icon

Malá svadba a naši ofučaní kamaráti

lienocka2808
31. máj 2021

Ahojte, v piatok som sa vydávala. Bola to naozaj formalita, ja, manžel a dvaja svedkovia v sobáške na úrade. Rodičia o tom vedeli vopred, ale rešpektovali naše rozhodnutie, nikoho na svadbe nemať. Včera sme to oznámili oficiálne, že sme sa zobrali a potom to nastalo. Mužovi kamaráti spustili výčitky, že prečo im to nepovedal, jeden si myslel, že bude svedok. Ani muž tam nikoho nechcel, chceli sme to mať rýchlo za sebou bez zbytočných gratulácií, kvetín a podobne.Teraz sa cítim blbo, že sme si to vôbec dovolili takto zrealizovať, lebo to niekoho urazilo. Manžel ostal tiež zarazený z kamarátovych reakcií. A asi aj trocha smutný, ale to mi on nepovie. Vlastne ani neviem, čo sa chcem spýtať, snáď to, že aký je Váš názor na tieto reakcie. Rozmýšľame o väčšej oslave budúci rok, ked aj dúfam pandemická situácie bude lepšia, tam chceme pozvať všetkých, ale tieto reakcie ma teraz dosť zarazili...

Strana
z3
0silvia0
31. máj 2021

@lienocka2808 nenechala by som sa zaraziť a znechutiť reakciami. Bolo to vaše rozhodnutie, tak si za tým stojte.

obycajny
31. máj 2021

Je to vasa vec,vas zivot,vasa svadba.Nikoho do toho nic nie je ako ste sa rozhodli.Nech sa zduvaju,neries

dskjhfdlkdjhl
31. máj 2021

@lienocka2808 aj keby nebola pandemia, tak je len na vas, ako si zorganizujete svadbu a teraz obzvlast. Ak sa niekto urazi, tak sa urazi, je to len jeho problem.

evkamotka
31. máj 2021

To bude dost uz po funuse, rok po oslavovat svadbu. Sesterka nas takto pozvala na oslavu 30ky rok a pol po 30ke. Hm. To uz je take...vysoko neaktualne 🙂 nechajte to uz tak, alebo spravte after party odteraz o 2-3 tyzdne. Pandemicka situacia je vyborna, restiky tiez otvorene

ella_price
31. máj 2021

Pri svadbe nikdy nikomu nevyhovieš. Ľudia tam zabúdajú, že je to najmä o vás dvoch a nie o nich.
Moja najlepšia kamarátka a zároveň svedkyňa mi po svadbe povedala, že na nás ani nebolo vidieť, že sa máme radi a že DJ bol na dve veci a další kamaráti, čo som tiež považovala skoro za rodinu sa prišli len nažrať. Ani netancovali, len sedeli a jedli a o manželovi povedali, že je divný. Toľko k tomu. Jedným uchom dnu,druhým von. Takéto typu ľudí majú svoje problémy a potom si to vybíjajú na šťastí druhých. 🙂

ukulela
31. máj 2021

@lienocka2808 takto. ja, aksa dokopeme do svadby, to urobim tiez tak - dvaja svedkovia na urade a hotovo. aj preto, lebo uz mame roky a 40nicka v curkikovych satach by bola na smiech ... a tiez mojho by som nedotiahla kupit si ani ovy oblek, on je schopny mi tam prist v monterkach. takze ak nahodou, v piatok podpisat papiere a v sobotu daka "oslava" - na chate/v nejakom zariadeni pre par ludi blizkych zabavychtivych. nie original svadba, ale posedenie s ludmi mojmu/nasmu srdcu milymi.

lienocka2808
autor
31. máj 2021

@evkamotka ako ja stale chcem mat ten pocit klasickej svadby, plus aj saty a hostinu. Tento rok nam to proste nevyslo, strasne vela veci riešime naraz / stahujeme sa, predavame dva byty, manzel meni robotu/, plus aj tato situácia, ktorá sa moze zase zmenit ohladne covid. Cize tú oslavu by som chcela este mat, ale tento rok nereálne. Viem, že to nebude uz ono, ale aspon sa zabavíme 🙂

nafka0483
31. máj 2021

@lienocka2808 Ak som mala svadbu presne tak ako som si priala, tak by mi bolo jedno, ze kamarati su urazeni. Asi to nie su taki dobri kamarati, ked nedokazu respektovat vase prianie a rozhodnutie.

