icon

Kupujú vašim deťom starí rodičia darčeky na Vianoce?

28. okt 2022

Taká otázka kupujú vašim deťom starý rodičia darčeky na Vianoce?Svokrovci bývajú ďaleko, málokedy sa stretneme.No snažíme sa aspoň cez sviatky chodiť k nim.Su už obaja na dôchodku.Svokra stále hovorí že nemajú peniaze že ledva vyziju.Povedala že na Vianoce vnucikom nič nekúpi,nebude z čoho.Povedala som že dobre,hlavne nech sme spolu,nejde tak o darčeky ale o spoločné chvíle.No dozvedela som sa,že ich prvorodena vnučka dostáva od nich každý mesiac neaku hracku.Ony sa o ňu starajú keď rodičia si chcú oddýchnuť.A keď je u nich vnučka tak chodia vselikade aj po obchodoch a kúpia jej zakaždým niečo.Nie lacné veci ale drahé hračky 50 eur aj vyšsie.Co by ste na to zareagovali?Mne nejde o darčeky,no prečo ma klamala že nemajú peniaze?Neznášam klamstvá.

Strana
z2
matullienka
28. okt 2022

A čo na to povie tvoj muž? Jemu to nevadí?

autor
28. okt 2022

@matullienka Vadí ale čo má robiť.Hovori že vždy svokra robila rozdiely medzi deťmi a mladšieho mala radšej aj rozmaznavala.Manzel je starší.

3009
28. okt 2022

Ja ako babka mám 2 vnúčatá a od narodenia im kupujem oblečenie aj počas roka a na každý sviatok, vianoce, veľ. noc aj nejaká hračka a ten starší už dostáva peniaze a sám si kúpi čo chce. Veď by mi to nedalo, aby som im neurobila s niečím radosť, ale snažím sa to zas nepreháňať.

matullienka
28. okt 2022

Pokiaľ je to takéto okate a manžel to vidí a vadí mu to asi by som obmedzila kontakt na úplné minimum. A, keď sa spýtaju7preco povedala by som aby som nemusela detom vysvetľovať prečo babka robí rozdiely, ze anicke kúpi a jurkovi a matkovi nie.

whatever1
28. okt 2022

A nemoze byt v tom aj nieco ine, priklad svagrovci im pomáhaju, robia im taxi vybavuju im co sa da, pomahaju v dome, kupuju im zdravotne pomocky, lieky…? Ak ani to nie tak v tom pripade je to divne. Aky mas dojem, ked je s tvojimi detmi? Mas pocit ze ich nema rada?

meluela
28. okt 2022

Problem je niekde hlbsie, chudak tvoj manzel, asi toho "uzil" v detstve. Ona ktovie co si tiez nesie zo svojho detstva. Pokial svokra nerobi rozdiely tak, ze by si to tvoje deti vsimli (hora darcekov pre ine vnuca v ich pritomnosti), tak by som to neriesila. Nech si zije dalej so svojimi podivnostami. Pokial sa k detom inak sprava pekne, tak je urcite dobre udrziavat kontakt napriek tomu. Hracky v dome tak ci tak zavadzaju.

autor
28. okt 2022

@whatever1 Nie svagrovci im nepomáhajú,ale dávajú svokrovcom strážiť ich dieťa.No finančné im nepomáhajú,ani nič nekúpia.Viem to od svokry.A áno je to vidieť keď sme spolu,ako sa venujú mojom deťom

mirka438
28. okt 2022

Ano samozrejme. Svokrovci su dochodci a na Vianoce a vsetky sviatky detom kupuju darceky. Moja mama zije sama, cize financne to nieje hitparada ale tak isto vzdy detom nieco kupi, aj mimo sviatkov. Ked aj drobnost, celenku do vlasov malej alebo co.. a moji stari rodicia, ti su zo vsetkych najstarsi ale financne su na tom velmi dobre, kazdy mesiac mi starka da nejake € aby som detom cosi kupila. Ked odmietnem tak kupi ona a uz mi len zavola, ze kupila to a to a mam si to prist vyzdvihnut.. a nie malo, by som povedala, ze 50% hraciek a 80% oblecenia maju deti od mojej starkej 🙂 zakazdym ked ide do obchodu tak na nich mysli. A nielen na nich. Uplne rovnako na dalsie 2 pravnucatka a aj na nas vnucky a dcery ♥️ my im za to chodime aspon vela vela pomahat

elia9
24. nov 2022

Dieťa nerozlišuje ceny hračiek, keď sa chce dá sa kúpiť hračka aj do 5 eur a všetci sú spokojní, ale tu sa očividne nechce....

mima1988m
14. dec 2023

Samozrejme kupia cosi, poviem co deti asi chcu. Pripadne ma poziadaju nez im ja kupim.
Bola by som nastvana na tvojom mieste a povedala ze to neni ok, ze klamu. Rovno do oci pred svedkami.
Toto robila moja babka s maminej strany, dost to bolelo, hlavne ked sme podrastli. Neni to fer.

vanilka83
17. dec 2023

Je to zvláštne lebo dnes sa dajú predsa kúpiť aj lacné hračky darčeky vid Kik tedy pepco....žiadny dracik ani all toys nie je predsa potrebný. Moja babka mi vždy dávala na narodeniny peniaze a na vianoce dávala peniaze mojej mame aby nám niečo za to kúpila keď už len aj tie zimné ponožky rukavice čiapku hoc čo. Očividne vela utracaju na prvú vnučku a potom im neostáva na ostatných vnukov smutné

11bodka11
4. nov 2024

Ano kupuju aj moji rodicia aj svokrovci. A nam davaju peniaze nech si s muzom kupime co chceme.

Strana
z2