😃
@hruska91 ja z môjho detstva si pamätám ze som dostala pexeso a čokoládu 😁
Cukraren, zmrzka, vylet...ked boli mali, tak do detskeho kutika....nejakou malickostou ju potes, budete mat radost obe.
vždy ideme na nejaký výlet,konečne budú otvorene aquaparky tak už si len musime vybrat,potom obedík a nejaka maličkost-magnetka privesok s fotkou,popripade pamätná minca...
určite si tento deň pripomenieme 💕 veď aj my čakáme, že nás niekto poteší kvietkom na MDŽ, či kresbičkou na Deň matiek 😉 ja som na prvé MDD dala drobcovi tú vodnú omaľovánku a upiekla som jablkové mufinky z ovsených vločiek..
Nas drobec miluje vlaky a rozpravku volam sa Caillou 🙂 podarilo sa mi zohnat postavicku a knihu volam sa Caillou (sice angl.ale viem ze ho potesia aj obrazky) 🙂 a vezmeme ho na turisticky vlacik co chodi po meste 🙂
@hruska91 ja nebudem nic kupovat. Ja ako dieta som dostala vzdy nejake toffiffee alebo kinderko. Cim viac hraciek, tym menej si ich bude vazit. Ja som zasadne proti, aby dostaval vkuse nejake darceky. Ak si trochu pocka aj na nieco vytuzene a dostane to az na narodky alebo Vianoce, to len uvidis, aka bude radost! Tym, ze im vkuse nieco kupujeme, ich o tu radost pripravime.
Moj 2,5rocny dostane pexeso znacky aut, to ho velmi bavi hovorit ake islo auto. A knizku dostane Potulky jarou. Ak bude nejaka akcia pre deti a dobre pocasie, tak ho zoberiem prvykrat tomu bude rozumiet. Ja dodnes dostavam od rodicov cokoladu na MDD😊
@hruska91 ja som nic neplanovala, ale boli sme na navsteve u svagrovcov a synacik s velkym zaujmom skumal Lego, tak som mu jednu krabicku kupila na MDD😁
U nás si manžel vezme v práci pol dňa voľno a pôjdeme na výlet,niekde na zvieratká a zmrzlinku alebo koláčik 😊
ja tieto veci prežívam s deťmi a veľmi sa tešíme, keď sa pred napr. MDD o tom rozprávame, pripomínam im, že majú sviatok, svoj deň. vnímam to rovnako, ako keď je Deň matiek a deti mi chystajú obrázky, aby ma potešili. a ja som fakt v siedmom nebi. Na MDD nekupujem nič extra, len sladkosti, urobíme si spoločný deň/program, keď sa dá. Ak vyjde spontánne to, že ideme kúpiť autíčko do obchodu, tak kúpime. ale primárne dostávajú na tieto dni sladkosti a veľmi sa tešia. majú 7 a 5 rokov, zatiaľ to funguje, uvidíme neskôr.
Keďže deruhorodený aj ja máme na MDD narodeniny, u nás sa v ten deň oslavuje 😉
Deti vždy berieme niekam na výlet, na zmrzlinu..

@hruska91 je to tvoja dcera, ak mas nutkanie ju potesit, tak ju potes 🙂