Pochopila by som situaciu keby ste najprv planovali vacsiu svadbu, hovorili o tom s kamaratmi, planovali kto bude svedok, proste ze by ste ich nejak "nalakali", navnadili a potom by ste zrazu povedal, ze nic z toho, ze uz ste sa vzali. Pochopila by som prekvapenie a aj trochu sklamanie, ale stale by nemali pravo sa kvoli tomu urazat a hnevat.

nairia
31. máj 2021

ach jaj, tieto zduvacky 🙄 keby boli skutocni kamarati, tesia sa s vami a popraju vam vsetko dobre a nie sa oduvat, lebo sa nemohli prist najest a opit na vasu svadbu. o to viac by to mali chapat v sucasnej situacii. nic si z toho nerob a hod to za hlavu

ancovicka21a
31. máj 2021

Akoze vy sa idete prispôsobovať kamarátom?a to uz preco,preboha?to nie su skutoční priatelia,keď sa nafucali..my sme mali sobáš začiatkom maja,len my a svedkovia..žiadna rodina,žiadny kamaráti..a ani ziadnu after party neplánujeme...kto sa urazil,jeho problem 😉

evkamotka
31. máj 2021

@lienocka2808 chapem, ta svadobna oslava je super, ale ak ju neviete spravit ked je to aktualne, rok po to bude zial umele pytanie darcekov k niecomu, kde nikto nebol a este k tomu aj minuly rok. Ak sa chcete s rodinou zabavit, mohli by byt v blizkej dobe v horizonte dalsieho roka lepsou alternativou krstiny babatka, kolaudacia domu a podobne

lienocka2808
autor
31. máj 2021

@ancovicka21a nie nie, mozno som to zle napisala, ja som chcela oslavu mat urcite, aj biele saty, ale nie tento rok. Preto sme to takto spravili. Ta oslava bola planovana na buduci rok, este pred tym, ako sme vedeli ze sa kamarati mojho muza oduju. ALe trocha ma to zaskocilo.

ancovicka21a
31. máj 2021

@lienocka2808 kašli na nich..a urcite by som ich ani potom nevolala,kvoli tejto reakcii..oslávte s rodinou..

hadecka39
31. máj 2021

@lienocka2808 kašlite na nich, nech si rozprávajú čo chcú. Keby boli ozajstní kamaráti, tak vám zagratulujú a pochopia to!

lindusss2016
31. máj 2021

@lienocka2808 neries, uzivaj si medove tyzdne 😁 skutocni priatelia to pochopia, o falosnych snad nestojite

kitycat
31. máj 2021

No ak ten kamarat dufal, ze pojde za svedka tak to asi nebol len tak nejaky kamarat... Ak nemal tvoj uz muz ani rozlucku ani nic take ja zase chapem, ze ho to zamrzi. A to ste ani neoznamovali znamym, ze sa beriete?

xjakubikovak
31. máj 2021

@lienocka2808 podľa mňa ste im to mohli povedať dopredu že to takto chystáte. Neviem možno som divná ale mne sa to nezdá úplne ok ze ste im to zatajili a potom čakali ovácie.

lienocka2808
autor
31. máj 2021

@lindusss2016 🙂 hehe pozeram, že operujeme vo viacerych temach. A ano , asi mas pravdu, len mi je luto manzela, ten bol strasne smutny. Ale snad to rychlo prejde 🙂

lienocka2808
autor
31. máj 2021

@kitycat nie, rodicom sme to povedali vo strvrtok, v piatok sme mali svadbu a strazili nam maleho zatial. takze nie, okrem rodicov o tom nevedel nikto.

hariet
31. máj 2021

a neskrie to viac teba ako ich? Ono ja si zas neviem predstavit robit potom dodatocne dalsiu party v satach, atd, uz ked budete dajme tomu rok svoji.

lienocka2808
autor
31. máj 2021

@xjakubikovak kde pisem, ze sme cakali ovacie? praveze sme sa im chceli vyhnut. Ja a moj muz , keby sme kamaratom povedali ,ze sa berieme tak vsetci nam pridu zagratulovat a to sme prave nechceli. cize, NECHCELI sme ziadne ovacie praveze. Dva dni po svadbe sme to normalne oznamili na soc. sietach, zase tajit to nebudeme.

