Mala by sa vydávať pod tlakom a stresom?
Zeny, Vas nazor...poprosim.
Ma sa podla vas vydavat zena, ked vyslovene sa citi pod tlakoma uz ma aj navaly paniky ako dusenie...?
V civilizovanom demokratickom štáte neexistuje nič, čo by ženu donutilo vydať sa. Nechce to, neurobí to. A celý svet sa môže aj na hlavu postaviť. Jednoduché ako facka.
@ivuska027 sú oblasti Slovenska, kde je viera a "to čo povedia ľudia" aj dnes veľmi dôležité, takže sa môže stať, že poväčšine maminka alebo otecko "budúcej nevesty" nástojí na tom, aby sa ich dcérenka vydala, aj keď sama o tom nie je presvedčená (napr. ak čaká dieťa, prípadne chce bývať so svojím partnerom...)
No zial, jej otec je manipulator, co vam poviem.
Tak snad je svojpravna a nezije vo svete, kde jej niekto diktuje, za koho sa ma vydat.
Jasne ze nie. Neviem ako civilny. Ale cirkevny sobas pod natlakom je neplatny.
odísť z domu a kašlať na to, čo chce otec. Vybavené. Poviem nie a htovo, Nech sa aj na hlavu postaví
@fauko Predpokladam, ze je dospela, takze sa nema co nechavat otcom tlacit do cohokolvek.
A čo má 16 rokov, že to riešia rodičia?
@fauko no jasne, musi sa brat cim skor, ved akoby na nu pozerali susedia, farar a zvysok dediny? ved neni pobehlica a snad sa nikomu nepriznala, ze uz s tym jej buducim manzelom aj sulozila, inak bude treba si porezat prst cez svadobnu noc, aby rano plachtu mohla vystavit pred opratim a susedia videli, aka to bola cestna deva. ;)
A prečo sa teda vydava, keď nechce?
@andaluzia12 hybaj het s vierou 🤦♀️ Tak hádam v 21vom storočí sme tu všetci príčetní.... Teda mali by sme byť.
Som z Oravy, u nás je to úplne bežná vec, taktiež Liptov a Kysuce.. Keď je raz niekto zmagorený katolícky fanatik, nepomôže ani fakt, že sme v 21. storočí....., veľmi sa tým dospelým dievčatám čudujem, že dovolia rodičom rozhodovať za nich.
Ak je do toho tlacena, je to normalne aj dovod na anulaciu manzelstva. Anilen cirkev nieco take neuzna, ako svadbu pod natlakom... Chce so snubencom zit? A vie si s nim predstavit buducnost? Alebo sa desi toho, aby s nim bola navzdy a je s nim len preto, aby usla od manipulativneho otca? Ono, treba to vsetko zvazit, ale hlavne seba a svoje pocity. Pokial niekoho milujem a nie su tam veci ako exekucie a dlhy, alebo tak, tak by nemal byt problem si danu osobu vziat. Ak je s niekym a bytostne si ho vziat nechce, nech sa rozidu. Zas, byt s niekym, len aby bola, ale planovat rozchod, nie je vobec dobre. A hlavne strasne nefer voci tomu partnerovi.
@andaluzia12 ja som z Kysúc a u nás to bežná vec nie je, nakoľko v širokom okolí som o takomto prípade veru nepočula 😃

@fauko určite nie a prečo si pod tlakom ?