icon

Mali by deti dostávať Mikuláša aj od babky?

25. nov 2024

Mali by deti dostavat Mikulasa aj od babky a dedka? Ja myslim, ze nie. Ze staci doma. Podarilo sa niekomu z vas zastavit tieto balicky od starkych? Ak ano ako? Alebo nebojujete?

Strana
z3
gribka1
25. nov 2024

No zastanem sa jej, prečo je zlý človek? Som nepochopila. Nebudeš ty zlý človek?

annm81
25. nov 2024

Wow. Týmto poslednými príspevkom si povedala o sebe asi omnoho viac, ako si chcela. Deti sa ti iste raz poďakujú za to, akú pachuť si vniesla do ich vzťahu so starými rodičmi.

tamitamitami
25. nov 2024

Veď sa dá dohodnúť že kúpia 3-4 lepšie sladkosti a hotovo. Prípadne zdravú variantu Mikuláša, ovocné kože, mrkvové chrumky, ovocnú šťavu....
Ide o tú radosť že si dieťa niečo nájde, nemusí to byť nutne 50 sladkostí. Netreba starých rodičov ukracovať o takéto malé radosti.

rorino
25. nov 2024

Mikuláš za jednu noc dokáže byť všade.A to,že nakúpia podľa teba blbosti je pre nich radosť,ktorú urobia vnucatu.

nerko
25. nov 2024

Dostavaju aj u nas toho vela. Svokrovci davaju, maju len nase vnucky. Moji rodicia nedavaju, maju vela vnukov a pravnukov. Svokrovcov neriesim, neberiem im tu radost. Skor ich usmernim s darcekmi na Vianoce. Moje deti nezjedia vela sladkosti, obcas na svacinu pribalim drobnost. Manzel robi vyzierku sladkosti. Kamoska, ked ma toho vela nosi do charity. Ja zas do prace, to len tak zahuci a je po Mikulasovi. Najviac deti bavi adventny kalendar.

zuzanaete
25. nov 2024

Pamatam si, ako babka s dedkom vzdy hovorili, ze prisiel Mikulas a pytal sa, ci maju male deti v rodine. A oni povedali, ze ku nim chodia vnucata. Pre mna to bolo krasne, ze na mna mysleli. Teraz si to vypocuju nase deti. A preco zrusit Mikulasa iba u starych rodicov? Ved ho zruste uplne.

autor
25. nov 2024

@zuzanaete to je pekne vysvetlenie

annm81
25. nov 2024

@zuzanaete Ja ak som práve v dobe Mikuláša na Slovensku, dostávam baliček od starých rodičov ešte aj teraz, dávno po tom, čo som z Mikuláša vyrástla 🙂

mandarinka555
25. nov 2024

Niektoré matky sa idú pos*ať už len z toho, že babka niečo kúpi, že?

oli18
25. nov 2024

Nadavam balicky na Mikulasa vnucatam. Od kedy nepoznaju mieru v sladkosiach, tak im ich na kazdy sviatok eliminujeme.

macilaci
25. nov 2024

A v škôlke /škole ti nevadí že dostanu?
Moji dostávajú od nás, od našich, od svokry a aj od krstných 🤔

babababka
26. nov 2024

Nápodobne.

beataxxx
26. nov 2024

Asi kazdy rodina ma svoje tradicie…mojim vnuckam prinesie vzdy Mikulas nieco do okna aj k nam a vzdy sa na to tesia, nekupujem nic nezdrave, vzdy je to vysokopercentna cokolada, susene ovocie a ovocne pasiky z DM, vitaminove cukriky a vobec mi to nepripada zvlastne.A mimochodom-my si mikulasske drobnosti davame aj dospelaci, dokonca aj mojej mame donesiem, samozrejme su to drobnosti, ale vsetci to povazujeme za milu tradiciu

vera55555
27. nov 2024

Myslím si že ak ide o sladkosti, že nechcete sladké tak my so babkou improvizujeme že dáme maličkú zdravú sladkosť ale kúpime iné maličkosti hlavne niečo vianočné. Napríklad ozdoby na stromček ktoré sa dajú vymaľovať tento rok je to látková čižmička ktorú si vymaluju samé. Aké určite sa detičky potešia a babky budú spokojné že sa postarali o vnucikov. Ak babky naozaj chcú treba ich nechať nech majú vo svojej jeseni života ešte nejakú radosť z natešených detských tvariciek

libusak
2. dec 2024

Samozrejme ze dcera dostala vzdy aj od dedka a babky. Oni mali radost, ze jej mohli spravit radost a dieta sa tesilo z balicka.
Komu to uskodilo?