lienocka2808
autor
31. máj 2021

@hariet mna jedine co trapi, je moj muz, ze zostal z toho viditelne smutny. Jeho kamarati ma netrapia. Mozno manzel prehodnotil, ze ich tam predsa zavolat mal, ale uz sa s tym neda nic spravit...

nikusiak9
31. máj 2021

Oslavu o rok? To je mega divne oslavovat ze svadba bola pred rokom. To uz skor pre kamosov grilovacku alebo zabudnut ze aj sa nejaka oslava roni

magdalenal
31. máj 2021

nečítala som komenty vyššie, tak možno sa budem opakovať 🙂 za mňa - ak ste chceli mať svadbu len "formálne" tak v pohod že ste mali len 4 na úrade, ale ak by som vaša kamoška a dozviem sa to po svadbe, tiež ma to zamrzí. normálne mi príde, povedať pred svadbou, počujte, berieme sa v piatok, chceme to len tak na rýchlo, nepozývame ani rodinu, keď bude situácia lepšia, spravíme zábavu, kde budeme všetci...chápem vás, ale aj kamošov, že im je to blbé, mohli o tom vedieť, predsa kamoši... ale časom to možno prehrmí

lienocka2808
autor
31. máj 2021

@magdalenal preto sme to nepovedali dopredu, aby nam tam neprislo gratulovat 50 ludi na urad. Lebo viem, ze by dosli 🙂

hrabovo
31. máj 2021

Ja keby sa idem vydavat ešte raz, tak tiež len dvaja svedkovia a my. Jednu mam za sebou, nikdy viac, niekomu nevyhovies, svokra furt do dacoho frflala, až tak, že som z vlastnej svadby odišla o 11 spať aj s manželom....a mohla ich tam zabávať sama 🙂

sirka9
31. máj 2021

@lienocka2808 presne ako píšeš, už sa s tým nič nedá robiť. kamaráti sa odrazia tak ako sa ofúkli. a pokiaľ ste vy s tým spoko ako to prebehlo, je to v poriadku. a vôbec by ste sa tým nemali zaťažovať.

xjakubikovak
31. máj 2021

@lienocka2808 ja si neviem predstaviť že by mi moja naj kamoška povedala že už má svadbu za sebou a ja by som jej celá nadšená gratulovala, no nie asi by som zostala totálne v šoku a sklamaná.
Myslíš že by prišli ak by ste ich naozaj dôrazne poprosili aby nechodili gratulovať lebo to tak nechcete?

jana_eyre_2
31. máj 2021

V prvom rade gratulujem, v druhom rade - zažila si moju vysnívanú svadbu.. ja som na to nemala "gule" a dodnes mi je ľúto že som sa nechala zlomiť na hoci malú svadbu, ale predsa len nie podľa mojich predstáv a bolo tam viac ľudí ako som chcela..

keď sa kamaráti dokážu uraziť na takúto vec, tak zrejme až taki kamaráti nebudú, je to z ich strany uzkoprse.. totiž, ja za kamarátov považujem vyrovnaných ľudí, ktorí nemajú potrebu sa mi montovať do mojich rozhodnutí, keďže som dospela a svojpravna.. tak isto sa ani ja do nikoho nemontujem.. takže nemá vás čo mrzieť, teraz už len nech by dvaja s manželom máte šťastný život.. 🙂

martinoocka
31. máj 2021

No my sme to mali rovnako ako vy, iba rodičia vedeli, ale neboli tam . Len dvaja svedkovia. Proste neboli podmienky vtedy to poriešiť inak .A kamaráti tiež boli ofucany trochu ale skôr tak že si máš doberali za to ešte dlho....vlastne doteraz majú k tomu poznámky vtipné a to už je 5 rokov po....my sme im to vysvetlili prečo sme sa tak rozhodli a viac ma to netrápi aj tak by som sa nerozhodla inak. Ja plánujem osláviť vo väčšom obnovenie sľubu na 10 výročie ak spolu toľko potiahneme bude dôvod na oslavu 😁😁😁

Strana
z3