michelle567
2. dec 2024

Ja by som nezakázala. Nekazila by som radosť ani babke ani deťom 🙂 ved nech kúpi keď chce

beronsche
2. dec 2024

"ide o to, ze darceky ma doniest Mikulas"
Tak stačí deťom neklamat a mas tento problém vyriešený.

Prip. to môžete prezentovať tak, Mikuláš doniesol aj k babke a dedkovi.
Ja by som im to určite nezakazovala. Porozprávala sa s nimi o tom, skúsila si dohodnúť nejaké pravidlá, čo áno a čo nie a nechala ich.
A že neekologicka radosť..
ako, mať povedomie o ekologii je výborné, ale preklopit to až k fanatizmu, to je už veľmi, veľmi škodlivé..

hranolka22
2. dec 2024

Naše deti dostávajú doma, v škole aj u starých rodičov, ale majú hranice a pýtajú sa či môžu danú sladkosť zjesť.Máme prehľad, že nezjedia 10 čokolád za deň 😅 ale určite by som nebrala babke tú radosť, že im nachystá balíčky- dávajú sladkosť aj nám a my im. Je to pekné ❤️

beronsche
2. dec 2024

Autorka - to hádam nemôžeš mysliet vazne..
Čo také @babababka napísala, že je podľa teba zlý človek?
To si už dosť prepískla.

To skôr ty, podľa tvojich príspevkov, pôsobis ako pomerne neznasanliva osoba..

babababka
2. dec 2024

@beronsche Nechaj ju,žije v inom svete,kde zrušia Mikuláša a aj starých rodičov.

chrumka333
2. dec 2024

Ja s radosťou vezmem všetko od všetkých Mikulášov. deťom (4,5 r a 3 r) nechám pár kúskov a ostatné zabalím do toho istého mikulašskeho balíčka a posuniem v fb skupinke Darujem ❤️ aj vlk sýty aj ovca celá

kikappp
2. dec 2024

Autorka to záleží ako si ti nastaviťe s ohľadom aj na pocity starych rodicov a vnímania dietata .
Babka ,dedko chcú vidieť radosť vnúčat to im netreba uberať raz aj ty to tak budeš cítiť ale väčšinou to pochopíme až keď to žijeme.
Mikuláš sa predsa môže staviť na viac miestach a nechať niečo to neber neako zle .
Ako dieta som chodila na Mikuláša do divadla a vždy tam kazde dieta dostalo balík,obaja rodicia priniesli z prace do dnes si pamätám ako otec krica, v robote bol Mikulaaaas a uz sme utekali ,radosti nikdy nieje dosť.
Obmedzovanie sladkosti a správne stravovanie je potrebné stále a urcite ak je to nastavene správne balíčky to nezmenia .

bielasovicka
2. dec 2024

@babababka moja reč 👍👍👍

bucko555
2. dec 2024

U nás dávajú babky, dedkovia, krsna, moje tety , aj moja neter dáva mojej dcére, v škole dostanú tiež máme aj obecného Mikuláša, a aj ja aj manžel v robote dostavame Mikulášske balíčky pre decká

ktobytobolpovedal
2. dec 2024

Ano dostavaju aj u mojich rodicov, u oboch mojich sestier a aj u svokry … ja taktiez kupujem sestrinej najmensej dcere. A moji rodicia aj najstarsim vnucatam (28 rokov a 24 rokov)…. Vzdy im poviem, ze nemusia, nech si setria korunky. Ale oni maju z toho radost. Tesia sa… neviem si predstavit, zeby som im to zakazala 🙈 akurat sme sa dohodli, ze advetny kalendar dostanu iba doma (nic som nezakazala, normalne som im to povedala)…. Ako neviem, ale toto je zo suflika: nemam problem, vyrobim si 🤷‍♀️

Strana
z3